Įkraunama...
Įkraunama...

Širdukai - vaikai su širdies ydomis

Sveiki, gal kas turi Vankevičienės kontaktus? Ačiū.
Atsakyti
Laba diena, gal yra mamyčių žinančių ar sergant Barlow liga (Mitralinio vožtuvo prolapsas) vaikui skiriamas neįgalumas?. Pas daktarus lankėmės vieną kartą, operacijos nereikia, tik stebėti ir lankytis patikrinimui kas metai laiko. Vat būtų įdomu sužinoti. Ačiū už info:)
Atsakyti
Sveiki.
Gal yra kas auginate berniuka su bartho sindromu? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, širdukų tėveliai:)
Kreipiuosi pagalbos į tuos tėvelius, kurių vaikučiams diagnozuotas dviburis aortos vožtuvas be ydos.Širdies funkcija nesutrikusi. Sūnui 4 metai. Visai atsitiktinai darant echo dėl širdies užesiukų, rado dviburį aortos vožtuvą. Diagnozavo gydytoja Sudikienė. Sūnus aktyvus, linksmas, guvus. Žinia pitrenkė....Pasidalinkite savo patirtimi. Kada diagnozavo ir kaip jums sekasi gyventi su šia bėda....
Atsakyti
QUOTE(dansaka @ 2017 06 28, 12:20)
Sveiki, širdukų tėveliai:)
Kreipiuosi pagalbos į tuos tėvelius, kurių vaikučiams diagnozuotas dviburis aortos vožtuvas be ydos.Širdies funkcija nesutrikusi.  Sūnui 4 metai. Visai atsitiktinai darant echo dėl širdies užesiukų, rado dviburį aortos vožtuvą. Diagnozavo gydytoja Sudikienė. Sūnus aktyvus, linksmas, guvus. Žinia pitrenkė....Pasidalinkite savo patirtimi. Kada diagnozavo ir kaip jums sekasi gyventi su šia bėda....

Mano 7mečiui prieš metus tą patį diagnozavo. Liepė po metų pasitikrinti, tai ką tik buvom. Kažkaip nelabai aš pergyvenau, nes pernai gydytojas sakė, kad nieko čia tokio baisaus, funkcionuoja gerai. Šiemet irgi sakė, kad viskas funkcionuoja gerai, tačiau kaip jūs rašot, kad dviburis aortos vožtuvas be ydos, tai man pasakė, kad jei yra defektas, tai jau savaime yra vaikas su širdies yda, kad ir kaip baisiai skambėtų. Tiesiog ta yda kol kas netrukdo gyventi, o kaip bus ateity, jei dar gyvenimo būdas bus ne koks, pvz rūkys, tai parodys laikas.
Man tai po neseniai buvusio vizito pas kardiologą šokas. Nes be dviburio vyresnėlio vožtuvo, man pasakė, kad ir mažesnio yra nesandarūs vožtuvai, jam taip pat yra širdies yda, tik tokia, kuri kol kas netrukdo gyventi. O mažajam per pernai darytą echoskopiją sakė, kad yra kažkas su plaučių arterija, nes labai stiprus ūžesys girdisi, tačiau labai negasdino, tiesiog sakė reikia po metų vėl pažiūrėt. Na o kai buvome dabar, gydytoja labai ilgai žiūrėjo ir gavome siuntimą į Santariškes, pas širdies ydų gydytoją, ant siuntimo parašyta įtariama diagnozė - aortos vožtuvo anomalija su stenoze. Sakė jo ir kraujotaka nenormali, per greita... Labai mane išgasdino, dabar žiūriu į tą vaiką ir ištisai pergyvenu, nors nei mažiausios kruopelytės jis neatrodo nesveikas, ištisai duodasi, nei pavargsta, atrodo visai sveikas. Gal kas žinot ar tai labai baisi diagnozė? Mėnesio gale į Santariškes, ir laukiu, ir labai bijau verysad.gif Ir apskritai nesuprantu kodėl visi trys vaikai su širdies defektais. Vyresnės dukros irgi abi buvo su ūžesiais, bet kaip ir nieko tokio nerado, o kai paaugo nebesitikrinom, bet niekuo nesisikundžia.
Atsakyti