Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

Senesnė tema
sena tema
Visa informacija

user posted image
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif

Jau neprisiminsite manęs, pernai dalyvavau temoje karts nuo karto. Skaičiuoju trečią pomidorų sezoną, antrą normalų, sąmoningą smile.gif

Praleidau visas diskusijas apie sėją, daigus ir pan., net pomidorus pasisėjau tik kovo gale. Bet didelį darbą atlikau, iš Pomidorutės tapau Pomidoriene, tai jau galiu sugrįžt į šiltnamio gyvenimą thumbup.gif

Visų pirma noriu dar kartą padėkot Ex už pernykštes dalybas - aš bene pirmoji čia užsikliedėjau Aladino lempomis, o čia žiūriu jau daug kas augina smile.gif tai dar kartą ačiū Ex už visas sėklytes - neįsivaizduojat, kiek man jų ir kaip gražiai "apiformintų" ji man atsiuntė! Todėl dabar turiu pildyt pažadą už sėklas dalintis auginimo patirtim!

Tai šiemet mano naujuose namuose, naujame šiltnamyje (nuo šešių perėjom prie devynių lankų) auga tokios veislės: Rozovyj Miod, Cardinal Mazarini, Medovyj Spas, Aladino lempa, Ornij Kliuv, hibridai Torro ir Toyoto, Betalux, vyšninukai Pokusa, močiutės senoviniai geltoni slyviniai ir iš nežinomos veislės krikštamotės pomidoro krapštyti "negriukai". Šie man didžiausia staigmena, nes pernai nemokėjau ruošt sėklų, ištėškiau jas ant servetėlės ir sudžiovinau ant palangės. Šiemet pasėjau su visu popierium, sudygo visos, o daigai buvo patys didžiausi, išsivystė geriausia šaknų sistema ir dabar jie šiltnamy riebiausi. Užtat visi ruskeliai - Miodai, Kliuvai, Spasai - tikri pabaisos vytuliai. Vienintelis Mazarinis į pomidorą panašus.
Šiaip jaučiuos atsilikus, nes visos Ex citrinų prisirinkę, kekės kelia papilkėjusį pavydą... rolleyes.gif žinau, apie ką svajosiu rolleyes.gif

Kadangi aš vėlyva šiemet, tai pas mane "būdoj" žydėjimo ir žirniukų stadija. Einu kasdien relaksuotis, skabyt, žiūrėt - auga, kaip pasiutę. Sodindama niekuo netręšiau, bet žiemą buvo pripilta gausybė pelenų, vieną kartą palaisčiau dilgėlių raugu. Matau, kad pomikai dūksta iš augimo ir žydėjimo, bet užsisakiau DCM trąšų, nes kažkuriuo metu turi atsirast badas, tai bandysiu užbėgt už akių. Išbujojo ir tarp pomidorų auginami bazilikai, tai, matyt, ateina laikas ir purškimui ištrauka.

Juokingiausia man, kad susėjus visus pomidorus per vėlai neliko ankstyvų ar vėlyvų veislių - nežydi tik geltoni slyviniai dar, pumpurų stadijoj. O visi kiti lenktyniaudami, tik tiek, kad Betalux greičiausiai bumbulus auginasi.

Kas dar - žiedų pas mane nubarstyto nė vieno, bet balvoninių žiedų tikrai nemažai.

Ir dar papasakosiu nutikimą - prisivežėm alpinariumui iš sąvartyno šakų, lapų ir žolių komposto, tokios juodos žemės su smulkiomis šakelėmis. Tai joje pridygo pomidorų biggrin.gif matyt, kažkas buvo išmetęs į tą krūvą šiltnamio atliekų. Tai išsipikiavau tuos daigelius ir pasodinau lauke prieš kelias dienas, bus eksperimentas, kaip prigys ir augs tie mano savisėjai "Šiukšlyno baronai" biggrin.gif netikėtai turiu laukinių pomidorų.
Atsakyti
As kol kas tik pirmamete augintoja. Sia tema zodis zodin tyliai skaitau nuo vasario vidurio, kai pradejau ieskot info apie pomidoru auginima smile.gif Kol kas einasi puikiai, pomidoriukai graziai bujoja, krauna bumbolus. 16 veisliu turiu, bet nieko “mandro”, tik ka radau prduotuveje smile.gif Jau matau, kiek visokiu naujoviu noresiu isbandyt kitais metais.
Vat ir idomu, kaip vyksta tas seklu dalijimasis? Ar as, kaip naujoke, galiu gaut seklyciu? Kaip viskas vyksta? Man reikes siusti pastu. Turbut tokie dalykai yra suderinami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogauogele @ 2014 06 11, 14:17)
Vat ir idomu, kaip vyksta tas seklu dalijimasis? Ar as, kaip naujoke, galiu gaut seklyciu? Kaip viskas vyksta? Man  reikes siusti pastu. Turbut tokie dalykai yra suderinami smile.gif

Na pradžiai vyksta įšventinimo apeigos, bet tinka tik raudonskruostės ir nekaltos mergelės. Prisiekia jos ant pomidorų biblijos gerbt, mylėti , saugoti ir puoselėti pomidorus ir dalintis sėklomis . Už nusižengimus yra atskira bausmių knyga išleista, bausmės ten labai žiaurios, kaip antai sėdėjimas plika sėdyne ant skruzdėlyno. Čia menkiausia bausmė.
Po apeigų, kuriam laužą, deginame nekaltosios raudoną suknelę ir dalijamės savo turimus sėklų išteklius.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 11, 13:29)
Na pradžiai vyksta įšventinimo apeigos, bet tinka tik raudonskruostės ir nekaltos mergelės. Prisiekia jos ant pomidorų biblijos gerbt, mylėti , saugoti ir puoselėti pomidorus ir dalintis sėklomis . Už nusižengimus yra atskira bausmių knyga išleista, bausmės ten labai žiaurios, kaip antai sėdėjimas plika sėdyne ant skruzdėlyno. Čia menkiausia bausmė.
Po apeigų, kuriam laužą, deginame nekaltosios raudoną suknelę ir dalijamės savo turimus sėklų išteklius.

Vienzo, trumpai drutai- nieko cia sudetingo, mainomes mes cia seklom mielai biggrin.gif
Atsakyti
Pačiam pomidorų mezgimo įkaršty apie sėklų dalybas kalbat g.gif

Aš tai labai laukiu nuotraukų iš šiltnamių, noris pasilygint, kaip sekas augint tas pačias veisles. Aš fotosesiją rengt bijau, nes tankiai susodinti, žinau, kad greit atsiras, kas man užpakalį dilgėlėm virtualiai išpers blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2014 06 11, 13:35)

Aš tai labai laukiu nuotraukų iš šiltnamių, noris pasilygint, kaip sekas augint tas pačias veisles. Aš fotosesiją rengt bijau, nes tankiai susodinti, žinau, kad greit atsiras, kas man užpakalį dilgėlėm virtualiai išpers blush2.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ne tu viena tokia. Aš irgi tankiai. Mama visada taip sodindavo ir aš susodinau. Sodinau jas kas 45 cm, kai pažiūriu į nuotraukas, tai matau, kad tie, kurie gražiai dera pas kitas žymiai rečiau susodinti. Bet mes su mama seniau taip sodindavom, tiek, kad buvo mados laikyt juos pusplikius, tai neatrodydavo jie taip susigrūdę. Bandau aš savo šiltnamį šaldyt, bet maniškiai visvien nesveikai stiebiasi, o viršūnės atrodo silpnos. Azoto perteklius? Galbūt... O tai kad ji kompensuot reikia fosforo-kalio trąšų? Kas yra tos DCM? Kažkokios ypatingos pomidorų trąšos?
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2014 06 11, 13:35)

Dabar pats laikas apie tai kalbėt garsiai, o tyliai per a.ž. susitart dėl mainų mirksiukas.gif Nes, žinote, traukinys tų š....nelaukia gi g.gif
Be to, turi gi mūsų gerosios fėjos žinot litro ar kibiro tų sėklų reikės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 06 11, 14:34)
Dabar pats laikas apie tai kalbėt garsiai, o tyliai per a.ž. susitart dėl mainų  mirksiukas.gif Nes, žinote, traukinys tų š....nelaukia gi  g.gif
Be to, turi gi mūsų gerosios fėjos žinot litro ar kibiro tų sėklų reikės  bigsmile.gif

aha, Mičiko turbūt net nevalgius liks savo ypatingų juodų dramblių, toks poreikis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 11, 15:33)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif ne tu viena tokia. Aš irgi tankiai. Mama visada taip sodindavo ir aš susodinau. Sodinau jas kas 45 cm, kai pažiūriu į nuotraukas, tai matau, kad tie, kurie gražiai dera pas kitas žymiai rečiau susodinti. Bet mes su mama seniau taip sodindavom, tiek, kad buvo mados laikyt juos pusplikius, tai neatrodydavo jie taip susigrūdę. Bandau aš savo šiltnamį šaldyt, bet maniškiai visvien nesveikai stiebiasi, o viršūnės atrodo silpnos. Azoto perteklius? Galbūt... O tai kad ji kompensuot reikia fosforo-kalio trąšų? Kas yra tos DCM? Kažkokios ypatingos pomidorų trąšos?

Aš nematavau, bet lankiniam šiltnamy iš abiejų pusių po tris daigus sodinta. Pakraštiniai žemi, betaluxai išvien.

O ta žaluma ir tankuma irgi gi bus išskabyta, kai apatiniai lapai nusigenės. Aš dar melionų po kojom prisodinus.

Išvis, man nėra gražesnio vaizdo už įvasarojusį šiltnamį, kai stovi pomidorai nuogom kojom ir žaliom viršūnėm raudonais bumbulais apkibę wub.gif

Dėl stiebimosi nelabai žinau, ką patart, azotas gal labiau, kai į lapus eina?
DCM šitoj temoj buvo rekomenduotos, berods, saintlinos.
čia
Mano žemė - prastoki smėlynai, tai kažkuo pamaitint reikia.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 11, 06:08)
negali pamiršt tos foto?  biggrin.gif
Pas mane kol kas nebyra žiedai, per du šiltnamius nė vieno prarasto nemačiau.

Tokie dalykai nepasimiršta.Čia jau visam gyvenimui įstringa biggrin.gif

Pas mani normalūs nebyra.O vat su tais balvoniniais bėda g.gif Nemezga anie.Yra aišku ir bordakinių primegztų,bet ne visi.Kaži,gal kuo patręšt dar g.gif

QUOTE(Ex @ 2014 06 11, 07:05)

Vaisiai nei maži, nei dideli, apie 80gr. Ilgai išsilaiko ir kekėje, ir nuskinti. Netrūkinėja. Veislė vėlyvesnė.

Dar šiais metais auginu ir geltoną Citriną (matukė 4u.gif ) Paragavimui ir sėkloms biggrin.gif Žiedynai taip pat įspūdingi, lygiaverčiai raudonajai Citrinai.

Pats tas man g.gif Ir dar,jei daugiau nei 30 kekėj ...Ko aš pernai jų nenorėjau iš tavęs tadu šitų mastau.gif
Aha,paragauk abiejų ir pasidalink,kurie skanesni.Žinosiu ar man čia jų pradėt iš tavęs kliančyt blush2.gif Man tai geltonos ot tiap skonio buvo.Derlingi,valgomi,bet ,kad labai gardu,tai nea schmoll.gif
Atsakyti
mes tai labai mėgstam saldžius ir mėsingus. Rūgščių ir sultingų mano šeimyna nevalgo. Tai kažkiek ėmiau sėklos iš mamos (ten kažkokia veislė iš amžių amžinųjų atėjus), kažkiek pirkau Marzano. Bet gal kas auginat kažką į tą temą skanesnių ar geriau derančių?? Aš dar auginu jaučio širdis. Žiūriu, kad jie atrodo gražiausiai pas mane, bet jau visi mandrūs pasisako, kad šitų nevalgys - rūgštūs biggrin.gif
O kaimynai praeidami irgi jau iš anksto pomidorus užsisakinėja. Aš juos visus dedu į vietą - sakau palaukit, dar nemoku augint - pirmi metai, kažin ar iš viso kažkas bus. O tai čia vieni nevalgo, kiti jau perka ar tai į draugus siūlosi biggrin.gif biggrin.gif Nuo atsakomybės net pečiai linksta. O mano pomidorai siebiasi ir ne itin gerai mezga ax.gif Nors kaip žiūriu jeigu tiek būtų kiek žydi, tai užteks ir kaimynams. Nes daug jų ten susodinta - 60 daigų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 11 birželio 2014 - 14:58