Aimeja, tavo postai tikrai graziai skamba. nesi akmenines sielos.
jei sugebi padeti "eiliniam pazistamui", tikrai sugebetum ilikti ir artimiausiame santykyje (man labai gaila, kad tavo "geriausia drauge" pasrode besanti prielipa, ir tave atsalde nuo visu roziniu citatu apie "intymiausias draugystes".

)
tai, ka tu rasai, kalba apie platesni vaizda: butent, zmogaus sirdies atviruma, nesusvetimejima (negaleciau, pvz, gyventi Vokietijoj, nors ten reguliariai vazineju

; vokieciai planuojasi laika i svecius pries 4-6savaites; sakykit ka nors, bet net esant siuolaikiniam tempui bei tapr artimesniu draugu rato, tai nera taip jau normalu.) uztat man patinka Lietuva, kur mazdaus ekspromtu: "laisva? varom kavos!" arba "Tuoj atbegu pas tave is kepykleles". -ir be jokiu ceremoniju.

aisku, ne pas kiekviena pazistama taip atbegsi. o pas ta, su kuria tikrai pakalbeti neoficialiai gera. atatinkamai ir tavo drauge neturi jausti itampos del tuo metu (galbut) chaotisku namu; taigi, kalbam apietam tikra pasitikejimo lygi.
dar grisiu prie tavo pagalbos kitiems. man tikrai buvos dziugu skaityti, kaip tu padejei tai pazistamai (ne draugei) jos vestuviu diena. apskritai bet koks siltas santykis i zmones yra geras dalykas. mano drauge is vokietijos cia grizdama pasisveciuoti, nuejusi i eilini mamu kluba netgi gali palyginti: kokios vokietes ir kokios cia lietuvos; apie ka, kalba, plepa ir koks siltumo/pokalbiu gilumo lygis. pvz, net artimiausiems draugams nera mados susitikti viduje pas kazka, o tik kavinese; o vaiku gimtadieniai - tai nuolat tik lauke svenciami. tai jau kulturos reikalas; bet pastebekit, kaip pamazu kultura keicia musu emocini lygi

vis tiek zmones po truputi svetimeja, "kolegeja"...
dar del geru darbu - gal jau isijauciau visai ne i tema. viena forumiete irgi rase, kad neabejodama duotu kraujo, ciulpu, jei reiketu, bet viska darytu del savo pacios principu, o del "meiles zmonems". ji neturi poreikio giliausiems santykiams ir isvis ja zmones erzina. yra tokiu zmoniu tad, kurie dar gera sukande dantis, taip sakoma. aisku, cia galima gincytis - svarbu, yra rezultatas; bet jei as, pvz, zinociau, kad kazkoks zmogus man nelaimei padeda, kas zingsni mane iskeikdamas, tai tikrai to nenoreciau. suprantu, kad ir drauge gali pakeiksnoti (nepritardama kazkam) su meile, bet tai jau bus kitaip. tiesiog yra tokia grupe zmoniu, kurie del emociniu jaunystes/aikystes suzeidimu, nebegalipalaikyti intymesniu rysiu su kitais zmonemis; bet jie savo valia apsisprende daryti "gerus darbus" "bet kam, bet kada".