Įkraunama...
Įkraunama...

Moksleivių mainų programos

Nors esu čia gan "šviežia" ir gal kiek per drąsu čia įsiveržus kurpti naujas temas, bet pabandysiu:) Tokios temos kaip ir neradau, o galva pilna minčių visokiausių, kadangi dukra iš mainų grįžta jau už mėnesio ir beprotiškai laukiu, pagalvojau gal atsiras bendraminčių ir daugiau.
Tad ar esate susidūrę su moksleivių mainų programomis? trumpalaikėmis ilgalaikėmis? O gal ir priėmę kokių mokslevių iš kitų šalių? kokia buvo patirtis? Kokią įtaką šeimai padarė ir pan.
Atsakyti
Kadangi pati sukūriau šią temą, jaučiuos atsakinga apie jos vystymą. Tad galbūt dar nežinančias apie tokią galimybę kiek apšviesiu, na, o ir šiaip galbūt gausiu ir jūsų patarimų, mielosios.
Plačiau galbūt kalbėčiau apie ilgalaikius moksleivių mainus, kiek žinau dabar galima rasti kelias organizacijas , siūlančias juos: kalba.lt, rotary, YFU, ExCEL , manau, dar ir atskirai mokyklų karts nuo karto yra organizuojamų konkursų į tam tikras šalis. Čia panašu kaip erasmus moksleiviams.
Šiuo metu mano dukra išvykusi į Daniją metams (10klasė) ir jau už mėnesio turinti grįžti, dabar su šeima sprendžiame ar pasiimti mainų moksleivį kitiems metams . Tad susiduriu su klausimu, ne ar sugebėsiu sužiūrėt dar vieną paauglį namie, bet ar dukra, grįžusi po metų nesijaus gaunanti mažiau dėmesio ir ar sugebėsiu sutarti su dviem paaugliais vienu metu:D
ar tikrai niekas neturėjote tokių patirčių?smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Adelina. @ 2014 05 20, 16:13)
Tad ar esate susidūrę su moksleivių mainų programomis? trumpalaikėmis ilgalaikėmis? O gal ir priėmę kokių mokslevių iš kitų šalių? kokia buvo patirtis? Kokią įtaką šeimai padarė ir pan.

Dukra ka tik gryzo is Lenkijos i kuria buvo isvykus savaitei su Comenius projektu ax.gif Pirma diena buvp asaru - verke jinai verkiau as - seima visiskai nekalbejo angliskai - tai dukrai buvo labai baisu is pradziu smile.gif bet kai reikejo gryzti verke irgi bet jau ir dziaugsmo. Tikrai labai patiko ir leisciau ir dar ne viena karta. thumbup.gif
Aisku buvo neilgai - bet patobulino anglu kalba - susirado daug draugu is kitu saliu ax.gif Ji liko suzaveta zmoniu draugiskumu - sake zmones daug mielesni ir geresni nei lietuviai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(armeda @ 2014 06 08, 12:49)
Dukra ka tik gryzo is Lenkijos i kuria buvo isvykus savaitei su Comenius projektu  ax.gif Pirma diena buvp asaru - verke jinai verkiau as - seima visiskai nekalbejo angliskai - tai dukrai buvo labai baisu is pradziu smile.gif bet kai reikejo gryzti verke irgi bet jau ir dziaugsmo. Tikrai labai patiko ir leisciau ir dar ne viena karta.  thumbup.gif
Aisku buvo neilgai - bet patobulino anglu kalba - susirado daug draugu is kitu saliu  ax.gif Ji liko suzaveta zmoniu draugiskumu - sake zmones daug mielesni ir geresni nei lietuviai biggrin.gif


Skamba neblogai!:) man atrodo, labai į gerą tokie projektai.
Manosios istorija kiek kitokia: išvyko metams į Daniją, gyvena danų šeimoje ir eina ten į mokyklą ir jau greit turi parsirast- labai laukiu! kadangi viskas nuo pradžių buvo daniškai, tai sunku buvo, bet po pusmečio pradėjo kalbėti ir susibendravo labiau su vietiniais .Aišku per pirmą pusmetį patobulino anglų, kol mokėsi danų. Labai didžiuojuosi, nors sakė, kad nereikia ir jog "tai normalus procesas, kad išmoko" apskritai, matau,kad programa labai daug davė, ir mano vaikas labai pasikeitė, negaliu atsistebėti jos laiškais,mintimis ir brandumu dabar prisiminus kokią "išsiuntėm".
Atsakyti
Adelina, o pagal kokią programą buvo išvažiavusi dukra? Ar didelis konkursas buvo?
Atsakyti
QUOTE(Bishojo @ 2014 06 09, 14:18)
Adelina, o pagal kokią programą buvo išvažiavusi dukra? Ar didelis konkursas buvo?



Na, tiesa sakant, priimtinos programos teko paieškoti (nes užsimanė ilgesnio periodo t.y . pusmečio arba metų ir ne tarptautinio bakalaureato klasės) kadangi rotary nariais nesame, o kalba.lt man nepriimtina dėl kai kurių niuansų, tai liko YFU.
Na ir tai mainai, už kuriuos mokama, konkursas gal dėl to ne toks baisus , priklauso nuo pasirinktos šalies ir kiek į ją turima vietų t.y. YFU Lietuva turi sudarius sutartis su užsienio YFU šalimis ir jiems duoda kažkiek kvotų .
Iš pradžių, kiek pamenu dukra siuntė motyvacinį laišką, pažymius ir dar kažkokius dokumentus, tada vaikas eina į interviu, ir jei viskas gerai pradedama tvarkyti viskas toliau. Kadangi tai tarptautinio lygio organizacija (ir apie ją sužinojau iš draugės gyvenančios Vokietijoje) viskas pasirodė labai sklandu,tvarkinga. Vaikas gyvena vietinėje šeimoje ir eina į vietinę mokyklą, tai labiau kultūriniai mainai (jei gyvens Švedijoj ir eis į mokyklą švedų kalba, o ne anglų) tai tas pasirodė mūsų šeimai priimtina.
oi galėčiau kalbėt ir kalbėt čia smile.gif Na, vienaip ar kitaip, kol kas apie šią programą tik geri atsiliepimai ir ,manau, kad tai buvo , na ir yra(dukra dar negrįžo biggrin.gif ) puiki investicija.
Atsakyti
YFU dabar kaip tik ieško priimančios šeimos Lietuvoje 16-mečiui turkui vakinui, kuris atvyko į Lietuvą su krepšinio programa, tai vaikis drąsus ir sportiškas. Gal kam nors pasirodys aktuali tokia galimybė! smile.gif
Atsakyti

Domiuosi ir aš. O grįžus į Lietuvą Jūsų vaikams nereikėjo kartoti ugdymo kurso? Ar galima buvo / reikėjo  už dalykus  atsiskaityti atskirai ir iki kada? O kaip su 10 klasės egzaminais Lietuvoje, jei vaikas praleido 1 metus svetur? 

Atsakyti