stazyte, evve, Miss_Lumholdt, ačiū
Papugele, evve, mano pačios mergina ne ypač gerai valgo, bet jokių specialių patiekalų vaikams kaip ir negaminu...

Mėgsta blynus, manų košę, kitus patiekalus kartais valgo, o kartais - ne...

Net nežinau, ką patarti...
Sandriuks, tokio torto neprisimenu...
O šiandien paskubomis padariau salotas...
Salotos su pupelėmis ir tunu70 g šparaginių pupelių (apvirti pasūdytame vandenyje ir supjaustyti 5 cm ilgio gabalėliais)
1 didelis pomidoras, supjaustytas kubeliais
¼ raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais
90 g konservuotų baltų pupelių
80 g konservuoto tuno (nuvarvinto)
Užpilui:
2 v. š. aliejaus
2/3 c.š .citrinos sulčių arba baltojo vyno acto
Druskos, pipirų
Sumaišyti pupeles, pomidorus, tuną ir svogūnus. Sumaišyti aliejų su citrinos sultimis ir užpilti ant salotų. Pagardinti druska ir pipirais.
P. S. vietoje raudonojo svogūno naudojau paprastą, tik jį nuplikiau verdančiu vandeniu... Greita ir skanu
Ir pagal
Kiros užsakymą...
Aguoniniai trikampėliai500 600 g miltų
200 g sviesto
200 ml kefyro
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
80 g sviesto
100 g aguonų
100 g cukraus
1 kiaušinis
Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą.
Tešlą iškočioti į 3 - 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti į trikampėlius.
Sudėti trikampėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 20 min., kol gražiai pagels.