Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Sena tema ČIA
Atsakyti
Sveikos norėjau paklausti pildant internetu prasyma nga atostogoms ar npd lapą reikia pildyti ir kokiu atveju? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(durke @ 2014 05 21, 11:29)
Sveikos norėjau paklausti pildant internetu prasyma nga atostogoms ar npd lapą reikia pildyti ir kokiu atveju? smile.gif

Reikia pildyt,bet kokiu atveju.
Atsakyti
Sveikos gal gali kas parasyti kokia forma reikia pildyt norint atsisakyti vpa pasalpos ,kad perleist teveliui ir kokia uzpildyt teveliui del vpa piningeliu?
Atsakyti
QUOTE(*milka* @ 2014 05 21, 18:56)
Sveikos gal gali kas parasyti kokia forma reikia pildyt norint atsisakyti vpa pasalpos ,kad perleist teveliui ir kokia  uzpildyt teveliui del vpa piningeliu?

Jums
Kur kiti prasymai,reikia uzpildyt GPK1.2, Prašymas
Vyrui Skirti pašalpą/išmoką - GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą
Atsakyti
Labas mamytes.

Gal kuri nors esate susidūrus su tokia situacija.

Gyvenu ir dirbu Anglijoje, tačiau vaiką noriu gimdyti Lietuvoje ir likti gyventi Lietuvoje.

Neramina vienas klausimas, ar anglai toliau mokės motinystės pašalpą jeigu būsiu Lietuvoje?

Planas toks:
Būti anglijoje iki 6-7 mėnesio, kol prasidėtų motinystės atostogos. Jeigu motinystės atostogų periodu būčiau lietuvoje ar anglija man toliau mokėtų priklausančią motinystės pašalpą ar sužinoję, kad išvykau į lietuvą ją nutrauktų?

Gal kuri esate su tuo susidūrus, o gal pati taip pasielgėte ir ar gavote išmokas.

Ačiū

P.S Gal žinote iki kokio nėštumo periodo galima skristi lėktuvu?
P.P.S nežinau ar į tą forumą pataikiau, taigi jei ne čia parašiau prašau labai nepykti unsure.gif
Atsakyti
Jus informacijos turite pasiieskoti ir paklausti skyriuje Mamos uzsienyje.
Atsakyti
Laba diena smile.gif

drauge rekomendavo kreiptis cia su savo klausimu, sake, kad cia merginos viska zino biggrin.gif Mano situacija tokia:

Birzelio 10 d. man baigiasi pirmo vaikelio prieziuros atostogu antri metai, taciau praktiskai iskart prasides antro vaikelio nestumo atostogos. Birzelio 20 d. dar tureciau gauti ismoka uz pirmo vaiko atostogu geguzes menesi (o ir liepa dar uz kelias birzelio dienas), bet ir dekreto pinigelius tureciau gauti birzelio gale. Ar nesidubliuos man sios ismokos, ar gausi abejas? Bet jei gausiu, ar nebus taip, kad paskui turesiu grazinti, nes lyg bunant "ant biuletenio" papildomu pajamu gauti negalima g.gif
Drauge sako, gal apsimoketu iseiti i nestumo atostogas birzelio 22 sakykim, kad neprarast pajamu uz geguzes menesi. Bet ar tai finansiskai apsimoka ziurint i ateiti?

Buciau labai dekinga uz Jusu komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2014 05 22, 07:52)
Laba diena  smile.gif

drauge rekomendavo kreiptis cia su savo klausimu, sake, kad cia merginos viska zino  biggrin.gif Mano situacija tokia:

Birzelio 10 d. man baigiasi pirmo vaikelio prieziuros atostogu antri metai, taciau praktiskai iskart prasides antro vaikelio nestumo atostogos. Birzelio 20 d. dar tureciau gauti ismoka uz pirmo vaiko atostogu geguzes menesi (o ir liepa dar uz kelias birzelio dienas), bet ir dekreto pinigelius tureciau gauti birzelio gale. Ar nesidubliuos man sios ismokos, ar gausi abejas? Bet jei gausiu, ar nebus taip, kad paskui turesiu grazinti, nes lyg bunant "ant biuletenio" papildomu pajamu gauti negalima  g.gif
Drauge sako, gal apsimoketu iseiti i nestumo atostogas birzelio 22 sakykim, kad neprarast pajamu uz geguzes menesi. Bet ar tai finansiskai apsimoka ziurint i ateiti?

Buciau labai dekinga uz Jusu komentarus  4u.gif

Ne,nes mot(tev) pasalpa gaunat uz praeita menesi,o mot.pasalpa uz visus 4 menesius ateinancius.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 05 22, 07:13)
Ne,nes mot(tev) pasalpa gaunat uz praeita menesi,o mot.pasalpa uz visus 4 menesius ateinancius.

Butu labai puiku aisku, bet va drauges vyrui buvo taip, kad ta menesi, kai buvo tevystes atostogose, gavo iplaukas uz menesi, buvusi pries atostogas, ir paskui Sodrai reikejo grazinti tai ka gavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2014 05 22, 09:08)
Butu labai puiku aisku, bet va drauges vyrui buvo taip, kad ta menesi, kai buvo tevystes atostogose, gavo iplaukas uz menesi, buvusi pries atostogas, ir paskui Sodrai reikejo grazinti tai ka gavo  unsure.gif

Tai cia iplaukos,o pas jus pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 05 21, 18:12)
Jums
Kur kiti prasymai,reikia uzpildyt GPK1.2, Prašymas
Vyrui Skirti pašalpą/išmoką - GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą

O maždaug kada tai reiktų padaryti? smile.gif
Atsakyti