Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVIII

Sena tema XVII

user posted image

Mes viską galim įveikti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basakojė: 19 birželio 2014 - 14:16
Sveikos merginos mirksiukas.gif gal dar prisimenate ax.gif
9 mėn praėjo po operacijos, 4 mėn po paskutinio (jų viso buvo 2) jodo. Pasidariau TG tyrimą ir jis 0, tuo ir džiaugiuosi. Savijauta gera, visi blogumai kurie ankščiau kamavo dingę, tad gyvenu kaip ir gyvenau prieštai. Kasdieninė Tiroksino dozė 150mcg. Rugsėjo mėnėsį turėsiu važiuoti pas Baranauską, tikiuosi iriš ten tik gerų žinių rolleyes.gif
Nesidariau nei Ca, nei vit.D tyrimo, tad greitu laiku planuoju nuvažiuoti ir pasidaryti, nes visai iš galvos išgaravo kad būtent juos reikia sekti blush2.gif

Tai va, tiek žinių šiam kartui biggrin.gif
Atsakyti
O gal kas gali Į AŽ parašyti kaip vyksta mokėjimai iš sodros už biuletenį, kai skiria operaciją?
Nes esu vieniša mama, alimentų negaunam - tai neramu kaip kas bus su pinigėliais, kai būsiu ant biuletenio...
Atsakyti
QUOTE(kamejukas @ 2014 06 22, 21:58)
O gal kas gali Į AŽ parašyti kaip vyksta mokėjimai iš sodros už biuletenį, kai skiria operaciją?
Nes esu vieniša mama, alimentų negaunam - tai neramu kaip kas bus su pinigėliais, kai būsiu ant biuletenio...

Jei ilgalaikis biuletenis, tai mokama dalimis 1-2 k i mėn. Bent jau taip man buhalterija aiskino. Buhalterija turi kazkokius pranesimus siusti sodrai. Tik Jusu atveju po operacijos i darba galite iseiti ir po 2-3 sav. (jei darbas nėra fizinis). Savijauta visai padori, jau po 2 sav pilnai galima dirbti. Aisku jei kokiu komplikaciju nera.
Atsakyti
Fizinio darbo nėra, bet dirbu 12 h, triukšmingoj aplinkoj. Jau ir sveikam žmogui nėra lengva tiek valandų tokioj aplinkoj išbūti. O ir nuolatos reikia bendrauti su žmonėmis. Kalbėjau su šefais, kad gali prireikti operacijos - tai jie patys sakė, kad neskubėčiau grįžti į darbą, kad nusiteikčiau bent 3 mėnesius biuletenio. Nes jų viena pažįstama buvo išoperuota ir sakė grįžo po mėnesio į darbą - tai tą pačią dieną su greitąja ją išvežė iš darbo ir paskui jau sunku jai buvo atsigauti. Sako, kad kol būni namie - savo normalioj, ramioj aplinkoj - vienaip jauties, o darbe - kita aplinka, pas mus didelis srautas žmonių, triukšminga, bent jau jie sako, kad bus per sunku... Juo labiau vieno iš jų mamą operavo - tai sakė žino kas kaip būna ir kai užsiminiau, kad gal gerai jausiuos ir po mėnesio galėsiu grįžti - pasakė, kad nekvailiočiau, kad yra pooperacinis sveikimo laikas ir kad jo laikytis, nes dar blogiau gali būti...
Atsakyti
Kadangi ilgai biletenyje sedziu tai man sodra kas savaite kas dvi perveda pinigelius. Dabar po operacijos po menesio ir savaites iseisiu i darba,pas mane darbas triuksmingas ir fizinis.
Atsakyti
Sveikos mergaitės smile.gif
Basakoje, kaip aš džiaugiuosi dėl Jūsų. Tikėsimės, kad viskas bus gerai!!!
Mergaitės, sakykite, prašau, o kiek laiko po jodo negalima eiti į darbą (t.y. kiek laiko duoda nedarbingumą). Ar jau leidžia iškart dirbti?
Ir dar noriu pasiklausti, kur Jūs būnate tas 3 sav. kai negalima bendrauti su namiškiais, vaikais. Juk neužrakinsi vaiko, kai žino, kad mama šalia kitame kambaryje. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledirosa @ 2014 06 30, 12:10)
Mergaitės, sakykite, prašau, o kiek laiko po jodo negalima eiti į darbą (t.y. kiek laiko duoda nedarbingumą). Ar jau leidžia iškart dirbti?
Ir dar noriu pasiklausti, kur Jūs būnate tas 3 sav. kai negalima bendrauti su namiškiais, vaikais. Juk neužrakinsi vaiko, kai žino, kad mama šalia kitame kambaryje.  g.gif

ačiū 4u.gif

Baranauskas biuletenį man išrašė savaitei laiko. Vėliau biuletenį tęsė mano šeimos gydytoja (pagal diagnoze 3-4 mėn gali tęsti)
Mano dukra buvo pas mano tėvus išvežta. Vyras buvo namie vakarais po darbo, bet pirmą savaitę miegojom atskiruose kambariuose.
Atsakyti
QUOTE(Ledirosa @ 2014 06 30, 12:10)
Ir dar noriu pasiklausti, kur Jūs būnate tas 3 sav. kai negalima bendrauti su namiškiais, vaikais. Juk neužrakinsi vaiko, kai žino, kad mama šalia kitame kambaryje.  g.gif

Aš į darbą iš karto iš ligoninės einu smile.gif Darbe žmonės suaugę, kabinete viena esu. Su namiškiais bendraut galima, tik dėl vaikų sunkiau. Bėgu į kitą kambarį, bet keturmetė iš paskos lekia. Neturiu kam jos atiduot, o ir pati neturiu kur pagyvent, nebent viešbutyje. Bet po ligoninės namo labai norisi. Vyras visai nebijo, apie radiaciją nusimano daugiau, tai juokiasi iš manęs, sako nesąmonės visa tai, su pavojingom dozėm neišleidžia. Baranauskas panašios nuomonės.
Atsakyti
Basakoje ir astrute, ačiū Jums labai smile.gif
Atsakyti
Sveikos visos, kurios dar kartais užsuka į šią temą...
Pirmadienį irgi grįžau po pirmo jodo.
Man asmeniškai buvo labai sunku ištverti...
Bet aišku, reikės važiuoti dar kartą... Viliuosi paskutinį...
Sveikatos ir ištvertmės visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledirosa @ 2014 07 15, 20:03)
Sveikos visos, kurios dar kartais užsuka į šią temą...
Pirmadienį irgi grįžau po pirmo jodo.
Man asmeniškai buvo labai sunku ištverti...
Bet aišku, reikės važiuoti dar kartą... Viliuosi paskutinį...
Sveikatos ir ištvertmės visoms 4u.gif

Save raminu, kad jodo terapija daug papraščiau negu chemija.
Aš tai gan lengvai pernešiau. Sunkiau prabūti paskutinę savaitę be tiroksino.
Perskaičiau dvi knygas, pažiūrėjau filmų. Tikros atostogos. Tylu niekur nereikia bėgti.

Svarbiausia nusiteikti.
Ir aš laukiu antro jodo. Po mėnesio jau.
Stiprybės visom ir optimizmo.
smile.gif
Atsakyti