Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(Limcamca @ 2006 12 19, 11:46)
Ką ten vyras, jei aš pati tokia: jei suvalgius du gabaliukus aš alkana, tai tu dėliok juos kaip nori ir vadink kaip nori, bet finale tas pats: "aš alkana" doh.gif

Pvz. tokį trijų-keturių filė indelį aš sunaudoju vienam kartui: t.y. man, vyrui ir dvimečiui sūnui. Nors visada valgom su garnyru ir salotomis. Ypač aš ir sūnus.
Skanu mirksiukas.gif



Tada jus visus auklet reikia. Jei ir garnyrai yra, ir darzoves, o jei ir sriubyte, kuria valgyt privalu ir del skrandzio ir del sotumo, tada jūs per daug valgot blush2.gif

Sveiaktos pagailėkit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 19, 12:48)
Auklėk. Jis nori grynos mėsos. Sakyk nėr ir viskas, ir prašau suvalgyt ka padariau, nes kitą kart nedarysiu smile.gif


Kad ir sriuba jo neužkiši schmoll.gif nes sriubą jis valgo ant galo, jei dar telpa lotuliukas.gif nebent aš išverdu sriubos, ir būnu nieko nepadarius dar antro. tada jau sriubos pirma pavalgo.
o dėl mėsos, aš čia šiaip pastebėjau mirksiukas.gif daug jis valgo ar mažai tos mėsos, piniginė gi neplonėja ax.gif
Atsakyti
O jei blynus darot, tai darykit padaza stipresni, faršas, lasinukai, svogunas, padazai.
Tada sočiau ir ne tai pskystai jauties.
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 19, 12:51)
Troškink, jei kyla rūgštys (nes ne nuo dziuveseliu kyla, o nuo riebalu).
\Aisku su dziuveseliais tada nepatroskinsi, bet gal tada kepsniukus sudel i bliuda, kuriame butu lekste, kad nuvarvintum riebalus ir butu sausa. O tada uzpilsi padazu viska, ir riebalu ne kvapo


manau, kad riebalai neisvarva, jei jau jie issigere smile.gif O padaza be reibalu imanoma pagamint? pienu liesu uzpilt nebent tuos kepsnius lotuliukas.gif
As kepu gryna file garu puode arba puode be riebalu kepu, tai nuo tokios buna gerai... Nors man koki milijona kartu skaniau su dziuvesiai aliejuje apskrudinta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 19, 11:54)
Kad ir sriuba jo neužkiši  schmoll.gif  nes sriubą jis valgo ant galo, jei dar telpa  lotuliukas.gif  nebent aš išverdu sriubos, ir būnu nieko nepadarius dar antro. tada jau sriubos pirma pavalgo.
o dėl mėsos, aš čia šiaip pastebėjau  mirksiukas.gif  daug jis valgo ar mažai tos mėsos, piniginė gi neplonėja  ax.gif

Na tada gal nera stiprios priezastie staupyt mirksiukas.gif
Nes aš dabar maista paemiau i rankas, o daugiau uz viska moka jis.
Tai kai man reik ka nusipirkt, biski pradedi mastyt, kaip cia susitavrkius pigiau biggrin.gif
isvis as labai mazai isleidziu, nepatiketumet biggrin.gif
Ir visvien neleidziu islaidaut biggrin.gif
O del sriubos, nu jei jau jis toks kategoriskas, nezinau nezinau sad.gif
Nes maniskis kategoriskas del kecupo buvo, nu reikia jam jo ir viskas, slepiau, gincyjaus niekas nepadejo. Tada pradejau tuos krutus super pigius padazus daryt, tai jam ranka ne nekyla prie kecupo biggrin.gif
gal sriuba jam neskani?
O gal pirmiau padek sriuba kai jis alakanas, o antra dar gamink? Sakyk, kol pavalgysi sriubos, bus biggrin.gif
na, siaip gal jis nealkanas, jei taip issidirbineja biggrin.gif

Del vieno dalyko as neatpratinu, tai nuo duonos. man jos visai nereikia prie patiekalu. o jis nezmoniskom dozem kaip arklys. tai specialia nupirkau kazkokios papigiai duonos ir juodos, kad man nuo tokios rugstys tikrai pakiltu lotuliukas.gif lotuliukas.gif ne gramo suvalgyt negaliu. Galvojau atpras :S spekit, valgo taip pat ir dar sako, jam juoda skanesne doh.gif



QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 11:55)
manau, kad riebalai neisvarva, jei jau jie issigere smile.gif O padaza be reibalu imanoma pagamint? pienu liesu uzpilt nebent tuos kepsnius  lotuliukas.gif
As kepu gryna file garu puode arba puode be riebalu kepu, tai nuo tokios buna gerai... Nors man koki milijona kartu skaniau su dziuvesiai aliejuje apskrudinta smile.gif

Na, nezinau gal jis super jautrus, nes as visai nejauciu jokiu riebalu (na, tikiuos, ant aliejaus kepat).
Gaila, kad sitaip, nesz dazniausiai tu, itariu , buni nuskriausta, darytis dviems patiekalus doh.gif doh.gif




Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 19, 13:09)
Na tada gal nera stiprios priezastie staupyt  mirksiukas.gif
O del sriubos, nu jei jau jis toks kategoriskas, nezinau nezinau sad.gif
Nes maniskis kategoriskas del kecupo buvo, nu reikia jam jo ir viskas, slepiau, gincyjaus niekas nepadejo. Tada pradejau tuos krutus super pigius padazus daryt, tai jam ranka ne nekyla prie kecupo biggrin.gif
gal sriuba jam neskani?


Iš šeimos jis jau atsinešė tokį sriubos valgymą. kai aš pamačiau, kad pas juos sriuba ant galo, tai man akys ant kaktos iššoko lotuliukas.gif taigi ne skony čia esmė, o pripratime. kai antras nebūna paruoštas, tai kerta jis tą sriuba ir nemirksi mirksiukas.gif
o be kečupo aš ir pati negalėčiau blush2.gif sunaudojam tikrai nemažai. o be duonos ir vargiai. o dabar dar tokią skanią radom wub.gif kad savaitgalį tik dienai to kepalo ir teužtekdavo blink.gif

reikės nusirašyt kelis receptukus iš šio skyrelio. nes radau nesudėtingai gaminamų patiekalų. gerai, kai žmonės turi fantazijos maisto gaminime thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 12 19, 11:52)
O sonine sviezia ar parukyta? Kuo ja galima pakeist? plonais (permatomais) mesos gabaliukais? nevalgo maniskis riebiai sad.gif Bet recepto ideja labai patiko smile.gif


šiandien darysiu su žalia. Bet esu dariusi, net su paprasta šlapianke, ar visokiais įvairiais mėsos gabaliukais kurie lieka nedavalgyti. mirksiukas.gif

šiaip neblogi Abonentienės patarimai, tačiau žiauriai skamba. Imti ir perauklėti žmogaus valgymą. Nu Dieve brangus, gi kaip nori, kaip jam skanu, taip tegul ir valgo. IR dar slėpti, neduoti kažko tokio kaip kečupas, nu absurdas doh.gif pabandytų, man vyrs ryte kavą paslėpti ir neduoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 19, 13:09)
Del vieno dalyko as neatpratinu, tai nuo duonos. man jos visai nereikia prie Na, nezinau gal jis super jautrus, nes as visai nejauciu jokiu riebalu (na, tikiuos, ant  aliejaus kepat).
Gaila, kad sitaip, nesz dazniausiai tu, itariu , buni nuskriausta, darytis dviems patiekalus  doh.gif  doh.gif


Aha, jautrokas. Siaip kai valgau, man irgi tu riebalu nesijaucia, nejaucia ir jis kol valgo. Bet po geros valandos jam pakyla rugstys, tada ir zino, kad kepiau su aliejum smile.gif
O siaip vargo nematau - jis daznai buna komandiruotese, tai as pasidarau valgyt viena riebiai su dziuvesiais ir su padazais biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Abonentienė,2006 12 19, 13:09]
Na tada gal nera stiprios priezastie staupyt mirksiukas.gif
Nes aš dabar maista paemiau i rankas, o daugiau uz viska moka jis.
Tai kai man reik ka nusipirkt, biski pradedi mastyt, kaip cia susitavrkius pigiau biggrin.gif
isvis as labai mazai isleidziu, nepatiketumet biggrin.gif
Ir visvien neleidziu islaidaut biggrin.gif

tai kiek mazdaug isleidi maistui?kiek kartu valgot namie per diena?mes esam 2 isleidziam apie 400lt vien maistui,kai darzoves ir dalis mesos is kaimo doh.gif
Atsakyti
[quote=Lalaila_Vln,2006 12 19, 13:24]
[quote=Abonentienė,2006 12 19, 13:09]
Na tada gal nera stiprios priezastie staupyt mirksiukas.gif
Nes aš dabar maista paemiau i rankas, o daugiau uz viska moka jis.
Tai kai man reik ka nusipirkt, biski pradedi mastyt, kaip cia susitavrkius pigiau biggrin.gif
isvis as labai mazai isleidziu, nepatiketumet biggrin.gif
Ir visvien neleidziu islaidaut biggrin.gif

tai kiek mazdaug isleidi maistui?kiek kartu valgot namie per diena?mes esam 2 isleidziam apie 400lt vien maistui,kai darzoves ir dalis mesos is kaimo doh.gif
[/quote]

aha, man irgi idomu, kiek maistui seimos isleidzia smile.gif Mes mazai laikom 400 Lt/men, tai cia skaitosi laaabai pigiai prasisukam smile.gif Mes dali darzoviu (bulves, burokelius) irgi is mamos pasiimam, o sviezias tenka pirkt. Valgom namie pusrycius ir vakariene kasdien, o savaitgaliais pasitaiko kad ir pietaujam namie. Tai vidutiniskai isleidziam apie 400-700 Lt per menesi (cia neskaiciuoju pietu kasdien ir savaitgalio pusryciu restoranuose).
Na, i ta suma ieina dar maistas katems (apie 150 Lt).
Atsakyti
Pietūs 4 asmenų šeimai už 12 litų
(kas daržoves gauna iš tėvų biggrin.gif)
Pirkta marinuota su česnakais sprandinė (pirkta IKI apie 12 litų) - 1 kg
10 vidutinio dydžio bulvių (neluptas susukt į foliją)
Viską dedam į orkaitę ir kepam 1.5-2 val
valgom su raugintais agurkėliais
Na labai skanu ir pigu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisy @ 2006 12 19, 13:48)
Pietūs 4 asmenų šeimai už 12 litų
(kas daržoves gauna iš tėvų biggrin.gif)
Pirkta marinuota su česnakais sprandinė (pirkta IKI apie 12 litų) - 1 kg
10 vidutinio dydžio bulvių (neluptas susukt į foliją)
Viską dedam į orkaitę ir kepam 1.5-2 val
valgom su raugintais agurkėliais
Na labai skanu ir pigu  mirksiukas.gif


Na, skanu tai skanu, ale nera pigu, nes viskas, kad 1.5-2 val kepame orkaiteje, man kainuoja brangiai - elektra juk po 31 ct/kwh, o nuo sausio jau ir 33 ct... blush2.gif
Atsakyti