Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(ulyte ir mamyte @ 2006 11 15, 15:59)
Mantile tavo salotas  bandusiu ir as siandien...O mano ideja fix siandien yra bulviniai blynai.... blush2.gif Labai megsta mano seimyna ir labai pigu,na tik nelabai greitas patiekalas,bet vistiek..... bigsmile.gif  thumbup.gif

vakar kepiau bulvinius blynus 4u.gif bulvės iš Rimi ,labai skysta tešla gavosi ,bet labai skanūs blynai wub.gif
Atsakyti
Na o as siandien vakarienei kepiau pleksne su bulvemis. Valgeme su morku salotomis. Labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 11 15, 17:02)
Varškę ištrinti su kiaušiniu ir vegetą ir įdėti pakepintus svogūnus.

Taip pat darau ir koldūnus, tik kartais su svogūnais pakepinu rūkytus lašinukus 4u.gif



o kiaušas žalias? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 11 15, 23:32)
o kiaušas žalias? g.gif

Taip 4u.gif


Tačiau, jei naudosi vieną pakelį varškės, dėk mažą kiaušinį arba didelio kiaušinio trynį, kitaip įdaras suskystės
Atsakyti
Vakar vakarienei viriau bulves. Nuo bulvių nupylus nuovirą, jo neišpyliau lauk.
Į nuovirą įbėriau pipirų, įpjausčiau česnako skiltelę ir užbalinau majonezu. Šitą sriubytę, kaip šaltibarsčius valgėme su virtomis bulvėmis.
Tą receptą labai senai buvau radusi rusiškame žurnale. Dabar kai verdu bulves, vaikai visada prašo padaryti tokią sriubytę. Pabandykite ir jūs , manau nepasigailėsite. Tik kai virsite bulves nepersūdykite vandens. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JULIENĖ @ 2006 11 16, 16:30)
<...>užbalinau majonezu. <...>

Majonezas nepavirto netirpstančiu gumulu? g.gif

Aš ne vakar, bet šiandien kepiau lietinius su sūriu ax.gif
Atsakyti
reikia patarimo
namuose yra pekino kopūstų, majonezo, krabų lazdelių
noriu mišrainę pasigaminti - tik nežinau kokius dar ingiridientus dar pridėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 11 18, 10:40)
reikia patarimo
namuose yra pekino kopūstų, majonezo, krabų lazdelių
noriu mišrainę pasigaminti - tik nežinau kokius dar ingiridientus dar pridėti? g.gif

manau kukuruzai ir poras cia tikru labai dar thumbup.gif arba agurkas ir poras
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2006 11 18, 14:08)
manau kukuruzai ir poras cia tikru labai dar  thumbup.gif  arba agurkas ir poras



as dar koki virta kiausini prideciau ax.gif
Atsakyti
O aš vakar gaminau lietinius blynus su grybais, kadangi rudenį prisirinkau grybų tai niekas ir nekainavo, nes miltų ir kiaušinių manau pas kiekvieną šeimininkę visada yra. Tiesa dukra nevalgo grybų tai jai nupirkau du bananus, kiekvieną supjausčiau išilgai į 4 dalis ir išėjo 8 blynai su bananais. rolleyes.gif
Atsakyti
o pas mus vakar ir siandien balandeliai ax.gif
Atsakyti
Pigu skanu ir sotu
Linksmosios dešreles
.Perkam banalių pigių vaflių poką
2.Perkam kažkiek dešrelių ar kažkiek faršo
3/.Užmaišom kažkiek dar banalesnės tešlos blynams(miltai,kiausas, kažkiek pieno)
4.išvedam kažkiek banalios bulbų košės.

GAMYBA
1..Vaflių poką vienu pelio smūgiu perpjaunam perpus
2.ant kiekvieno iš jo gabalų užtepam bulbų košės, dėl ko anie ant smūgio suminkštėja
Per vidurį įdrebiam dešrelę
ARBA
prieš proceso pradžią aliejuje su prieskoniais /žolėm pakepinto mėsos faršo(atvėsusio)
3.Suvyniuojam įdarą į jau suminkštėjusį vaflių pagrindą, apvoliojam dar blynų teškoje
ir-kepam keptuvėje ant aliejaus,kol GRAŽIAI apskrus.Skanaus

Papildyta:
Karšti sumuštiniai
Reikes nepjaustyto batono,kuri reikia susipjaustyti 2,5-3 cm plocio,kad galetum apzioti:))) ir visko,kas yra saldytuve mazais kiekias:rukytos desros,kokios gatavos mesytes,surio,petrazoliu,krapu, poru svogunu,zalio kiausinio.Supjauscius batona,isimti minkstyma,ideti i dubeneli,Viska,isskyrus suri,supjaustyti gabaliukais,sudeti i ta pati dubeneli,kuriame yra susmulkintas batono minkstymas,imusti kiausini,viska ismaisyti,kad gautusi vientisa mase.Jei truks,imusti dar viena kiausini.Tusciavidurias batono riekeles sudeti i skarda ir uzpildyti ta mase,ant virsaus deti arba po plona gabaliuka surio,arba(jei turit jo per mazai)apibarstyti tarkuotu suriu.Deti i ikaitinta orkaite iki 180laipsniu.Gatava kai issilydo suris ir susitraukia kiausinis.Isimti is skardos su virtuvine "lopetele"

Papildyta:
Svogūnų pyragas
Sužinojau jį iš draugės ir negalėjau patikėt, kad gali būti taip paprasta ir skanu.
1 pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (ten kur būna po du gabalus - 500 g)
3-4 svogūnai
šiek tiek aliejaus arba sviesto kepimui
vegetos, kitų prieskonių
apie 200 g fermentinio sūrio

Iš pradžių darom įdarą - smulkiai pjaustytus svogūnus kepinam aliejuje arba svieste, įpilam šiek tiek vandens ir patroškiname, pabaigoje įdedame vegetos, aš dar dedu šiek tiek trinto muskato, bulvių prieskonių, paliekame ataušti. Tada
išimam iš šaldiklio tešlą ir paliekam kokiai 20 min. atitirpti. Ištepame stačiakampę (arba kokią turite) formą sviestu, aš dar pabarstau miltais, išklojame dugną vienu tešlos gabalu. Tada į atvėsusius svogūnus įtarkuojame sūrį, viską gerai išmaišome ir krečiame ant tešlos, gerai išlyginame, paspaudžiame, dedame antrą tešlos gabalą, tepame plaktu tryniu, iš likusių tešlos atraižų galima išdėlioti pynutę, bet dėl jos kitą kartą pagalvosiu, nes šiek tiek per daug išsipučia. Kišame į 200 laipsnių orkaitę kokiai 30-40 min. Skanus ir karštas, ir šaltas grįžus iš darbo sulapnoti. Deja, besikūdinantiems netinka. Skanaus!
Atsakyti