QUOTE(mjforever @ 2014 07 11, 14:26)
mišrios kaitlentės? nežinau, čia mano asmeniniai išskaičiavimai, pereinamasis laikotarpis nuo dujinės. Turbūt nė vienas puodas mano virtuvėje neatitinka indukcinės reikalavimų, o ir indukcinei tie dydžiai, kaip girdėjau, turi atitikti pažymėtąją. Kol susipirksiu puodus, išaugs jos kaina, o tada ir naujų kaitlenčių era ateis. Galvoju, kad man patogiau bus mano mišriems puodams mišrus būdas
Jei labai mažą puodą pastatysite ant didelės kaitlentės ji nešils nes puodo paviršius turi užimti ne mažiau kaip trečdalį kaitlentės. Per didelis puodas taip pat gerai neįšils įkais tik ant kaitlentės pažymėta dalis.
Kaip patikrinti ar Jūsų puodai tinka indukcijai

tai labai paprastas būdas reikia paimi magnetą, pridedi prie puodo/keptuvės dugno. Jeigu magnetas prilipo puodas tinka.
Skirtingai nei stiklo keraminės kaitlentės jos paviršius beveik neįkaista išskyrus tą dalį ant kurios pastatytas puodas. Tad jei iš puodo išbėga verdama sriuba ar uogienė, ji nepridega prie paviršiaus šis lieka nepažeistas ir jį labai paprasta nuvalyti. O kartais valyti nė nereikia jei ant indukcinės kaitlentės kepsite pavyzdžiui žuvį kad netikštų aliejus likusią paviršiaus dalį galite uždengti popieriniais rankšluosčiais. Baigus darbą tereikia nuimti popierių ir paviršius liks švarus. Stiklo keraminei kaitlentei šis metodas netinka, nes įkaista visas jos paviršius.
Todėl mišrių kaitlenčių nerekomenduoju