Sveikos visos
Jau neprisiminsite manęs, pernai dalyvavau temoje karts nuo karto. Skaičiuoju trečią pomidorų sezoną, antrą normalų, sąmoningą
Praleidau visas diskusijas apie sėją, daigus ir pan., net pomidorus pasisėjau tik kovo gale. Bet didelį darbą atlikau, iš Pomidorutės tapau Pomidoriene, tai jau galiu sugrįžt į šiltnamio gyvenimą
Visų pirma noriu dar kartą padėkot Ex už pernykštes dalybas - aš bene pirmoji čia užsikliedėjau Aladino lempomis, o čia žiūriu jau daug kas augina

tai dar kartą ačiū Ex už visas sėklytes - neįsivaizduojat, kiek man jų ir kaip gražiai "apiformintų" ji man atsiuntė! Todėl dabar turiu pildyt pažadą už sėklas dalintis auginimo patirtim!
Tai šiemet mano naujuose namuose, naujame šiltnamyje (nuo šešių perėjom prie devynių lankų) auga tokios veislės: Rozovyj Miod, Cardinal Mazarini, Medovyj Spas, Aladino lempa, Ornij Kliuv, hibridai Torro ir Toyoto, Betalux, vyšninukai Pokusa, močiutės senoviniai geltoni slyviniai ir iš nežinomos veislės krikštamotės pomidoro krapštyti "negriukai". Šie man didžiausia staigmena, nes pernai nemokėjau ruošt sėklų, ištėškiau jas ant servetėlės ir sudžiovinau ant palangės. Šiemet pasėjau su visu popierium, sudygo visos, o daigai buvo patys didžiausi, išsivystė geriausia šaknų sistema ir dabar jie šiltnamy riebiausi. Užtat visi ruskeliai - Miodai, Kliuvai, Spasai - tikri pabaisos vytuliai. Vienintelis Mazarinis į pomidorą panašus.
Šiaip jaučiuos atsilikus, nes visos Ex citrinų prisirinkę, kekės kelia papilkėjusį pavydą...

žinau, apie ką svajosiu
Kadangi aš vėlyva šiemet, tai pas mane "būdoj" žydėjimo ir žirniukų stadija. Einu kasdien relaksuotis, skabyt, žiūrėt - auga, kaip pasiutę. Sodindama niekuo netręšiau, bet žiemą buvo pripilta gausybė pelenų, vieną kartą palaisčiau dilgėlių raugu. Matau, kad pomikai dūksta iš augimo ir žydėjimo, bet užsisakiau DCM trąšų, nes kažkuriuo metu turi atsirast badas, tai bandysiu užbėgt už akių. Išbujojo ir tarp pomidorų auginami bazilikai, tai, matyt, ateina laikas ir purškimui ištrauka.
Juokingiausia man, kad susėjus visus pomidorus per vėlai neliko ankstyvų ar vėlyvų veislių - nežydi tik geltoni slyviniai dar, pumpurų stadijoj. O visi kiti lenktyniaudami, tik tiek, kad Betalux greičiausiai bumbulus auginasi.
Kas dar - žiedų pas mane nubarstyto nė vieno, bet balvoninių žiedų tikrai nemažai.
Ir dar papasakosiu nutikimą - prisivežėm alpinariumui iš sąvartyno šakų, lapų ir žolių komposto, tokios juodos žemės su smulkiomis šakelėmis. Tai joje pridygo pomidorų

matyt, kažkas buvo išmetęs į tą krūvą šiltnamio atliekų. Tai išsipikiavau tuos daigelius ir pasodinau lauke prieš kelias dienas, bus eksperimentas, kaip prigys ir augs tie mano savisėjai "Šiukšlyno baronai"

netikėtai turiu laukinių pomidorų.