QUOTE(Nidulia @ 2014 06 12, 22:23)
Jo, panasu, kad is gliukogeninio islipau, bet i kokius kitus persimeciau? As jau net nezinau, kokius riebalus man labiau vartoti.
Lyg ir viska darau kaip ir jus visos, bet nuvairavau kazkur I dausas tik nesuprantu kodel.
Panašu, kad į ketogeninį persivertei - organizmas eneriją ima iš riebalų - tiek gaunamų su maistu, tiek kūno (svoris neauga)
Jei yra anabolinis ir ketogeninis disbalansai bei padidėjęs cholesterolis:Labiau tiktų mononesočiosios riebiosios rūgštys, todėl tinka alyvuogių, migdolų, lazdyno riešutų, avokadų aliejai, bet kartu gali tikti ir kiaulienos riebalai, nes ten irgi daugiau mononesočiųjų, nei sočiųjų, tik esant anaerobiniam nukrypimui, kiaulienos riebalus reikėtų vartoti saikingai, t.y. ne kasdien.
Žalias (sūdytas) lašinys, šoninė arba pažandė yra geriausia, po to eina šaltai rūkyti, tada karštai rūkyti, ir lydyti taukai gale.
Kokoso aliejus turi išimtinai vien tik sočiąsias riebiąsias rūgštis, o jos netinkamos, kai yra ketogeninis nukrypimas, tačiau kokoso didesnę masės dalį sudaro inertinai (skaidulos), kurios tinkamos daugeliui nukrypimų reguliuoti ir ypač žarnyno veiklai. Tokiu atveju tinkamiausia yra vartoti kokosų drožles, nes iš jų būna išplauti riebalai.
Bendras
cholesterolis iš tiesų jokios aterosklerozės rizikos nerodo, rodo tik aukštas MTL ("blogasis") cholesterolis ir TG (trigliceridai). Pagrindinis būdas mažinti kepenų išskiriamus MTL yra vartoti mažiau fruktozės ir daugiau cholesterolio maiste, tačiau esant anaerobiniam nukrypimui, belieka tik pirmas variantas. Šiaip aukštas cholesterolis yra daugiau simptomas, nei priežastis, todėl ne jį reikia mažinti, o būklę reguliuoti ir jis pats sumažės.