QUOTE
Laputaitytė,2006 12 19, 12:18
Iš šeimos jis jau atsinešė tokį sriubos valgymą. kai aš pamačiau, kad pas juos sriuba ant galo, tai man akys ant kaktos iššoko

taigi ne skony čia esmė, o pripratime. kai antras nebūna paruoštas, tai kerta jis tą sriuba ir nemirksi
o be kečupo aš ir pati negalėčiau

sunaudojam tikrai nemažai. o be duonos ir vargiai. o dabar dar tokią skanią radom

kad savaitgalį tik dienai to kepalo ir teužtekdavo
Na va. Grizo šiandien maniskis is gydytojos

as sveikai ji maitinu, bent stengiuos, bet dabar gavo salto dušo,
per didelis cholesterolio kiekis kraujyje (tipo dabar dar nieko, bet po dvidesimt metu infarktas garantuotas

)
Na, ir ka, dabar man dekoja uz priekaistus, kaip taip duona valgo, padazus, limonadus, saldumynus, pyragaicius. (zodziu dar visas sarasas yra ko negalima).
As gi ir pradejau gamint ne tik del to, kad pataupyciau, bet ir del to, kad baisu buvo ziuret ka jis valgo.
Vieninteliai blogi dalykai kas pas mane maiste:
grietines visada buna darzovese, negalima, kartais sakiau majonezo i padaza jam padarydavau, pati nevalgau, ir fermentinis sūris (jo isvis sako vengt reik

)
Aš iš anksčiau kai supratau, kad duona blogis, nebenaudoju, tik sumuštiniams, ir tai nedaug

QUOTE
Limcamca,2006 12 19, 12:24
šiaip neblogi Abonentienės patarimai, tačiau žiauriai skamba. Imti ir perauklėti žmogaus valgymą. Nu Dieve brangus, gi kaip nori, kaip jam skanu, taip tegul ir valgo. IR dar slėpti, neduoti kažko tokio kaip kečupas, nu absurdas

pabandytų, man vyrs ryte kavą paslėpti ir neduoti

Koks gali būt žiaurumas? Juk aš jam gero linkiu

Visada burbėdavau del duonos, kecupo, del limonadų ir sausainių visokių, biškutį klausydavo, o kai dabar ir gydytoja patarė sveikai maitintis, psio, parišta

suprato viska puikiai.
Juk nesveika, truputį gal, bet ne arkliškom dozėm

QUOTE
Katu,2006 12 19, 12:24
Aha, jautrokas. Siaip kai valgau, man irgi tu riebalu nesijaucia, nejaucia ir jis kol valgo. Bet po geros valandos jam pakyla rugstys, tada ir zino, kad kepiau su aliejum.
O siaip vargo nematau - jis daznai buna komandiruotese, tai as pasidarau valgyt viena riebiai su dziuvesiais ir su padazais

Ai, žinok ir nesiūlyk, jau ir taip nesveika tie kepiniai, o dar ir jei pačiam organizmui netinka. ka jau padarysi, saugok jei jau taip
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2006 12 19, 12:24)
tai kiek mazdaug isleidi maistui?kiek kartu valgot namie per diena?mes esam 2 isleidziam apie 400lt vien maistui,kai darzoves ir dalis mesos is kaimo

Tiksliai neskaičiavau, bet ant "naminio maisto" (na, gaminimui namuose, dar gardumynai kokie) mazdaug 250-300 litų.
Bulvės nekainuoja, mėsos kartais parsiveža, bet išleidžiu, nepriklausomai nuo to tiek pat, nes aš prasisuku ir taip

Dviese.
O valgom minimum du kartus.
Sakau prigudrauju, daržovės brangios, tai dedu į salotas kopūsto, kuris apimtį padidina, prie salotų, dar ir tarkuotų morkyčių, žirnelių.
Va dabar gaminu įdarytas bulves.
Maždg 200gr maltos jautienos, paprikos laabai susmulkinu nedaug, svogūnų, kario įmečiau, ryžių pora šaukštų.
Mėsą su kario patroškinau vandenyje, sudejau visa kita.
Verdu bulves, kai jos išvirs, išskaptuosiu, sudesiu ta masę "mėsos" ir pašausiu į orkaitę. Su daug daržovių bus jėga
Papildyta:Dra vienas dalykas. Mes apart sriubos, negalim nieko palikt rytdienai (gi salotos visai kitokios). Tai darau kiek reikia
Beje gydytoja būtent taip ir patarė ( kaip man pigiau ir gaunas),- daug garbyro ir labai mazai mesos, ar vistienos ir pan.