Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

[quote=Abonentienė,2006 12 19, 01:13]
Anksciau nesukdavau galvos del maisto, bet dabar kai pasiemem paskola, teko man r8pintis maistu (produktai, gaminimas man).
Išmokau diedui užkišt skrandį, pvz:
puse kumščio gabaliukas mesos supjaustomas smulkiai, supjaustom kokios desros gabaliuka smulkiai, kokia riekele lasinuku, apkepinam, idedam pakeli ryziu, viska maisom.


nu saunuole tu drinks_cheers.gif prasom daugiau receptuku,nes man paciai jau norisi ko nors naujo.o as vakar dariau burokeliu sriuba ir to uzteko mums vakarienei lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 12 19, 08:25)
Nesuprantu, kaip vištos gali užtekti poros gabaliukų schmoll.gif ir tie patys gabaliukai dar ir kvapas, ir garnyras ir salotos g.gif x failai g.gif

Taigi i kiausini pavolioji, tada i dziuveselius, gaunasi automatiskai daugiau. pazek kavinese, niekas nededa didziuliu kepsniu, ir uztenka nedidelio, nes visko dar salia prikrauta. Va ir dbr per pusrycius, jei buciau omleta padarius be kalno darzoviu, butu ne taip skanu, ir ne taip sotu.
O dar sriuba, ar sultinys.





QUOTE(Lalaila_Vln @ 2006 12 19, 08:48)
nu saunuole tu drinks_cheers.gif prasom daugiau receptuku,nes man paciai jau norisi ko nors naujo.o as vakar dariau burokeliu sriuba ir to uzteko mums vakarienei lotuliukas.gif


O burokeliu sriuba as perku, as jos nevalgau, bet maniskiui uztenka beveik visai savaitei, nes visada prie sriubos dar kazkas buna. O i ta pirktine idedu dar bulviu, ryziu ir farso (del kvapo), skanesne pasidaro. Siaip i visas sriubas stengiuos det jei ne farso, tai vistienos kulsele (kuria veliau maniskiui idedu), kad sriuba ne tokia skysta butu, ir nesijaustum blogai, kad badauji smile.gif

Svarbiausia turet saldiklyje mesytes, kad ir nebrangios (as tai tik jautiena valgau doh.gif ), vsiokiu grybu, vistienos, viska nedideliais kiekiais, kad visko atsildyt nereiktu. Visokiu prieskoniu, padazu, kurie ilgai negenda, bet zymiai skaniau maniskiui buna (as be padazu valgau).

O ryziai, grikiai kaifas, is ju gamint. Sakau, tas "troskinimas" keptuvej yra pasaka, ir pigu, ir pirstus apsilaizyt galima, o i tuos ryzius galima vel det visko, nuo slapiankes (gali but ir Optima, tikrai normali desra, kuria kepint visur galima) iki tusonkiu.
Ir bandai nedideliais kiekiais.
Kol as ismokau doh.gif Anksciau pridarydavau per daug, tai maniskis kimsdavo viska (nu kaip cia paliksi), arba palikdavo ir nebesuvalgydavo niekad, tai geriau mazesniais kiekiais, plius sriubytė, ja ir ispilt ne taip gaila.

Dar pasaka gaunasi orkaitej.
reikia farso (nedaug, gal kumsti), bulviu, siek tiek aliejaus, prieskoniu.
Ir tarkuojam su burokine tarka i forma sluoksniais, arba tiesiog sumaisom su farsu. Nu pasaka, tos sultys bulviu "iskepina", niekas nesudziuna ir laaabai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 19 gruodžio 2006 - 11:22
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 19, 11:20)
Taigi i kiausini pavolioji, tada i dziuveselius, gaunasi automatiskai daugiau. pazek kavinese, niekas nededa didziuliu kepsniu, ir uztenka nedidelio, nes visko dar salia prikrauta. Va ir dbr per pusrycius, jei buciau omleta padarius be kalno darzoviu, butu ne taip skanu, ir ne taip sotu.


ane g.gif o aš galvojau, kad taip paniruota višta ar bet kokia kita mėsa, tiesiog skanesnė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 12 19, 11:24)
ane g.gif o aš galvojau, kad taip paniruota višta ar bet kokia kita mėsa, tiesiog skanesnė tongue.gif



Zinoma, tai ir sakau, nedarau nieko nebrangaus kas neskanu, kaip ten kazkas rase iš lašinių skurų kažką kepė biggrin.gif Na, bet čia skonio reikalas.
Tiesiog ismušant ir pavoliojant, gabaliuaks pasidaro ne tik vizualiai didesnis, tai jo maziau ir reikia.
Sakau, čia ne mano fantazijos, kad maniškis daug valgo, nuvarėm į kalėdinį vakarėlį, tai draugai žvengia kai ko nesuvalgo, duokit jam, viską suvalgys doh.gif

O tokio pakelio, kuriam yra kokios trys, keturios file, man uztenka 4 kartam laisvai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 19 gruodžio 2006 - 11:30
O maniškis suvalgo lygiai tiek pat mėsos, mušta ar nemušta, voliota džiūvėsiuos ar ne doh.gif
Kažkaip auklėt reiks g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar pasaka gaunasi orkaitej.
reikia farso (nedaug, gal kumsti), bulviu, siek tiek aliejaus, prieskoniu.
Ir tarkuojam su burokine tarka i forma sluoksniais, arba tiesiog sumaisom su farsu. Nu pasaka, tos sultys bulviu "iskepina", niekas nesudziuna ir laaabai skanu.
[/quote]
as irgi panasiai darau:bulves supjaustom riekutemis tokiosmis nedidelemis,biski jas pamarinuoju keliose saukstuose majonezo ir prieskoniuose.ir dedu i orkaite sluoxniuojant:bulves,farsas,bulves.nu pasaka kaip skanu.kadangi bulves namines,o farso nedaug reikia tai tikrai pigiai iseina lotuliukas.gif kadangi as esu bulvine, o mano vyras irgi jas labai megsta daznai darau kugeli,bulvinius blynus.skanu bulves supjautytos nedideliais gabaliukais,pamarinuotos majoneze+kmynai ir viskas kepama orkaiteje.pasaka kaip mums skanu su kokiu kefyru ar siaip vienos wub.gif

as su ryziais irgi visokiu prigalvoju patielalu.beto draugas kulturistas ismoke patiekaliuka,kuris nekaloringas ir labai skanus.isverdam ryzius,dedam juos i keptuve ant ju kiausinis ir skanaus.as dar isidedu visokiu prieskoniu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2006 12 15, 21:07)
Tokiam vyrui, kuris nori tik egzotikos-trumpa kalba-uzdirbk tiek, kad galeciau netaupydama visa tai pirkti-ir viskas bus puiku. Mano vyras superinis-valgo viską be jokiu pretendziju, o jei kas nepatinka-aš nesivarginu-nepatinka-ir nevalgyk...nesupykit-manau pačios tuos vyrus taip ir išlepinat rolleyes.gif



Mano irgi viską valgo, jei ko nevalgė, pradėjo valgyt biggrin.gif tik vienas dalykas, blynais jo neuzkisi, tai darau viska is mesos, o ta mesa, jei gudriai darai, nebrangiai išeina.
Ir pinigų leist maistui neleidžiu, nes kai nueina, tai grįžta su kokiais pyragais, suktiniais ar kumpiais doh.gif vienam kartui. Tai ir gaminu, nes gaila pinigu maistui, man isvis minimaliai reik
Atsakyti
QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 19, 12:35)
O maniškis suvalgo lygiai tiek pat mėsos, mušta ar nemušta, voliota džiūvėsiuos ar ne  doh.gif 
Kažkaip auklėt reiks  g.gif  lotuliukas.gif


O mano tai nelabai valgo dziuvesiuose voliotos - jam reikia grynos file, garuose ruostos, ale dar kad ir minksta butu... Ja mnuo dziuvesiou per riebu, rugstys kyla :(Tai mums pakelio is 3-4 filiuku uztenka vienam kartui, na, max 1.5)
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 12:42)
O mano tai nelabai valgo dziuvesiuose voliotos - jam reikia grynos file, garuose ruostos, ale dar kad ir minksta butu... Ja mnuo dziuvesiou per riebu, rugstys kyla :(Tai mums pakelio is 3-4 filiuku uztenka vienam kartui, na, max 1.5)



o tu pabandyk i manus voliot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 19, 11:35)
O maniškis suvalgo lygiai tiek pat mėsos, mušta ar nemušta, voliota džiūvėsiuos ar ne  doh.gif 
Kažkaip auklėt reiks  g.gif  lotuliukas.gif


Ką ten vyras, jei aš pati tokia: jei suvalgius du gabaliukus aš alkana, tai tu dėliok juos kaip nori ir vadink kaip nori, bet finale tas pats: "aš alkana" doh.gif

Pvz. tokį trijų-keturių filė indelį aš sunaudoju vienam kartui: t.y. man, vyrui ir dvimečiui sūnui. Nors visada valgom su garnyru ir salotomis. Ypač aš ir sūnus.


O aš šiandien va ką darysiu: skanu ir pigu thumbup.gif
kepimo skardą ištepi aliejumi, dėti šoninės gabaliukus, ant viršaus pjaustytas bulves. bulvių viršų patepti aliejumi ir pabarstyti džiuvėsiais. Tada dėti morksa, svogūnus ir kt daržoves, vėl dėti sluoksnį šoninės gabaliukų, sluoksnį bulvių ir t.t. Nepamiršti prieskonių, o viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Beje, nebūtina šonine uždengti viso dugno, užtenka kelių gabaliukų. Dėti į orkaitę. Kai viršutinės bulvės pradės ruduoti, patepti grietine ar grietinėle, kaip kam skaniau. Baigus kepti ir išjungus orkaitę tiesiog pabarstyti tarkuotu sūriu ir palaukti kol išsilydys. Skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2006 12 19, 11:40)
ristas ismoke patiekaliuka,kuris nekaloringas ir labai skanus.isverdam ryzius,dedam juos i keptuve ant ju kiausinis ir skanaus.as dar isidedu visokiu prieskoniu lotuliukas.gif


Ryžiai gerai, anksciaui maniskis ju visai nevalge, bet kai imeti kario, prieskoniu, padaza su majonezu ir kecupu, apsilaizo, ir dabar be ju neapseinam.
aisku, jei isverdi ir patieki baltus, ne tas schmoll.gif

QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 19, 11:35)
O maniškis suvalgo lygiai tiek pat mėsos, mušta ar nemušta, voliota džiūvėsiuos ar ne  doh.gif 
Kažkaip auklėt reiks  g.gif  lotuliukas.gif

Auklėk. Jis nori grynos mėsos. Sakyk nėr ir viskas, ir prašau suvalgyt ka padariau, nes kitą kart nedarysiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 11:42)
O mano tai nelabai valgo dziuvesiuose voliotos - jam reikia grynos file, garuose ruostos, ale dar kad ir minksta butu... Ja mnuo dziuvesiou per riebu, rugstys kyla :(Tai mums pakelio is 3-4 filiuku uztenka vienam kartui, na, max 1.5)


Troškink, jei kyla rūgštys (nes ne nuo dziuveseliu kyla, o nuo riebalu).
\Aisku su dziuveseliais tada nepatroskinsi, bet gal tada kepsniukus sudel i bliuda, kuriame butu lekste, kad nuvarvintum riebalus ir butu sausa. O tada uzpilsi padazu viska, ir riebalu ne kvapo
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 12 19, 12:46)

O aš šiandien va ką darysiu: skanu ir pigu thumbup.gif
kepimo skardą ištepi aliejumi, dėti šoninės gabaliukus, ant viršaus pjaustytas bulves. bulvių viršų patepti aliejumi ir pabarstyti džiuvėsiais. Tada dėti morksa, svogūnus ir kt daržoves, vėl dėti sluoksnį šoninės gabaliukų, sluoksnį bulvių ir t.t. Nepamiršti prieskonių, o viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Beje, nebūtina šonine uždengti viso dugno, užtenka kelių gabaliukų. Dėti į orkaitę. Kai viršutinės bulvės pradės ruduoti, patepti grietine ar grietinėle, kaip kam skaniau. Baigus kepti ir išjungus orkaitę tiesiog pabarstyti tarkuotu sūriu ir palaukti kol išsilydys. Skanu mirksiukas.gif


O sonine sviezia ar parukyta? Kuo ja galima pakeist? plonais (permatomais) mesos gabaliukais? nevalgo maniskis riebiai sad.gif Bet recepto ideja labai patiko smile.gif
Atsakyti