padėkit miargos prasisukt. turiu 100 lt. 3 savaitems, bet turiu namie nemazai maisto privezto is kaimo, tik galvoju kaip cia racionaliau prasisukus per tas tris savaites, nes skolintis labai nenoreciau. gal gali patart, ka gamintumet is to kas yra? turiu 10 kg bulviu, daug cukiniju, dideli moliuga (beje girdejau, kad ji galima ilgai laikyti ar teisybė?), burokėlių, morkų, daug uogienių, daug ivairiu kruopu ir dribsniu, miltu 2 kg, apie 20 kiausu, truputi kumpio, gabaleli surio, truputi lasisos, maiseli salieru ir lapu ir saknu, daug obuoliu, stiklaini marinuotu grybu ir puse maiso dziovintu, bei visokiu prieskoniu ir buteli aliejaus, ai dar turiu 0,5 kg farso ir ivairiu saldytu uogu po puse litro ir dar pomidoru turiu maiseli, kazkiek svogunu ir cesnaku ir lasinio gabala, ir dar makaronu truputi turiu. kaip manot cia imanoma apsisukt be skolinimosi?
Papildyta:
dar atsiminiau, kad turiu truputi papriku ir maiseliu sparaginiu pupeliu.
QUOTE(Shiduh @ 2006 09 18, 09:09)
padėkit miargos prasisukt. turiu 100 lt. 3 savaitems, bet turiu namie nemazai maisto privezto is kaimo, tik galvoju kaip cia racionaliau prasisukus per tas tris savaites, nes skolintis labai nenoreciau. gal gali patart, ka gamintumet is to kas yra? turiu 10 kg bulviu, daug cukiniju, dideli moliuga (beje girdejau, kad ji galima ilgai laikyti ar teisybė?), burokėlių, morkų, daug uogienių, daug ivairiu kruopu ir dribsniu, miltu 2 kg, apie 20 kiausu, truputi kumpio, gabaleli surio, truputi lasisos, maiseli salieru ir lapu ir saknu, daug obuoliu, stiklaini marinuotu grybu ir puse maiso dziovintu, bei visokiu prieskoniu ir buteli aliejaus, ai dar turiu 0,5 kg farso ir ivairiu saldytu uogu po puse litro ir dar pomidoru turiu maiseli, kazkiek svogunu ir cesnaku ir lasinio gabala, ir dar makaronu truputi turiu. kaip manot cia imanoma apsisukt be skolinimosi?
Papildyta:
dar atsiminiau, kad turiu truputi papriku ir maiseliu sparaginiu pupeliu.
Papildyta:
dar atsiminiau, kad turiu truputi papriku ir maiseliu sparaginiu pupeliu.
Laisvai, jei seimyna nedidele ir turi fantacijos. is bulviu daryk bulvinius blynus, kugeli, siaip troskinius (bulves, darzoves + kokiu sasysku gali nusiprikt)
is obuoliu - pigiausia juo iskept pabarscius cukrum ir cinamonu (gal rasi namie), skaniau su varske, bet ji kainuoja...
na, as viena tai ilgai su tiek gyvenciau, ir dar kokia pora zmoniu ismaitinciau

QUOTE(Shiduh @ 2006 09 18, 09:09)
padėkit miargos prasisukt. turiu 100 lt. 3 savaitems, bet turiu namie nemazai maisto privezto is kaimo, tik galvoju kaip cia racionaliau prasisukus per tas tris savaites, nes skolintis labai nenoreciau. gal gali patart, ka gamintumet is to kas yra? turiu 10 kg bulviu, daug cukiniju, dideli moliuga (beje girdejau, kad ji galima ilgai laikyti ar teisybė?), burokėlių, morkų, daug uogienių, daug ivairiu kruopu ir dribsniu, miltu 2 kg, apie 20 kiausu, truputi kumpio, gabaleli surio, truputi lasisos, maiseli salieru ir lapu ir saknu, daug obuoliu, stiklaini marinuotu grybu ir puse maiso dziovintu, bei visokiu prieskoniu ir buteli aliejaus, ai dar turiu 0,5 kg farso ir ivairiu saldytu uogu po puse litro ir dar pomidoru turiu maiseli, kazkiek svogunu ir cesnaku ir lasinio gabala, ir dar makaronu truputi turiu. kaip manot cia imanoma apsisukt be skolinimosi?
Papildyta:
dar atsiminiau, kad turiu truputi papriku ir maiseliu sparaginiu pupeliu.
Papildyta:
dar atsiminiau, kad turiu truputi papriku ir maiseliu sparaginiu pupeliu.
su tokiu turtu- troškiniais, sriubytėmis įmanoma, paskui pvz. makaronai su daržovėm ir faršu, keptos cukinijos, orkaitėje keptos cukinijos su faršu ir kt. daržovėmis, cukinijų ar moliūgų blyneliai su uogiene...

As vakar gaminau balandelius 
Papildyta:
Tik ne juos, nes daug bulviu susinauduoja, o ir suvalgoma labai greitai.
Geriausiai yra daryti troskinius, virti sriubas(jei megstat), kepti apkepus, kur ieina keli ingredientai

Papildyta:
QUOTE(Katu @ 2006 09 18, 09:17)
<...>is bulviu daryk bulvinius blynus, kugeli<...>
Tik ne juos, nes daug bulviu susinauduoja, o ir suvalgoma labai greitai.
Geriausiai yra daryti troskinius, virti sriubas(jei megstat), kepti apkepus, kur ieina keli ingredientai


QUOTE(Shiduh @ 2006 09 18, 09:09)
padėkit miargos prasisukt. turiu 100 lt. 3 savaitems, bet turiu namie nemazai maisto privezto is kaimo, tik galvoju kaip cia racionaliau prasisukus per tas tris savaites, nes skolintis labai nenoreciau. gal gali patart, ka gamintumet is to kas yra? turiu 10 kg bulviu, daug cukiniju, dideli moliuga (beje girdejau, kad ji galima ilgai laikyti ar teisybė?), burokėlių, morkų, daug uogienių, daug ivairiu kruopu ir dribsniu, miltu 2 kg, apie 20 kiausu, truputi kumpio, gabaleli surio, truputi lasisos, maiseli salieru ir lapu ir saknu, daug obuoliu, stiklaini marinuotu grybu ir puse maiso dziovintu, bei visokiu prieskoniu ir buteli aliejaus, ai dar turiu 0,5 kg farso ir ivairiu saldytu uogu po puse litro ir dar pomidoru turiu maiseli, kazkiek svogunu ir cesnaku ir lasinio gabala, ir dar makaronu truputi turiu. kaip manot cia imanoma apsisukt be skolinimosi?
Papildyta:
dar atsiminiau, kad turiu truputi papriku ir maiseliu sparaginiu pupeliu.
Papildyta:
dar atsiminiau, kad turiu truputi papriku ir maiseliu sparaginiu pupeliu.
Faršas su makarais aišku skanu, bet nelabai taupu. Aš iš faršo daryčiau balandėlius, arba troškinukus su galkom. Dar labai gerai kėdainių blynai, tai yra bulviniai blynai su faršu. Kugelio nekepčiau, nes į kugelį reikia daug priedų: kiaušų, spirgių ir t.t. Cukinijos labai gerai: į troškinius, pakeptos kaip kepsniukai su virtomis bulvėmis,įmaišyti į miltinius blynus. Jei noris kuo taupiau išnaudoti sūrius ir kumpius, atsisakyčiau sumuštinių, o kepčiau paskanintus omletus. Taip pat labai pigiai išeina makaronai, aš įdedu sviestuko ir prieskonių: baziliko, pipirų, na čia aišku pagal skonį.
Vienu žodžiu, gyventi galima.


Dar galima gaminti pupeles su faršu, virti košes pagardintas spirgiais, ar kumpiu, virtų bulvių blynus su morkomis, virtinukus su bulvėm.
Shiduh man labai patinka sis receptelis Tik dar dedu sparagines pupeles. Daznai gaminu, daug iseina, skanu ir pigu, be to tu beveik visus ingridientus turi
Shiduh as tai gaminciau ivairius troskinius, darbo dienom, o savaitgali ka nors jau rimciau

Shiduh, gamink a la plovą su faršu, tik įdėk ryžių daugiau ir pupelių- mėsa duos "kvapą", o pupelės reikiamą sotumą.
Iš miltų, obuolių, manų kruopų galima kepti obuolių pyragą, kuriam nereikia nei kiaušinių, nei cukraus (buvo kažkada prie pyragų temos
). Jei gamini karštus sumuštinius daryk juos be mėsos- labai skanu paskrudinta tosteryje arba ant keptuvės duona, apkeptos cukinijos griežinėliai pomidoras ir sūris- viska pakepti orkaitėje kol issilydys. Tik sūrį užtarkuok, o ne griežinėliais dėk (kaip aš kad mėgstu...
)- taupiau bus.
Gamink kruopų maltinukus su darzovėmis (pvz., išvirk manų košę sultinyje, idėk pakepinto svogūno, įtarkuok burokine tarka morkų arba cukinijų, prieskonių aišku įdėk, suformuok maltinukus, apvoliok džiūvėseliuose ir iškepk.
Jei turi laiko terliotis, pasigamink koldūnų su virtų bulvių idaru- tik daryk juos didelius, mažiau laiko užims. Du suvalgei ir jau sotus- o jei dar su grybų ir spirgučių padažu, tai išvis...
Žodžiu, atsargos pas tave tikrai neblogos- tik gamink. Beje, gali pasidaryti blynelių su balandėlių įdaru (t.y. faršą sumaišyk su ryžiais arba pakepintomis daržovėmis).
Kol kas dar nei vieno produkto neprireikė pirkti- viską turi!



Gamink kruopų maltinukus su darzovėmis (pvz., išvirk manų košę sultinyje, idėk pakepinto svogūno, įtarkuok burokine tarka morkų arba cukinijų, prieskonių aišku įdėk, suformuok maltinukus, apvoliok džiūvėseliuose ir iškepk.
Jei turi laiko terliotis, pasigamink koldūnų su virtų bulvių idaru- tik daryk juos didelius, mažiau laiko užims. Du suvalgei ir jau sotus- o jei dar su grybų ir spirgučių padažu, tai išvis...

Kol kas dar nei vieno produkto neprireikė pirkti- viską turi!

Siandien pietums gaminau plova, mesos dejau mazai, o daugiau morku, zirneliu, svoguno, siek tiek cukinijos + agurkas
