Įkraunama...
Įkraunama...

Draugės ir draugystė

QUOTE(Rasma @ 2014 06 11, 12:56)
[color=yellow]Pvz. draugei prieš širdelės operaciją galėjau verkdama pasakyti, kad labai labai labai bijau...bijau, jog numirsiu, bijau, jog vaikai nebeturės mamos. O ji mane suprato, man net nereikėjo sakyt..vyras apkabino ir mane paguodė "ką čia kalbi nesąmones, viskas bus gerai, gyvensi", kaip kirviu nukirto..jis tikrai ne toks žmogus, kad valandų valandas klausytų mano verkšlenimų ir aš pati

apie ka ir kalbu....
vyriska paguoda.... drinks_cheers.gif

tos, kurios labai aukstina "tik su vyru" rysi, turbut nuolat nelygina: vat, su drauge kalbu, bet kaip man neidomu, tuoj pas vyra skubesiu - bus idomiau.
arba drauge skambina, kazkokia beda, o as gurksnoju sau vyna su vyru, ir manes nieks neismus is veziu....

nesinoretu isvis bendrauti su "vien i vyra" uzsukta moterimi.
saikas turi buti visur.
labai grazu sakini skaiciau: mylekite savo vyrus, kitus zmones; mylekite visa sirdimi, bet neatiduokite jiems savo sirdies....
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 12, 07:23)
Given ir Rasmos atveju, tas artimiausias žmogus yra draugė, nes nesusiklostė tokie santykiai su šeimos nariais.

as jau minejau apie savo drauge.
ji nuo mokyklos laiku, daug man padejus ir as jai, ji man gyvybe karta isgelbejo (neperdedu), ar irgi jai - kitais budais.

nesuprantu, kam lyginti santuoka ir draugyste. ar man reikejo pabegti nuo drauges ir ziauriai ASIRI-BO-TI, jei jau sukuriau santuoka su vyru? g.gif

turiu draug pavyzdziu, kur moteris turi ir artima drauge, ir gera vyra.
o jums pavydas ar kaip, kad tik vyru galit pasitiket, tik jam pasakotis, o su drauge tik apie vargana plauku laka?
gal nebandykime taip jau pavirsutiniskai sulyginti visko.
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 11, 12:57)
Jau n kartų jums rašiau, kad turiu draugių, turiu ir labai gerų, su kuriomis susitikus po, pvz., 3 metų, vistiek fantastiškai gera kartu,

tu vis pabrezi: susitinki su draugemis pora syk metuose...c'mon - tai tikrai ne draugyste; o labai mieli pazistamu santykiai. pyk nepyk. turbut nesat vaziavusios viena kitai padet vidury naktu, nesat vaiku saugojusios. nesi patyrus ka reiskia, kai drauge tikrai daug atiduoda del taves, laika, jegas, sirdi, o ne vien tik kava kartu isgeriat ir AT-SI-RA-POR-TUO-JAT apie savo skirtingus ir tolimus gyvenimus...nes kas belieka, kai bunat tiek daug nesimate... smile.gif

nepyk, kad as sarkastiskai.
nes tu taip pat sarkastiskai.
draugyste vien nevykusioms santuokoms, ju priedui, prilygini. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 12, 07:23)

Kiek teko studijuojant psichologiją domėtis, žmogui, kaip socialinei būtybei, yra būtinas artimiausių žmonių ratas, tačiau jį sudaro vos keli asmenys (nes negalima turėti kelių dešimčių "artmiausių sielų"). O kas tą ratą užpildo, jau kitas reikalas, jei pasisekė sukurti tvirtus santykius su vyru, su sese/broliu, mama/tėčiau, natūralu, kad draugai jau lieka už to pačio artmiausio rato.

tai kad labai klysti.
apie tai as ir kalbu - kad butinas artimuju ratas, ne "vien vyras ir mama", ir artimuju ratas GRIEZTAI NERA vien kraujo/seimos nariu ratas. psichologija ir pabrezia, kad i artimuju rata ieina, tevu seima, dabartine seima, ir netgi (ne paskutinej vietoj) drauge, o gal net dvi.

is kur cia tas noras - tik kraujo gimines itraukti i artimuju seimos nariu rata? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 12 birželio 2014 - 16:17
Rasma,Given,
ar buvot kada draugiu savo isduotos?na apgautos ir pan.?
Atsakyti
as - ne.
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 06 12, 23:33)
Rasma,Given,
ar buvot kada draugiu savo isduotos?na apgautos ir pan.?

Tos pačios geriausios draugės? Ne.
Bet buvo nesupratimo, buvo įskaudinimo ir buvo įžeidimo (ir man tekę būt kalta dėl to, ir jai), buvo konkurencijos, ir net buvo koks mėnesis "nedraugavimo" gal po kokių poros metų draugystės, kol abi neištvėrėm, aptarėm, viena kitos atsiprašėm ir puoselėjam draugystę toliau.
Išduota ir apgauta nebuvau.
Pinigėlių paskolinus buvau, bet suma man nereikšminga, net neprimenu. Aš jau skolindama širdyje juos dovanojau. Ir jei reiktų - vėl taip pasielgčiau. Nes man netrūko, o ji labai labai stokojo tuo metu.
Ji man davus gyvenime daugiau už pinigus.

O šiaip draugų, tai esu buvus išduota..na, pvz. kaip draugo neištikimybė, ar iš draugės pusės - paslapčių išpasakojimas, sužinojimas, kad tave išjuokia, įskundimas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 06 12, 17:09)
tu vis pabrezi: susitinki su draugemis pora syk metuose...c'mon - tai tikrai ne draugyste; o labai mieli pazistamu santykiai. pyk nepyk. turbut nesat vaziavusios viena kitai padet vidury naktu, nesat vaiku saugojusios. nesi patyrus ka reiskia, kai drauge tikrai daug atiduoda del taves,  laika, jegas, sirdi, o ne vien tik kava kartu isgeriat ir AT-SI-RA-POR-TUO-JAT apie savo skirtingus ir tolimus gyvenimus...nes kas belieka, kai bunat tiek daug nesimate... smile.gif

Niekada per savo gyvenimą nevažiavau savo draugei padėti viduryje nakties, nes paprasčiausiai jai to nereikėjo, nebuvo tokio įvykio, bet esu važiavusi padėti bendradarbiai ir ką, reikėjo nevažiuot, nes ne geriausia draugė bigsmile.gif , neesu saugojusi savo geriausios draugės vaikų, bet esu saugojusi daugybė kitų man artimų žmonių vaikų, taip susiklostė gyvenimas, kažkas tuo metu buvo arčiau (pav. kaimynė, pažįstama paprašė, nes neturėjo į ką kreiptis), kažkam tuo metu reikėjo pagalbos ir tiek. Aš gyvenime laikausi nuostatos, kad jei gali, sugebi, tai žmogui padėk, nesakau, kad reikia lakstyti ir padėti kiekvienam, bet jei pagal galimybės gali, kodėl ne. Tai gali būti visokia pagalba, tiek moralinė, tiek momentinė. Aš neskirstau pagalbos, kad va čia jau tik geriausiai draugei skirta pagalba, o visa kita kitam. Gal todėl ir tos draugystės nesureikšminu. Turiu daug žmonių į kuriuos galiu kreiptis pagalbos, nes pati jų gyvenimo kelyje taip pat padėjau.Kad ir paprastas įvykis prieš kažkiek metų, bendradarbė, jauna pora, nėra pinigų, pasipalanavo mažutes vestuvės, sėdi ir verkia,nėra ko prašyt padėti vestuvėse, paruošti stalus , papuošti mažytę salytę, pati nespėja, giminė maža, ten vėl kažkas ne to, klausiau, klausiau, sakau baik verkti, važiuojam padarysim, padarėm, per vestuves padėjau, paruošėm viską, liuks buvo, tai reikėjo nepadėti, nes ne geriausia draugė, po to ir keliai išsiskyrė, gi net draugėm nebuvom, bet galėjau, padėjau, pamiršau, nesureikšminu. Aišku matomės, susiskambinam kartais, bet daugiau pažįstami.Į visa tai žiūriu paprastai, tiesiog toks gyvenimas.

Given444, aš noriu pasakyti, kad tu per daug sureikšmini tą geriausią draugę ir jai keliamus reikalavimus. Tik tiek. Gyvenimas pilnas visko. Pav. buvo laikas kai geriausiai draugei skolinau pinigų, o buvo kai ne, nes mačiau, kad nebūtina. Pasiskolino iš kitur, nes buvo kaprizai tik. Bet ji žino, kas jei bus liga ar nelaimė, net neskolinsiu, paremsiu negražinamai. Va toks gyvenimas. Man gyvenime teko sutikti daugybę gerų žmonių, už kurių vieną vienintelį sakinį, žvilgsnį esu dėkinga, kitus mačiau tik vieną kartą ir daugiau niekada nematysiu, bet va ta šviesa vis dar ,,kabo'' širdyje, ir tai buvo įvairiais gyvenimo tarpsniais, įvairiose vietose, įvairiu laiku. Ir tai tikrai nėra mano ,,geriausi '' draugai, tai yra mano gyvenimas.

Reikia džiaugtis kiekvienu žmogumi sutiktu savo gyvenime, neskirstant, geresnis, artimesnis, pažįstamas, nes skirtingais gyvenimo tarpsniais jų artumas/tolumas yra skirtingas. Tiesiog visus priimi, su visais sutari , jei matai kažką tau nepriimtino, natūraliai atitolsti, be dramų, be skaudulių, be barnių, kad po kažkiek laiko vėl susitkus nebūtų nuoskaudų ir labai lengva tada gyventi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 13 birželio 2014 - 08:54
QUOTE(given444 @ 2014 06 12, 16:09)
apie ka ir kalbu....
vyriska paguoda.... drinks_cheers.gif

tai va, kad vyru protui kai kurie dalykai/atsitikimai tiesiog nesuvokiami schmoll.gif
Kaip ir kazkur mano vyras isgirdo, jog viena sekretore apkaltino savo virsininka seksualiniu priekabiavimu. Ir zinot kokia jo reakcija? nagi, vargsa vyra apsmeize, taip nebuna blink.gif O as iskart patikejau, net jei ne tiesa. As isgyvenau tai! Kol zmogus pats nepatyre,tol neisivaizduoja kaip tai slykstu kai svetimas apsisnerketes diedas uzkisa ranka uz palaidines. Apsivemt galima. Isgyvenau tai, jauciausi kaip isprievartauta, bet vyro protui tai nesuvokiama, kad tai slykstu, kad tai aplamai gali but, nes "tai gal jis tik pajuokavo" doh.gif O mano drauge tai suprato ir uzjaute, nors pati patyrus nebuvo. Nes moteris, nes kitaip i tai ziuri. Nes jos paguoda ir reakcija kitokia. Ar, kad ir apie vaikystes isgyvenimus galiu su ja pasikalbet, o vyras...jis to nepatyres, jam nesuprantami kai kurie dalykai ir...net nera prasmes to aiskinti.

QUOTE(Aimeja @ 2014 06 13, 08:30)

Given444, aš noriu pasakyti, kad tu per daug sureikšmini tą geriausią draugę ir jai keliamus reikalavimus. .

o kaip jos nereiksminti, kad ji yra labai jos gyvenime reiksminga? Tik pavydet galima, kad pavyko savo gyvenimo kelyje toki sutikti.
Atsakyti
Aimeja, as sutinku su tavo pirmuoju paragrafu - labai geras poziuris 4u.gif bet jis tiesiog nepilnas....
ta prasme, apie tave zmogus irgi pasakytu: Aimejei nesvarbu pats zmogus, jo individualybe,veidas - gali buti bet kuo, Aimeja tau pades, bet taves nesureiksmins, bet uztat rytoj gal net pamirs. next. next.
tavo poziuris daugiau atspindi misionieriska darba - kuris labai saunus dalykas, bet sioje temoje kalbame apie glaudzia emocine draugyste (kuri nera gyvenime privaloma; bet kas ja turi, tuos praturtina.)

as nesureiksminu sao geriausios drauges. turiu geru draugiu rata - kokiu 4-5. buve laikotarpiu, kai jos ir buvo arciau manes, nei man geriausia drauge. nes dabar darbas ja nubloske is musu bendro miesto.
zinoma, gyvenime daugkas keiciasi, bet ne viskas.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 13, 06:30)

Reikia džiaugtis kiekvienu žmogumi sutiktu savo gyvenime, neskirstant, geresnis, artimesnis, pažįstamas, nes skirtingais gyvenimo tarpsniais jų artumas/tolumas yra skirtingas. Tiesiog visus priimi, su visais sutari ,

sutinku. reikia priimti.
as nuo mazens sukuosi ivairose bendrumenese, parapijineje veikloje.
bet ...neskirstyti neiseina.
eilinis sociologas tau pasakys: kur daugiau nei 9 zmones, susidaro intymesnes grupes bendruomeneje.
jei tu mama ar sese laikai artimomis, nesuprantu, kas blogo, jei is "draugiu" rato tikrai atsiras dvi artimos drauges.
dabar tavo sarase krua pazistamu, ir tai puiku.
bet tikrai naturalu pazistamu buryje tureti du -tris nekraujo zmones, o artimas sielas. rolleyes.gif salia vyro. blink.gif taip, taip. ir negi taip sunku ta suvokti?
nu bliam, tiek pasididziavau Lietuva budama Indijoj, kad ten moterys turi draugiu, puoseleja artimus rysius, turi aktyvu socialini gyvenime, o cia daugumai nesuprantama, kad galima netgi paverkti, pasijaudinti del drauges, o ne vien su vyru yna gurksnot ar susitikt su draugemis triskart i metus vis zvilgciojant i laikrodi, kur tas vyrelis - nes su juo -IDOMIAU..... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 13 birželio 2014 - 11:19
QUOTE(given444 @ 2014 06 13, 12:25)
jei tu mama ar sese laikai artimomis, nesuprantu, kas blogo, jei is "draugiu" rato tikrai atsiras dvi artimos drauges.

Tai jos ir yra. Bet aš suprantu, kad viskas gali keistis. Va tikrai geriausiai draugei buvo užėję,,meilių-seilių '' laikotarpis, atsirado partneris, pasikeitė mūsų bendravimas iš pradžių, kažkaip keista (neleido jos niekur), bet paskui pagalvojau, ai , praeis. Ir pasakiau jai-išsilakstysi ir sugrįši, aš palauksiu. biggrin.gif biggrin.gif Ir grįžo. Bet jei būčiau pav.viena, nebūtų vyro, vaikų, sesės, tai tikriausiai labai būčiau pergyvenus, jetau vyras atėmė ją iš manęs, verysad.gif būčiau neturėjus su kuo kalbėti, kas man padėtų, kas bendrautų ir t.t. Visai kita reakcija būtų. netgi pagal daugelį čia tikriausiai turėjau nuspręsti, kad jinai ne tikra draugė, kad pasirinko vyrą, kad mes tik eilinės pažįstamos ir t.t. Na sudramatizavus viską. O dabar daug kur jai nepritariu, daug kur laikau, kad daro kvailai, klaidas ir t.t., bet tai jos gyvenimas ir man to užtenka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 13, 08:30)
Aš neskirstau pagalbos, kad va čia jau tik geriausiai draugei skirta pagalba, o visa kita kitam. Gal todėl ir tos draugystės nesureikšminu.

o as skirstau ir zmones, ir bendravima su jais, ir pagalba. Vienas dalykas artimiausi zmoens (seima, geriausia drauge), kitas - pazistama buvus klasioke, bendradarbe ar kaimyne su kuria tik sveikinuosi. Va, kokiai bendradarbei paskolinciau 20 Lt, jei pritruktu, bet neskolinciau 2000. Tuo tarpu draugei, jei tik galeciau skolinciau kiek jai reikia ir visa kita pagalba padeciau, nes pazistu ja, zinau, kad atiduos kai gales. Kaimynei? Kaimynei irgi minimaliai. Tas pats kazkokius tai pazistamus. Gal ir visai neskolinciau nei tu 20 Lt, tegul is draugu ar giminiu skolinasi, prie ko cia as?
Va kokia as biggrin.gif

QUOTE(Aimeja @ 2014 06 13, 11:40)
Tai jos ir yra. Bet aš suprantu, kad viskas gali keistis. Va tikrai geriausiai draugei buvo užėję,,meilių-seilių '' laikotarpis, atsirado partneris, pasikeitė mūsų bendravimas iš pradžių, kažkaip keista (neleido jos niekur),

na, bet cia tai zinokit baisiai blink.gif bjaurus diedas mergina nuosavybe laiko. Tikiuosi, kad issiskyre ju keliai.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 06 13, 13:00)
o as skirstau ir zmones, ir bendravima su jais, ir pagalba. Vienas dalykas artimiausi zmoens (seima, geriausia drauge), kitas - pazistama buvus klasioke, bendradarbe ar kaimyne su kuria tik sveikinuosi. Va, kokiai bendradarbei paskolinciau 20 Lt, jei pritruktu, bet neskolinciau 2000. Tuo tarpu draugei, jei tik galeciau skolinciau kiek jai reikia ir visa kita pagalba padeciau, nes pazistu ja, zinau, kad atiduos kai gales. Kaimynei? Kaimynei irgi minimaliai. Tas pats kazkokius tai pazistamus. Gal ir visai neskolinciau nei tu 20 Lt, tegul is draugu ar giminiu skolinasi, prie ko cia as?

Va kokia as  biggrin.gif
na, bet cia tai zinokit baisiai  blink.gif bjaurus diedas mergina nuosavybe laiko. Tikiuosi, kad issiskyre ju keliai.

Gal ne taip išsireiškiau, yra tam tikras skirstymas. Gi sakiau , padedi pagal galimybes-vienam gal patarimą duodi, kitam kažką iš patirties, kažkam suteiki informaciją, padedi sutvarkyt dokumentus, tai nereiškia, kad visų važiuoji gelbėt, visiems skolini pinigus ir t.t. Draugei irgi ne visada skolinčiau. Ypač kai matai, jog daro klaidą. Tai va aš labai pagalvočiau kam skolinti 2000 litų, ar bendradarbei operacijai , ar geriausiai draugei pav. tapetams. g.gif g.gif Ar jinai turėtų teisę užpykti, kad nedaviau čia ir dabar, vietoj to,kad pasitaupytų kokius 3-5 mėn. ir pati nusipirktų. Ta prasme,kad ji geriausia draugė, tai nereiškia, kad jai galima viskas. Viena yra nesvarstytina, kad ir ką jinai padarytų, kad ir kiek klystų, aš ją švelniai išbarus arba grubiai išrėžus tiesą, visada palaikysiu. Taškas.

Neišsiskyrė. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 13, 12:24)
Tai va aš labai pagalvočiau kam skolinti 2000 litų, ar bendradarbei operacijai , ar geriausiai draugei pav. tapetams.  g.gif  g.gif Ar jinai turėtų teisę užpykti, kad nedaviau čia ir dabar, vietoj to,kad pasitaupytų kokius 3-5 mėn. ir pati nusipirktų. Ta prasme,kad ji geriausia draugė, tai nereiškia, kad jai galima viskas.

na, mano drauge tapetams ir nesiskolintu (ir as nesiskolinciau nei is jos, nei ko kito), nes ji zino mano poziuri, o as jos. Ir i pinigus, ir i skolinimus kitu daiktu, tai pykciu del nepagalbos nebutu. Pas mus skolinimasis vyksta kai tikrai to reikia, o ne kai uzsimanei ko cia ir dabar, net jei galimybes neleidzia.
Tuo tarpu del operacijos. Draugei paskolinciau iskarto. Del bendradarbes pagalvociau ar is viso ar skolinsiu...net ir operacijai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 06 13, 13:33)
na, mano drauge tapetams ir nesiskolintu (ir as nesiskolinciau nei is jos, nei ko kito), nes ji zino mano poziuri, o as jos.

Tuo tarpu del operacijos. Draugei paskolinciau iskarto. Del bendradarbes pagalvociau ar is viso ar skolinsiu...net ir operacijai  blush2.gif

Tai dabar prieikim prie to, kad geriausia draugė dar privalo būti ir tobula. biggrin.gif biggrin.gif
Nu ir mano žino požiūrį. Ir ką. Yra kaip yra. Jinai iš tų, kur pasiskolina, remontuoja butą, perka baldą, o paskui tikrai SĄŽININGAI, atiduoda. Bet mane, nervina toks elgesys. Nes nu atiduoda per pusmetį, tai ar sunku pasitaupyti , palaukti ir iš savo daryti. Kaip reguoju į tai-tokiems dalykams neskolinu. biggrin.gif Draugaujam toliau. 4u.gif

Dėl operacijos, sakiau pagalvočiau. Nesakau, kad 100 proc. skolinčiau, bet tuo pačiu ir nebūtų minties, kad jau ne geriausia draugė, tai net nesvarstau. Žiūrėčiau situacijos.
Atsakyti