Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(kinderis_77 @ 2015 01 19, 22:01)
Aš tai atsispiriu visokiems NEveganiškiems skanėstams (nors ir pati juos gaminu - neberagauju, ir taip ten viskas žinoma). Ir jei kas pasiūlytų kokį torto gabaliuką, tikrai atsisakyčiau. Mano silpnybė šiai dienai - riešutai riešutai riešutai.. Būna, per dieną ir po 200gr suvalgau. Na dar Oreo. Kai pradedu besimėgaudama valgyt, tai visas tas didesnis pakutis ir ištirpsta burnoje.  doh.gif  lotuliukas.gif

ale kad brangus tie riesutai, o taip greitai susivalgo tas pakelis doh.gif dabar kas ryta kepam tuos avizinius batonelius, tai riesutai gerai eina. vyrui pasiskundziau, kad brangus tie riesutai, tai atsove, kad mano bandeles dar ne tiek kainuodavo. teko sutikti su ta teisybe biggrin.gif

QUOTE(Monteverte @ 2015 01 20, 12:13)
Jetus kokios šaunuolės, aš tai taip primityviai viską gaminu kaip kokia pirmykštė, gerai dar kad netampu kokia Paleo lotuliukas.gif

man ir kuo paprasciau tuo geriau, ale vyrui vis prisireikia visokiu imantrybiu doh.gif

kazin kada atsidarys ta parde su desrom ir suriais g.gif bandet kas veganiskas desras, desreles?
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 01 20, 20:25)
bandet kas veganiskas desras, desreles?


Dar pažiūrėjau nuotraukas tų veganiškų dešrų - fui, supykins tuoj. blink.gif biggrin.gif Gal todėl, kad niekad jos nepatiko.
Labai skanūs Falafel kotletukai iš avinžirnių. smile.gif Pirmą kartą juos paragavau gal prieš 1,5m Hesburgery. Bet neilgai trukus juos išėmė iš rinkos, gal nepopuliarūs buvo vegetariški... rolleyes.gif

O gal galit pasidalint avižinių paplotėlių receptu? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 01 20, 22:16)
Dar pažiūrėjau nuotraukas tų veganiškų dešrų - fui, supykins tuoj.  blink.gif  biggrin.gif Gal todėl, kad niekad jos nepatiko.
Labai skanūs Falafel kotletukai iš avinžirnių. smile.gif Pirmą kartą juos paragavau gal prieš 1,5m Hesburgery. Bet neilgai trukus juos išėmė iš rinkos, gal nepopuliarūs buvo vegetariški...  rolleyes.gif

O gal galit pasidalint avižinių paplotėlių receptu?  mirksiukas.gif

paziurek zinutes anskciau, kazkur visai neseniai cia rasiau, neneoriu kartotis mirksiukas.gif

kepiau avinzirniu ir lesiu kotletus, nu neina man tas avinzirniu skonis ir viskas doh.gif kazko reikia idet, kad ji uzmustu, tik nesugalvoju ko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2015 01 20, 23:11)
kazko reikia idet, kad ji uzmustu, tik nesugalvoju ko  doh.gif


daug petražolių.
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 01 21, 00:18)
daug petražolių.

Ir ne tik. Galima net kelis skirtingus prieskonius ir gausiai taip
Atsakyti
Dariau daktarišką dešrą. Visai skanu, ypač gerai man, kai nevalgau visai žirnių. O čia be problemų valgosi jie thumbup.gif
Atsakyti
O gal gaminate vegan tortukus? Jei taip, ką naudojate kaip "vegetable shortening"? ax.gif Margariną? Gal kas žinote kokį konkretų produktą?
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 01 25, 00:14)
O gal gaminate vegan tortukus? Jei taip, ką naudojate kaip "vegetable shortening"?  ax.gif  Margariną? Gal kas žinote kokį konkretų produktą?

Vegetarai tai manau naudoja ghee, bet šiaip aš to ghee nesuprantu. Kuo jis sveikas yra? Dar daugiau pervirtas sviestas? Man tai nesąmonė kažkokia.
O veganai labai riešutų mases naudoja. Margarino ar iš viso sveiko yra? Jis gi labai nuteistas mūsų visuomenėje ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 01 25, 13:58)
šiaip aš to ghee nesuprantu. Kuo jis sveikas yra? Dar daugiau pervirtas sviestas?

Todėl, kad grynas riebalas 4u.gif

Verdant išgaruoja drėgmė ir į nuosėdas iškrenta pieno baltymai su visom priemaišom (o pieno produktai, kaip "blogiečiai", būtent ir kritikuojami dėl savo baltymo str-ros).
ghee sviestas kambario t-roje stovi mėnesius negesdamas, kaip ir bet kuris augalinis aliejus.

Jei imi 1000 g sviesto, kurio riebumas 82 proc., tai gerai išvirus ghee jo neturi gautis daugiau nei 820 gr gryno riebalo.
Atsakyti
Laba,
QUOTE(miegapele @ 2015 01 20, 21:25)
kazin kada atsidarys ta parde su desrom ir suriais  g.gif bandet kas veganiskas desras, desreles?


kur či planuoja atidaryti tokią parduotuvę ?
QUOTE(miegapele @ 2015 01 23, 18:01)
Dariau daktarišką dešrą. Visai skanu, ypač gerai man, kai nevalgau visai žirnių. O čia be problemų valgosi jie 

aha aš irgi dariau. Tik burokų sulčių per daug pripyliau biggrin.gif Tai gavosi raudona labai tongue.gif Man skanu, bet vaikai tai atbulais dantim valgė doh.gif

QUOTE(kinderis_77 @ 2015 01 25, 01:14)
O gal gaminate vegan tortukus? Jei taip, ką naudojate kaip "vegetable shortening"?  ax.gif  Margariną? Gal kas žinote kokį konkretų produktą?

Kiek esu skaičiusi įvairioje literatūroje, margarinas yra patys nesveikiausi riebalai. Jų reikėtų ypatingai vengti unsure.gif Šimtą kartų geriau tas pats sviestas, arba dar geriau Ghee wink.gif, Arba kokosų aliejus wink.gif
Dar galima naudoti riešutų sviestą, aš kartą buvau rašiusi, kad perku iš sviestas sviestuotas, ten mergaitės daro labai gardų naminį riešutų sviestą
beja dariau iš jų puslapio šitą mišrainę, http://midovirtuve.b...israine-su.html
niam niam essen.gif
tik aš dėjau prie kepintos paprikos ir morką šiaudeliais, vos pakepinau, traški kad būtų wink.gif

QUOTE(Monteverte @ 2015 01 25, 14:58)
Vegetarai tai manau naudoja ghee, bet šiaip aš to ghee nesuprantu. Kuo jis sveikas yra? Dar daugiau pervirtas sviestas? Man tai nesąmonė kažkokia.

Labai gerai Rasma paaiškino. Ghee svieste visiškai nelieka pieno baltymo, kuris yra baubų baubas smile.gif Nors 82 proc. riebumo svieste jo yra irgi labai nedaug, ten nulis, kablelis kažkiek ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kinderis_77 @ 2015 01 20, 12:32)
O ką skanaus gaminate iš avokadų? Jis toks skanus, bet mano fantazija ribota.  biggrin.gif  Aš jį dedu į salotas, dar dariau kartą cheesecake'ą su avokadu ir laimu. Labai labai geras skonis.  thumbup.gif   http://www.telegraph...ake-recipe.html
Esu dariusi šokoladą pudingą iš avokado.

esu valgiusi raw tortuką, iš avokadų, buvo nerealiai skanu.Turiu namie receptą, galėsiu parašyti vakare wink.gif Vis planuoju pasigaminti, bet reikia mažesnę torto formą nusipirkti, nes pas mane labai didelė ax.gif Aš čia tą receptą sužinojau, buvau pas Jurgą, laisvės alėjoje, berods žalia pupa, kokteilų baras, ten ji daro raw valgių pamokas, tai vat tą tortą darėm wink.gif Vaikai ten buvo 2, tokie 5-mečiai, tai jie abu net pakartoti prašė, manau tai geriausias rodiklis bigsmile.gif
net foto radau smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 26 sausio 2015 - 14:46
QUOTE(Radmile @ 2015 01 26, 14:33)
Laba,
kur či planuoja atidaryti tokią parduotuvę ?

as facebooke radau skelbimuka, kad sia savaite bus atidaryta veganiska parde su desrom ir suriais biggrin.gif

del pyragu, tai mes darem toki, tik ten fotke visai ne i tema. vyrui labai patiko, man visai ne schmoll.gif

http://www.delfi.lt/...s.d?id=65824662
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 27 sausio 2015 - 14:35
Laba,
žadėtas torto receptas wink.gif

Šokoladinis tortas su vyšniomis birthday.gif
Padui :
1 stiklinė dribsnių
7 datulės
kakava
(aš dėčiau ir riešutų wink.gif

Viršutiniams sluoksniui:
200 ml citrinų ir apelsinų sulčių (per pusę)
medaus, arba agavų, ar klevų sirupo
7 datulių
4 minkšti avokadai
kakavos ir kerobo
kokosų svieto 100 ml
mažas žiupsn. druskos
šaldytų vyšnių

paruošimas :
Padui su S formos peiliuku sumalame visus ingradientus, įpilame šlakelį vandens, ir išklojame torto formą .

Tada į plaktuvą (kokteilinę) sudedame avokadus ir kitus ingradientus, ir gerai suplakame, kad nebūtų gumuliukų. Ant pado dėliojame šaldytas vyšnias, viršų užliejame šokoladiniu avokadų kremu ir dedame į šaldytuvą porai valandų. Skanaus wink.gif

šis produktų kiekis paskaičiuotas 20 cm torto formai, (ji tikrai pakankamai maža) jei naudosite didesnę, bent 24 cm, tuomet manau produktų kiekį reikėtų bent 50 proc. padidinti wink.gif

Kadangi Jurga mums demonstravo, kaip galima pagaminti Raw tortą be riešutų, tai graikiški riešutai foto naudojamai kaip valgoma dekoracija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 27 sausio 2015 - 20:32