Įkraunama...
Įkraunama...

kuznecovo krosnys

Biski pasiskaiciau ka kiti mano apie krosneles ir likau labai nustebes. Naudojam kokline krosni pas save namuose kaip pagrindini sildymo irengini, ir galiu pasakyti kad tai yra geriausias namo sildymo sprendimas, pigiausias, kuriam karta per para, imetam saujele malku. Saugiausias. Siluma maloniausia, nes krosnis spinduliuoja infra spindulius kurie sildo daiktus o ne ora. Pas mus yra dvi krosnis kurios padarytos taip kad sildytu per 2 patalpas. Ikaista kazkur po 1-2 valandu po to kai uzkuri ugni. Laiko siluma apie 12 valandu, pakurenus 18 val. Kita diena 7 ryto dar buna silta. Gyvenau pora metu name kur buvo kieto kuro katilas, tai buvo kad ir elektra buvo dingusi, ir siaip sugedes, be to ji reikia nuolat priziureti, damesti malku, pareguliuoti. Man tai yra pats ismintingiausias sildymo budas. Pakomentavau, nes pakraupau nuo komentaru kurie teige jog krosnis yra atgyvenusi seniena su kuria neapsildysi namo. Kalba eina apie namus iki 100m2.
Atsakyti
Rekomenduociau paskaityt temas apie pasyvius namus,rekuperacija,geotermini sildyma,siltus langus,duris ir tada daryt isvadas apie krosnies privalumus.Koks privalumas jeigu negali isvaziuot niekur ilgesniam laikui arba turi samdyt peckuri.Malku ruosa,kurimas,pelenai,kaminkrecio darbas ir dar dvi krosnis namie kurenat? doh.gif Koks cia gyvenimo komfortas?
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2015 02 10, 21:54)
Rekomenduociau paskaityt temas apie pasyvius namus,rekuperacija,geotermini sildyma,siltus langus,duris ir tada daryt isvadas apie krosnies privalumus.Koks privalumas jeigu negali isvaziuot niekur ilgesniam laikui arba turi samdyt peckuri.Malku ruosa,kurimas,pelenai,kaminkrecio darbas ir dar dvi krosnis namie kurenat?  doh.gif  Koks cia gyvenimo komfortas?


nepamirškit, kad egzistuoja didelis skirtumas tarp statytojų piniginių. Vienas niekur ir neketina važiuot, nes gyvena kukliai, gauna nedideles pajamas, tai vadinasi ir dirba nedaug. tai gal jam pasiruošti malkas ir kūrenti pečių vos ne vienintelis žiemos užsiėmimas. Tai sakyt vienareikšmiškai, kad jam naudinga įdėti didelius pinigus, kurių nėra, į geoterminį ir rekuperacinę, irgi negalima.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2015 02 10, 20:54)
Rekomenduociau paskaityt temas apie pasyvius namus,rekuperacija,


Kas tai yra pasyvus namas?
Pasyvus namas - didelė dėžė iš polistirolo, keliais sluoksniais apvyniota celofanu.
Taip. Tokiam plastmasiniam termose gyventi yra labai šilta. Bet ar sveika?
Atsakyti
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 18, 11:02)
nepamirškit, kad egzistuoja didelis skirtumas tarp statytojų piniginių. Vienas niekur ir neketina važiuot, nes gyvena kukliai, gauna nedideles pajamas, tai vadinasi ir dirba nedaug. tai gal jam pasiruošti malkas ir kūrenti pečių vos ne vienintelis žiemos užsiėmimas. Tai sakyt vienareikšmiškai, kad jam naudinga įdėti didelius pinigus, kurių nėra, į geoterminį ir rekuperacinę, irgi negalima.

Kalbam apie naujos statybos namus.Jeigu yra pinigu namo statybai ir juos naudojat racionaliai,galima pasiekt labai geru rezultatu ir su vidutiniu biudzetu.Sulini issikasiau pats uz 300eur ,geotermini siurbli pirkau deveta is vokieciu uz 1000eur,zemes silumokaiti isirengiau pats uz 700eur.Visa kita kaip eiliniam name ir nematau labai dideliu islaidu.


QUOTE(Laurenci @ 2015 02 18, 20:02)
Kas tai yra pasyvus namas?
Pasyvus namas - didelė dėžė iš polistirolo, keliais sluoksniais apvyniota celofanu.
Taip. Tokiam plastmasiniam termose gyventi yra labai šilta. Bet ar sveika?

Taip,sveika,nes pastoviai tiekiamas grynas oras ir namas smarkiai vedinamas
O kas yra ekologiskas namas?Kiaura deze is mediniu rastu imirkytu chemijos?Mediniai langai padengti laku ir alia "kvepuojantys"?Namas ,kuriame reikia atidaryt langus,kad isvedint arba kiauras,kuriame sildai lauko ora?
Jusu teise rinktis smile.gif
Atsakyti
Kadangi daug įvairių minčių internete galima rasti ir nebūtinai viskas teisinga, teko bendrauti su meistru, kuris užsiima būtent Kuznecovo krosnių statyba: detaliai buvo paaiškinta, kaip visa tai veikia. Jo vardas Kęstutis, apie jį daugiau https://zarija.lt/ radau.
Atsakyti
Tema pilna kliedalu. Viena ziema, pries 50 metu, paliko mane tevai pas teta savaitei pagyventi. Namas jos buvo tik krosnimi sildomas. Krosnis prieskarine. Uz lango koks 20 laipsniu salcio, langai tokie kreivi mediniai, popieriumi apklijuoti. Uzkurdavo teta krosni. Po valandos kokios atsnesdavo kibira angliu ir vienu mostu suvarydavo i pakura. Kokliai budavoikaite iki "raudonumo" - neprisiliesi. Ryte anglis dar rusendavo. Tokie prisiminimai.

http://banga.tv3.lt/...62-=(4023044794
Cia murijama Kuznecono krosnis sunaus name. Per ziema subyrejo. Kita ziema krosnininkas sumurijo jam 1x1 metro. Ir man. Po ziemos sunus nugriove ir pasistate ne Kuznecovo ipraqsta kokline nedidele krosni. Iki siol kurena.

Pradejau ir as statyti 180m2 vienaauksti nama plius palepe pries 10 metu. Pozeminis oro paemimas, rekuperatorius, geoterminis,... krosnis svetaineje, ant sienu neoporo 20cm, po grindimis 30cm. Aktyviai dalyvavau bangos forumuose ir aktyviai jame mane durniumi vadino. Aiskino, kad grindims uztenka 5cm polistorolo, o pozeminis oro paemimas tai kaip kosminislaivas. Galie idomumo delei pasiskaityti omnitel.building.net. Svetaine puses namo dydzio. Kita puse namo kambarai i pietu puse.
Taigi, mano krosnis su stiklu svetaineje, o pakura tambure, kad siuksliu nebutu. Pradejus statyti iejimas is rytu puses buvo perdarytas is vakaru puses.
Uzkuriu krosni, pakura sudega, o ji salta. Tuomet dar pakura uzkuriu. Metro lygyje po 2 valandu kurenimo atsiranda pozymiai, kad krosnis syla. Ir plytu vertikalios siules pradeda trukineti. Vaizdas lyg namas skyla. Po tokiu keliu kartu palikau krosni ramybeje, nes turiu geotermini. Per ta laika privariau i pakura kartono pakuociu nuo baldu ir pan. Gal kada sudeginsiu... Ziema, zemiau 15, nakti iki 20, sestadienis, nera ka veikti. Ir uzkuriu kardonus. O jie, velniai, nedega. Rusena. Po 10 valandu kartonas dar nesudeges, o ikaites kaip pragare. Zarstelio negaliu ikisti, nes ispakuros karsti varo. Bingo. Per ta laika krosnis ikaito iki pat virsaus ir nieko jai neatsitiko. Taigi, Kuznecovo krosnis turi vidini kupola, kuris duoda 75% silumos irleciasi, o tuo tarpu virsutine dalis ima kaisti tik po... 10 valandu. Ir vistiek lieka zenkliai vesesne.
Praeina sekmadienis. Svetaineje 23 nuo krosnies, pietiniuose kambariuose nuo saules. Sekmadieni ryte krosnis dar karsta. Namie temperatura nekrenta. Laukiu, nes visi namie nuo 23 laipsniu vaiksto kaip muses liezuvius iskise. Laukiu gal ims kristi temperatura. Juk sildymas vis dar neveikia. Vakare patvarkau viena besimetanti padekla nuo plytu. Krosnis vel ikaista. Taip savaite po darbo po padekla sudeginu. Penktadieni imetu paskutini padekla, nes sestadieni lauke temperatura pakyla iki, sakykim, 5 laipsniu salcio. Sestadieni krosnis silta, sekmadieni silta, ziuriu pirmadieni po darbo ji dar tokia lyg ir drugna.
O tuo metu pietineje puseje kambariai vesta zemiau 18. Geoterminis nepasileidzia, nes pusei namo neuztenka srauto. 10kW SS per daug galingas, nes max per para buvo saciausiu metu pagaminta 75kW silumos. Taigi, mano nama galima butu sildyti per salcius siu 3kW tenu.
Isjungiu nx visas automatikas ir SS dirba be perstojo, nes per savaite atsalo grindys. Grezinys jau isaldytas iki -5 ir SS atsijunge. Tuomet ijungiu grezinio cirkuliacini testavimo rezimu ir tikiuosi, kad 70m gylyje esanciu pozeminiu vandeniu atsildysiu grezini iki darbinio rezimo. Atsildau iki 3 laipsniu. Po 30-40 minuciu darbo jau nulis...
Dabar automatika uzdeta, kad atsijungtu prie nulio, o pries pasileidziant cirkuliacinis 15 min sildytu grezini. Grindu automatika pilnai atjungta.

Daug mano meistras (http://krosnininkas.lt/) pristate Kuznecovu. Seminarus krosnininkams vede. Paskui jo puslapyje maciau kvietimus nepatenkintu zmoniu paduoti krosninka atlyginti nuostolius uz subyrejusias krosnis.
Vasara vel pakura uzkisau kartonais. Tikejausi ziema sudeginti likusius nuo statybu lentgalius. Nepavyko. Ir sia ziema nepavyko. Siltos ziemos. Krosni per sezona uzkuriu 3-5 dienoms. Vis dar padeklai nesudeginti. Su nekantrumu laukiu sekancios ziemos ir salciu. Pakura jau uzkista kartonais. Kad krosnis byretu nera jokiu pozymiu.
Krosnyje yra orkaite. Ne karto nenaudojom. Sunus naudoja ir dziaugiasi. Mesa is jos nenusakomo skonio...

Dabar statau 80m2 ukini. Projektuoti pradejau nuo krosnies taip, kad visa nama apsildytu. Praeita rudeni jau nusipirkau koklius. Va tik meistrai apie Kuznecova supratimo neturi. Didelis minusas.
Salia ulinio 2 boksu garazas. Irengsiu kaip sale. Tarp boksu numatyta irgi krosnis. Bet is plytu. Esant poreikiui paliksiu masinas lauke, uzkursiu krosni ir turesiu svetaine.

Tai va. Buvau vienaauksti atsisakiau statyti, nes su viena krosnimi problematiska sildyti. Galvojau, kad mansardini sildysiu elektra. Jis siltesnis uz nama. Taigi elektrinio boileriu su tenu pakaktu per salcius 80m2 apsildyti. Na beveik 100m2, nes laipata, po laiptais, iki 1,6m, pastoge... O kodel nepastacius 2kW galingumo oras-vanduo SS su 200 litru backa? Jam 200m3/h galios pozemini oro paemima po garazo grindimis paklojau. Kitas toks pat po namu rekuperatoriui skirtas. Ziema, kai buvo 20 laipsniu salcio, esamas pozeminis oro paemimas paduodavo i9 rekuperatoriu 11 laipsniu silumos ora. Va ji irgi varysiu i SS "backa". Turesiu 300-400m3/h karsto vandens gamybai. Sakykim 7 laipsniu silumosora. Obacka juk veikia net nukritus iki 5-10 laipsniu salcio, proiklausimai nuo gaminio. Koki pasirinksi. Tai dar ir islauko galima bus paimti.
Per velines i rekuperatoriu buvo imamas 17 laipsniu silumos oras. Nusprendziau, kad vasara vedinant nama su vesinamu pozemyje oru, as pozemini ora taip ikaitinau. Ji paklotas tiesiai po teras. Ten sukisau polistirolo likucius. Todel kaip ir izoliuojamas nuo ziemossalciu... Naujame name abu silumokaicius naudosiu patalpu vesinimui ir taip per vasara juos ikaitinsiu. Primenu, kad abu silumokaicia jau irengti po grindimis... Ir vel lauksiu ziemos salciu kuomet galesiu deginti naujas statybu lentgaliu atliekas.

PS
Pirma sezona mano 180m2 namo sildymas kainavo apie 300-500 litu spendziant isto kiek buvopadidejusios elektros sanaudos.
Naujas namas taipsuprojektuotas, kad visas jis gales buti sildomas ir elektra, ir SS, ir krosnimi. Maximalus silumos galiosporeikis, tebunie, 2kW. Bet sis namas jau zenkliai geresniu silumos sprendimu, negu esamas.
Buvo man nulekes SS cirkuliacinis siurblys. Tai krosnis savaite laiko gelbejo.

Kokline krosnis su darbu iki 2,000 euru. Plius kaminas. Ai, dar pamata reikia isbetonuoti. Dar fibo padeti, kad krosnies zeme nevesintu...

As uz krosni vienareiksmiskai. Net vienaauksti projekta persidariau i mansardini.
https://s-media-cach...02fe347117b.jpg
Atsakyti

Įdomus krosnies varientas  (rusiškai)  https://www.youtube....h?v=Jm814XnLvmE

trumpai: mūrinė krosnis - namo širdis ir šildo, ir maistą ruošia ir ventiliacija per ją eina,

(kas įdomiausia viskas galima be elektros), taip pat gali ir vandenį ruošti namo šildymui.

Panašiu principu galima ir pirčiai padaryti.

 

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2019 11 01, 17:35)
<p>Įdomus krosnies varientas  (rusiškai)  <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.youtube.com/watch?v=Jm814XnLvmE'>https://www.youtube.com/watch?v=Jm814XnLvmE</a></p>
<p>trumpai: mūrinė krosnis - namo širdis ir šildo, ir maistą ruošia ir ventiliacija per ją eina,</p>
<p>(kas įdomiausia viskas galima be elektros), taip pat gali ir vandenį ruošti namo šildymui.</p>
<p>Panašiu principu galima ir pirčiai padaryti.</p>
<p> </p>


Mačiau šį video, bet jis manęs nesužavėjo.

Taip, ten viskas teisingai turi veikti, ir ventiliacija nuolatinė.

Beje, apie oro padavimą į patalpas per vamzdį užkastą žemėje skaičiau dar 1920m-1930m lietuviškoje literatūroje, taip, kad realiai ten nieko naujo, gal kiek patobulinta senolių išmintis.

Kodėl man nepatiko. Todėl, kad šis sprendimas tiktų kur nors Sibiro glūdumose, kur nėra elektros. Tada jo, bet kai yra elektra, beje, pas jį vonioje ir elektrinis boileris šildė ir skalbimo mašina veikė, taigi, turėjo galimybę sutaupyti daugybę vietos, nes pusę patalpų tūrio dabar ta krosnelė užima. O ji privalo užimti, nes turi turėti kelias tonas termomasės. Pažiūrėkit, nė minties apie tai, kad krosnis būtų kūrenama o iš jos pučia 36°C temperatūros oras, kai aplinkui ~20°C. Ar tai verta to? Juk kvadratūra kainuoja. O ir estetinis vaizdas?

Jei kalbėti apie pirtelę, tai gal ir nieko sprendimas, bet ir vėl, ten ta krosnis spėju kelis kart brangiau už visą pirtelę kainuos, tai ar verta?

Beje, dar. Akivaizdu, kad šis namas nėra šiltas. Šilto jo ir neapsimokėtų daryti, nes dėl ventiliacijos pečių vis tiek reikia dažnokai pakūrinėti. Taigi, pečkurio darbas garantuotas. Gerai, kad krosnis daug termomasės turi, tai bent nuolatos krosnies degint nereikia, per šalčius užteks ryte ir vakare pakurti. Kai miške gyveni ir medžiai aplinkui nemokami, gal ir nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 lapkričio 2019 - 18:45