naminė ricota - įmeti kefyro pakį į šaldiklį nakčiai, paskui nuluptą sušalusį turinį pakabini virš kriauklės dviguboj marlėj. kai atšyla ir nuvarva - ricota pagaminta.
QUOTE(Paladė @ 2014 07 17, 10:15)
naminė ricota - įmeti kefyro pakį į šaldiklį nakčiai, paskui nuluptą sušalusį turinį pakabini virš kriauklės dviguboj marlėj. kai atšyla ir nuvarva - ricota pagaminta.


QUOTE(aurute66 @ 2014 07 17, 10:27)

zieminius cesnakus dar nekasam?
vaidastep, violetiniais žiedais irgi vaistinis. Aš patrumpinu ~ per pusę, vėliau iš pažastėlių užauga naujos šakelės, krūmas labai jau kudlotas patampa. Man džiovyklėje žolės netinka tik tuom, kad spalva jų ne tokia natūrali gaunas, kaip džiovintų pavėsyje.
Sūrį man siunčia brolis tiesiogiai iš UK, perka turgeliuose bei prekybos centruose.
Meger, virtuvė mano balta, tad indelius su skanėstais irgi perku su baltais dangteliais. Etiketes pasidariau ant permatomo popieriaus (plastiko), raidės juodos ir klijuoju ne ant dangtelių, o ant stiklainiuko priekinio paviršiaus.
Sūrį man siunčia brolis tiesiogiai iš UK, perka turgeliuose bei prekybos centruose.
Meger, virtuvė mano balta, tad indelius su skanėstais irgi perku su baltais dangteliais. Etiketes pasidariau ant permatomo popieriaus (plastiko), raidės juodos ir klijuoju ne ant dangtelių, o ant stiklainiuko priekinio paviršiaus.
QUOTE(yerena @ 2014 07 17, 11:42)
Meger, virtuvė mano balta, tad indelius su skanėstais irgi perku su baltais dangteliais. Etiketes pasidariau ant permatomo popieriaus (plastiko), raidės juodos ir klijuoju ne ant dangtelių, o ant stiklainiuko priekinio paviršiaus.
Turetu but grazu

QUOTE(tany @ 2014 07 17, 10:39)
zieminius cesnakus dar nekasam?
na nekasu dar. Prėjusį savaitgalį atrodė, kad dar gali paaugt. Ryt žiūrėsiu, kaip atrodys.
Kaimyną turiu, kuris visuomet kasa česnakus liepos 15. Kažkur skaitė, kad reikia tokiu laiku raut. Ir nesvarbu, kaip tie česnakai realiai atrodo - parašyta, kad reikia kast, ir psio.
QUOTE(tany @ 2014 07 17, 11:39)
zieminius cesnakus dar nekasam?
nusikasiau, džiūsta dabar. Savaitgalį pinsiu kasas ir kabinsiu

[quote=adija5,2014 07 17, 00:34]
Pomidoras ir agurkas su majonezu
Nu,keisti tie žaliavalgių patiekalai,pasakyčiau
Žaliavalgiai majonezo nevalgo.
Pomidoras ir agurkas su majonezu


Žaliavalgiai majonezo nevalgo.

pernai kasėm rugpjūčio pirmom dienom, buvo pats tas. dabar žiūrėjom, dar nesubrendusios galvos, o ir laiškai dar žali.
Siandien ir as nukasiua cesnakus, o jus kasas pinat? Kur laikot, rusy? Nera pas mane ju daug, ale vistiek, kokia viena kasa iseitu. esu macius, kad nupjauna tuios lapus, kazkiek koto paliekant ir laiko taip, ar skirtumo nera?
QUOTE(Paladė @ 2014 07 17, 11:58)
pernai kasėm rugpjūčio pirmom dienom, buvo pats tas. dabar žiūrėjom, dar nesubrendusios galvos, o ir laiškai dar žali.
maniškių keletas jau sprogusiomis skiltelėmis, net ir per vėlai keliomis dienomis nukasiau. Reiktų orientuotis pagal žiedyno stiebą. Kelis buvau palikus. Kai jau laikas skinti, susiraičiusi paršiuko uodegėlė ima tiesintis.