Mantile tavo salotas bandusiu ir as siandien...O mano ideja fix siandien yra bulviniai blynai.... Labai megsta mano seimyna ir labai pigu,na tik nelabai greitas patiekalas,bet vistiek.....
Vakar vakarienei viriau bulves. Nuo bulvių nupylus nuovirą, jo neišpyliau lauk. Į nuovirą įbėriau pipirų, įpjausčiau česnako skiltelę ir užbalinau majonezu. Šitą sriubytę, kaip šaltibarsčius valgėme su virtomis bulvėmis. Tą receptą labai senai buvau radusi rusiškame žurnale. Dabar kai verdu bulves, vaikai visada prašo padaryti tokią sriubytę. Pabandykite ir jūs , manau nepasigailėsite. Tik kai virsite bulves nepersūdykite vandens.
O aš vakar gaminau lietinius blynus su grybais, kadangi rudenį prisirinkau grybų tai niekas ir nekainavo, nes miltų ir kiaušinių manau pas kiekvieną šeimininkę visada yra. Tiesa dukra nevalgo grybų tai jai nupirkau du bananus, kiekvieną supjausčiau išilgai į 4 dalis ir išėjo 8 blynai su bananais.
Pigu skanu ir sotu Linksmosios dešreles .Perkam banalių pigių vaflių poką 2.Perkam kažkiek dešrelių ar kažkiek faršo 3/.Užmaišom kažkiek dar banalesnės tešlos blynams(miltai,kiausas, kažkiek pieno) 4.išvedam kažkiek banalios bulbų košės.
GAMYBA 1..Vaflių poką vienu pelio smūgiu perpjaunam perpus 2.ant kiekvieno iš jo gabalų užtepam bulbų košės, dėl ko anie ant smūgio suminkštėja Per vidurį įdrebiam dešrelę ARBA prieš proceso pradžią aliejuje su prieskoniais /žolėm pakepinto mėsos faršo(atvėsusio) 3.Suvyniuojam įdarą į jau suminkštėjusį vaflių pagrindą, apvoliojam dar blynų teškoje ir-kepam keptuvėje ant aliejaus,kol GRAŽIAI apskrus.Skanaus
Papildyta: Karšti sumuštiniai Reikes nepjaustyto batono,kuri reikia susipjaustyti 2,5-3 cm plocio,kad galetum apzioti:))) ir visko,kas yra saldytuve mazais kiekias:rukytos desros,kokios gatavos mesytes,surio,petrazoliu,krapu, poru svogunu,zalio kiausinio.Supjauscius batona,isimti minkstyma,ideti i dubeneli,Viska,isskyrus suri,supjaustyti gabaliukais,sudeti i ta pati dubeneli,kuriame yra susmulkintas batono minkstymas,imusti kiausini,viska ismaisyti,kad gautusi vientisa mase.Jei truks,imusti dar viena kiausini.Tusciavidurias batono riekeles sudeti i skarda ir uzpildyti ta mase,ant virsaus deti arba po plona gabaliuka surio,arba(jei turit jo per mazai)apibarstyti tarkuotu suriu.Deti i ikaitinta orkaite iki 180laipsniu.Gatava kai issilydo suris ir susitraukia kiausinis.Isimti is skardos su virtuvine "lopetele"
Papildyta: Svogūnų pyragas Sužinojau jį iš draugės ir negalėjau patikėt, kad gali būti taip paprasta ir skanu. 1 pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (ten kur būna po du gabalus - 500 g) 3-4 svogūnai šiek tiek aliejaus arba sviesto kepimui vegetos, kitų prieskonių apie 200 g fermentinio sūrio
Iš pradžių darom įdarą - smulkiai pjaustytus svogūnus kepinam aliejuje arba svieste, įpilam šiek tiek vandens ir patroškiname, pabaigoje įdedame vegetos, aš dar dedu šiek tiek trinto muskato, bulvių prieskonių, paliekame ataušti. Tada išimam iš šaldiklio tešlą ir paliekam kokiai 20 min. atitirpti. Ištepame stačiakampę (arba kokią turite) formą sviestu, aš dar pabarstau miltais, išklojame dugną vienu tešlos gabalu. Tada į atvėsusius svogūnus įtarkuojame sūrį, viską gerai išmaišome ir krečiame ant tešlos, gerai išlyginame, paspaudžiame, dedame antrą tešlos gabalą, tepame plaktu tryniu, iš likusių tešlos atraižų galima išdėlioti pynutę, bet dėl jos kitą kartą pagalvosiu, nes šiek tiek per daug išsipučia. Kišame į 200 laipsnių orkaitę kokiai 30-40 min. Skanus ir karštas, ir šaltas grįžus iš darbo sulapnoti. Deja, besikūdinantiems netinka. Skanaus!