Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės su vaiku(-ais)

Kadangi jau metai tema užrakinta dėl max kiekio, galbūt verta prikelti naujam gyvenimui smile.gif

Ir visai įdomus bei į temą pasirodė šis klausimas. Kokios jūsų nuomonės šiuo klausimu arba gal kas pastoviai žiemoja kur nors? smile.gif

Po trumpos kalbos su daug keliaujančiu pažįstamu priėjome prie išvados, kad lietuviai palyginus mažai keliauja, ypač su iki mokykliniais vaikais lyg bijodami išvis pajudėt iš namų.
Kai paklausėme, gal labai plačiame pažįstamų rate žino lietuvių šeimą, norinčią galbūt jau šią žiemą praleisti kartu su mumis ne Lietuvoje, tai sakė BE ŠANSŲ, nes net vienas keliaudamas neranda pakeleivių..
Tai ar tikrai mes tokie koncervatorių tauta ir netgi tie kurie turi galimybę dirbti iš namų net negalvoja apie jokias keliones/pagyvenimą svetur?
source https://www.facebook...0...e=1&fref=nf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keshake: 08 birželio 2014 - 01:14
QUOTE(keshake @ 2014 06 08, 01:13)
Kadangi jau metai tema užrakinta dėl max kiekio, galbūt verta prikelti naujam gyvenimui smile.gif

Ir visai įdomus bei į temą pasirodė šis klausimas. Kokios jūsų nuomonės šiuo klausimu arba gal kas pastoviai žiemoja kur nors? smile.gif

Na, mes keliaujam ax.gif Beveik visur ir visada su vaikais biggrin.gif Bet šiaip man žiemą (ir rudenį, ir pavasarį doh.gif lotuliukas.gif ) visad yra strso, kad nesusirgtų prieš kelionę... Arba kelionės metu... Nes yra tekę patirti tokių baisių dalykų, kai dukra dar buvo mažytė, kad dabar visad jaudinuos. Bet visvien keliaujam ax.gif Nes labai labai mėgstame. Ir su vaikais, net mažiukai, man šiaip jau nebaisu mirksiukas.gif Aišku, mes po Europą, į necivilizuotus kraštus aš ir viena nevykčiau, bet čia mano nuostata 4u.gif
Atsakyti
Šiandien važiavom 13 val. su trim trumpais sustojimais, gavosi 1100 km, vaikai kaip niekad gerai atlaikė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 06 18, 01:01)
Šiandien važiavom 13 val.  su trim trumpais sustojimais, gavosi 1100 km, vaikai kaip niekad gerai atlaikė smile.gif

O amzius koks? kaip užimat nuobodulius tarp miegų?
Atsakyti
QUOTE(keshake @ 2014 06 18, 09:52)

Maniskes 6-9-17m,keliaujam nuo leliukinio amziaus.Uzimti siais laikais paprasta:
-filmukai
-kompiuteriniai zaidimai
-piesimo lenta
-prisideda leliu,pet'su ir pan.
-kai viskas nusibosta,gelbsti zaidimas ''Taip ir ne'' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keshake @ 2014 06 18, 08:52)

3, 5, 9. Niaujasi, kalba, žiūri pro langą, žaidimukus žaidžia.
Atsakyti
Pastebėjau, kad daugelis bijo su vaikais važiuot, atseit paaugs, bus bent 10 metų ar daugiau, tada vešimes. Obettačiau, kuo jaunesni vaikai pradeda keliaut, tuo greičiau pripranta. Ypatingai bijoma į tolimesnes keliones vežtis ar ne Europą, nors negaliu sprasti kodėl. Vienintelis dalykas liga, ir tai - daugelyje net ne europinių šalių medicinos lygis net labai aukštas. Tiesiog reikia pasidomėti daugiau prieš važiuojant, kad jeigu kas, kur kreiptis.

Dabar vaikam pilna visokių užsiėmimų kelyje, tai tikrai nematau problemų. Anksčiau įdėdavai kelis žaisliukus ir būdavo gerai. biggrin.gif
Atsakyti
Mes daug keliaujam su vaikais, nuo leliuku. Tik marsrutu kol kas ilgu nesirenkam. Max 4val, nes mazasis dar tik 7men tai jam greit pabosta ir veiklos dar daug nepasiulysi. O vyresnis kelionei visada turi knyguciu, zaisliuku, gerti. uzkandziu, kai labai viskas pabosta per telefona ijungiu filmuka.
Tik kol kas dar nesam atrade daug vietu kad vaikam butu smagu. Kol kas musu megstamiausia vieta Venspilis, ten vaikam pramogu yra.
Atsakyti
Sveiki. Tokį komplikuotą klausimą turiu ax.gif Važiuojam mašina su vaikais LT. Norėčiau, kad vaikai 6-7m. turėtų užsiėmimą kelionės metu ir pildytų tokį kaip kelionės žemėlapį - kokį miestą ar kaimelį pravažiavo, objektą įsimintiną ir t.t. Bet vienintelis dalykas, ka sugalvoju - tai tik patiems piešti žemėlapį kelionės metu, galvojau gal iš google. maps pavyktų atsispausdinti, bet ne...gal turite kas nors kokių pasiūlymų?
Atsakyti
na ką, aš pagaliau supratau, kad mano ir vaikų pomėgiai labai skiriasi doh.gif man patinka urbanistika, muziejai, jiems miestuose- fontanai, jei juose galima maudytis. o visokiuose miškuose, kalnuose ir tarpekliuose jie atsigauna, net trimetis eina be jokių problemų, pagalius, akmenis renka, ant kelmelio susėdę užkandžiauja...

Atsakyti
QUOTE(Tina77 @ 2014 06 26, 13:59)
Sveiki. Tokį komplikuotą klausimą turiu  ax.gif  Važiuojam mašina su vaikais LT. Norėčiau, kad vaikai 6-7m. turėtų užsiėmimą kelionės metu ir pildytų tokį kaip kelionės žemėlapį - kokį miestą ar kaimelį pravažiavo, objektą įsimintiną ir t.t. Bet vienintelis dalykas, ka sugalvoju - tai tik patiems piešti žemėlapį kelionės metu, galvojau gal iš google. maps pavyktų atsispausdinti, bet ne...gal turite kas nors kokių pasiūlymų?

manau rasit varianta

http://www.freeworld...intable/europe/
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2014 06 26, 14:16)
na ką, aš pagaliau supratau, kad mano ir vaikų pomėgiai labai skiriasi doh.gif man patinka urbanistika, muziejai, jiems miestuose- fontanai, jei juose galima maudytis. o visokiuose miškuose, kalnuose ir tarpekliuose jie atsigauna, net trimetis eina be jokių problemų, pagalius, akmenis renka, ant kelmelio susėdę užkandžiauja...

Manau normalu, kad vaikams labiau gamta patinka biggrin.gif
Tik vežiokitės kartu, o iki architektūros ir kitų subtilybių užaugs biggrin.gif
Atsakyti
jie užaugs ir atvažiuos dar kartą pamatyti architektūrą, mudu antrą kartą vargiai čia, kur esam, beatvažiuosim. tad nori nenori važiuos ir urbanistikos žiūrėt smile.gif
Atsakyti