Įkraunama...
Įkraunama...

Mano gimdymas Anglijoje arba we are trying to help

Neštumas praėjo sklandžiai

Kadangi pastojau netikėtai pradėjus naująjį gyvenimo etapą - įstojau į universitetą į išsvajuotąją specialybę, jau susiradom namą prie universiteto, vyras - naują darbą ten pat, nusprendžiau bandyti mokytis su nauja gyvybe . Tuo labai nustebinau universiteto dėstytojus, kurie siulė man arba atidėti studijas metams arba bent pasiimti akademines po pirmojo semestro... Tačiau mokslus nusprendžiau tęsti. Dėl to buvo gan sunku - pirma dėl streso, nes vis spausavo manę administracija atidėti mokslus, po to dėl praktikos, kur teko labai anksti kelti ir toli važinėti Tačiau viskas praėjo

Susilaukiau atostogų per kurios planavau gimdyt. (37-39sav). Tačiau jos prasidėjo ir praėjo, o pilvinukas liko gyventi. 23egzaminas, aš jau 39+4 jau bijau važiuoti pati, prašau vyrą nuvežti. Suplanuoju po egzo į miestelį apsipirkti, užeinam į kiniečių restoraną, parodu vyrui geriausią europietišką parduotuvę kur perku koldunus ir sūrelius. Galvoju gal aktyvu šopingu pasiskatinsiu : lotuliukas.gif

Pasiskatinau biggrin.gif Vakare užėjo skausmai.. o aš išsigandau. Ir pradėjau melstis kad ne šiandien. Kad viskas vyktų lengviau negu anksčiau... Viskas aprimo, užmigau. Skausmai vėl prasidėjo tik iš ryto.

Skaudėjo pakankamai nestipriai, dar neaišku ar tikrai gimdau. Tačiau vis gi atrodo kad jau. Padedu vyrui suruošti vaikus į mokyklą, einu pailsėti. Grįžta vyras, pamato manę ant pagalvių ir pasteba tai ką ir pati žinau - vis gi aš dar nenoriu gimdyt. Paplepėjom na ir nusprendžiau kad jau pagulėjau biggrin.gif. Apie dešimtą ėjau tvarkyti vaikų kambarius. Sąremius pralinguodavau arba prakvėpuodavau. Pradėjo eiti kamštis. Prasitariau vyrui, sakau šiaip gali būti dar negreit, bet pas mane jis visada išeina gimdymo dieną. Vis dar rytas. Liepiu vyriu paskambinti draugei kuri norėjo būti per gimdymą. Kad ateitų trečią. Toliau tvarkausi. Draugė atliekia antrą. Nusileidžiu pasisveikinti. Skausmai jau stipresni, jas pralinguoju ir vėl plepam. Atrodo kas kelias minutes. Palieku juos apačioj ir einu į lovą. Dar primenu vyrui apie vaikus kurios reikia pasiimti iš mokyklos 3 20 ir sakau gal apie penktą skambinkitė akušerėms.

Lovoje įjungiu planšetę su muziką ir skaičiuoklę. Tačiau gulėti nepavyksta. Skauda. Linguoju, lenkiuosi atgal per sąrėmius. Žaidžiu su skara. Sekasi geriau. Nulekiu į dušią. Apsičiupinėju. Kaklelio nerandu, tik jaučiu vandenmaišį. Reiškia virš penkių. Skauda. Dar labiau. Jau šaukiu pyko metu, jaučiu kaip tempasi kaklelis... ir tai verčia manę šaukti... tik taip nejaučiu skausmo.. kai tampu vien garsu...

Girdžiu vyras atveda vaikus. Jie lieka apačioj žaisti su mano drauge. Girdžiu kaip vyresnis šneka skype su žaidimų draugeliais ir nesuprantu kaip jis gali kalbėtis nes juk turbūt jo draugas turi viską girdėt doh.gif

Liepiu vyrui nieko nelaukti jau ir kviesti midwives. Vyras skambina, jaudinasi. Kitoj pusėj girdi mano dainas... vyro jaudulį.. ir sako don't worry help is on the way cool.gif

Girdžiu sirenas... esu ant klozeto... leidžiu vandenį į vonią... vanduo manę ramina tačiau sąrėmio pyką prašaukiu... į vonią įsilaužia paramedikai doh.gif klausiu ką jus čia veikiate kur akušerės? blink.gif Jis kiša prie manęs rankas, jieško galvelę... aš žinau, kad dar anksti, galva tikrai dar neeina, greičiausiai yra dar kaklelio, tik viskas labai žeimai... sakau -aš žinau kur galva, palykit manę ramybėje! Jis sako we are trying to help you lotuliukas.gif aš nesupratau kaip jis gali man padėt smile.gif. Šaukiu - what are the two men doing in my bedroom lotuliukas.gif lotuliukas.gif (na norėjau pasakyti bathroom, bet nesitaisiau)

Dėl viso pykto pabegu nuo jų į vonią, kur jau pripildytą vandens. Jie nueina parsinešti gas and air. Bent kokia nauda lotuliukas.gif Ateina akušerės... pagaliau... Gerai apsvaigusi liepiu eiti į bedroom patikrinimui biggrin.gif

Per patykra praena dar trys sąrėmiai... Septyni santimetrai. Sekantis labai stiprus nutempia manę nuo lovos ant grindu. Pusiau klupiu. Vietomis šaukiu. Atrodo stumiu. Numetu kažkur gas and air nes trukdo šaukti doh.gif Esu tarp sieninės veidrodinės spintos ir lovos. Matau savę visam gražume. Pasitikrinu ir jaučiu galvutę... midwife negali manęs pasiekti ir klausia ar jauti galvą... pakeičiau padėtį tarp sąrėmių. Vyras taip pat atsiranda prie manęs, laiko kad būtų lengviau... Stumiu... jau degina... reiškia greitai. Galvytę... Atsiguliu nes pavargau. Ištumiu pėčiukus. Pakeliu marškinius parodu kur dėti vaiką biggrin.gif

Viskas. Placenta užgimsta dar gal po pusvalandžio be vaistų arba pagalbos.

Esam laimingi. Ateina vaikai pasigrožėti. Suskaičioja pirštukus, paglosto galvytę. Jis tobulas wub.gif

Atsakyti
bigsmile.gif Daug veiksmo! Sveikinu su sklandžiu gimdymu, atrodo, kad viskas praėjo geriau nei tikėjaisi, ir tikrai geriau, nei tikėjosi jie biggrin.gif Puiki istorija thumbup.gif
Atsakyti
Nuostabu wub.gif Prajuokino medikai isilauze i vonia biggrin.gif Kaip suprantu pagal plana jie neturejo atvykti?
Atsakyti
nuostabu 4u.gif 4u.gif wub.gif sveikinimai nuoširdžiausi- ypatinga patirtis.

(o kodėl greitoji vis tik atvyko?)
Atsakyti
Saunuole 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif Sveikinu
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2014 04 27, 12:41)
Nuostabu  wub.gif  Prajuokino medikai isilauze i vonia  biggrin.gif Kaip suprantu pagal plana jie neturejo atvykti?

paramedikai, kurie su greitąja važiuoja. Jų nieks nekvietė biggrin.gif čia ligoninė kuri turėjo atsiusti midwife išsigando kad jos nespės atvažiuoti ir dėl viso pykto atsiuntė man į pagalbą dar porą susijaudinusių vyrų su sireną lotuliukas.gif
Atsakyti
Gražus ir labai savarankiškas gimdymas 4u.gif
O vaikai kaip reagavo - kaip suprantu, jie tuo metu buvo namuose? Suprato, kas vyksta?
Atsakyti
Vaikai grįžo buvo puse keturių, pusę penkių gimė vaikas.

Sūnus visą laiką pražaidė savo įprastus žaidimus, pašnekovams pranešė - never mind the background noice lotuliukas.gif

dukra įsidėjo ausinukus

sūnutis truputi išsigando labai apsidžiaugė kai viskas greitai baigėsi

mažyliai norėjo patikrinti kas vyksta, bet nieks neleido.

Kadangi viskas vyko greitai, be traumų, po valandos jau juokiausi ir atsprašinėjau paramedikų o vakare jau kaip įprastai skaičiau jiems pasaką prieš miegą vaikai sureagavo labai ramiai.
Atsakyti
wub.gif labai nuostabi jusu mazylio atejimo istorija, skaiciau ne nemirksedama toks susijaudinimas buvo tik kai mazylis gimes wub.gif aukit sveikuciai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2014 04 27, 12:09)
paramedikai, kurie  su greitąja važiuoja.  Jų nieks nekvietė biggrin.gif čia ligoninė kuri turėjo atsiusti midwife išsigando kad jos nespės atvažiuoti ir dėl viso pykto atsiuntė man į  pagalbą dar porą susijaudinusių vyrų su sireną lotuliukas.gif

Na tu ir bajeristė lotuliukas.gif Aukit sveiki 4u.gif
Atsakyti
Natuke, sveikinu! paramedikai pralinksmino smile.gif o pasakos skaitymas vakare kaip įprastai labai jaukiai nuskambėjo.. aukit 4u.gif
Atsakyti