Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

Tai as bijau, kad pradejus 23 d. vakare viska daryti, nespesiu iskepti. Kol meles pakils, kol tesla, kol vaikas uz kelniu tampys. O 23 s ryto anksti isvaziuoju i kita miesta darbo reikalais, tai is ryto nespesiu irgi nieko padaryt, o dar nezinia kada grisiu. Ne, turbut geriau 24 is ryto darysiu.
Kaip bus taip bus irnesakyk.gif
Mano MB gimtadienis dar 24 d.
Nu vienu zodziu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 21 gruodžio 2008 - 23:35
As ji per 4 valandas padarau , bet tu ziurek kaip tau geriau su laiku , SEKMES !!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu, Cipciuk

Kaip nors.
Jei ka pavyks padaryti ikelsiu parodyti
Atsakyti
Na mane kazakip igrojuojete su simtalapio kepimuir patarimais...., blush2.gif parasysiu as savo receptuka, kuriam nereikia nei teslos kildinti visa diena ir uztrunka visas kepimas su virtuves sutvarkymu 4 valandas. pabandykite:

ŠIMTALAPIS
(Aprašomas receptas, kuomet iškepto pyrago svoris yra ~1,5 kg)

Reikia:

500 g miltų (būtinai „Malsena“ 550 D)
20 g mielių ,,Sema“ (būtinai geltonoj pakuotėje)
2 kiaušiniai
1 šaukštas grietinės
250 g pieno (jeigu riebus, kaimiškas, galima skiesti vandeniu)
500 g. sviesto (būtinai iš rūgščios grietinės. Jeigu kaimiškas, reikia išlydyti ir jam sustengus nuo dugno nupilti pasukas)
350 g cukraus
1 stiklinė razinų
1,5 stiklinės aguonų
Aliejaus (saulėgrąžų)
30 g vanilinio cukraus


Eiga:
Patalpos temperatūra apie 21 laipsnis.
Iš vakaro: Pasimerkiame aguonas ir razinas, kad jos išbrinktų. Išlydome sviestą.

Ištriname mieles su šaukštu cukraus ir įpilame 50-100 gr. šilto vandens. Palaukiame kol pradeda trupučiuką kilti (apie 15 min.).
Į atskirą indą įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, supilame truputi pašildytą pieną ir įpilame 2 šaukštus (100 gr.) sviesto. Viską išplakame mikseriu.

Į atskirą indą supilame miltus ir vanilinį cukrų. Viską kartu išmaišome. Į paruoštus miltus supilame jau išplaktus kiaušinius su visais priedais ir pakilusias mieles. Viską išmaišome su šaukštu ir pradedame minkyti tešlą, o toliau minkome ant truputį miltais pabarstyto stalo 30 min. Nepanikuoti jeigu, labai limpa prie rankų. Biškį dadėti miltų. Ir rankas pastoviai pasitrinti miltais.

Padalijame tešlą į 5 lygias dalis. Lentą ir stalą ištepame aliejumi, vieną didžiausią gabaliuką pakočiojame ant lentos, o kitus 4 ant stalo. Iškočiotų gabaliukų kraštus ir viršų aptepame aliejum, kad nedžiūtų. Leidžiam pakilti(apie 10-15 min.). Tuo tarpu pasiruošiam skardą i jos vidų idedam kepimo plevelę (kepimo plėvelę biškį patepam aliejum) ir susimalam aguonas.

Ištempiam pirmą lapą. Visą lapą aptepame šiltu sviestu. Ištempiame antrą lapą ir jį aptepame sviestu. Taip kartojame visus likusius. Ant paskutinio lapo dar subarstome visą cukrų, ant vieno krašto sudedame aguonas ir ant viso lapo išbarstome razinas. Kraštus apipjaustome ir susukame pyragą. Sudedame į skardą ir leidžiame pakilti 1 valandą.

Kepame 10 minučių 200 oC temperatūroje ir 40 min 170 oC temperatūroje.
Atsakyti
Tai dar pasakykit, kad netinka simtalapiui miltai Kauno grudu, tokioj geltonoj pakuotej...? 550D ten. Nusisausiu iskart, nes ryt kept reikia mega_shok.gif scare.gif bijau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 22 gruodžio 2008 - 16:55
Na, nesu aš specialistė šimtalapio kepime, bet 550 D miltai ar "Malsenos" ar "Kauno" ar ežio malūno - tokie patys. Tie skaičiai ir raidė nurodo miltų rūšį (ir glitimą ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 22, 17:01)
Na, nesu aš specialistė šimtalapio kepime, bet 550 D miltai ar "Malsenos" ar "Kauno" ar ežio malūno - tokie patys. Tie skaičiai ir raidė nurodo miltų rūšį (ir glitimą ir pan.)


Kas cia per miltai "ezio maluno"? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 22, 16:53)
Tai dar pasakykit, kad netinka simtalapiui miltai Kauno grudu, tokioj geltonoj pakuotej...? 550D ten. Nusisausiu iskart, nes ryt kept reikia  mega_shok.gif  scare.gif  bijau.gif


NETINKA !!!!!!!!!!!!!!! schmoll.gif turi buti 405 D , MIELINIAMS KEPINIAMS ax.gif

Paskaityk ka parasiau " kalediniuose kepiniuose " mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cipciukas: 22 gruodžio 2008 - 18:09
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 22, 18:07)
NETINKA !!!!!!!!!!!!!!! schmoll.gif turi buti 405 D , MIELINIAMS KEPINIAMS  ax.gif

Paskaityk ka parasiau " kalediniuose kepiniuose " mirksiukas.gif


Ana karta kepiau su 550D, bet nepamenu kokie ten miltai buvo, bet gavosi. O kuo jie skiriasi? Kas gali nepavykt?

Paziurejau i ta lentele, kur ant miltu radau, tai ten parasyta rekomenduotina, tai reiskia, kad nebutina kept kaip parasyta. Nu nebegsiu as dabar kazkur ieksot miltu tu doh.gif nu ir nesiseka... geriau buciau neklausus. Dar parasyta, kad skaicius rodo spalva kazkaip, o raide glituma ar glitima g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 22 gruodžio 2008 - 18:25
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 22, 18:20)
Ana karta kepiau su 550D, bet nepamenu kokie ten miltai buvo, bet gavosi. O kuo jie skiriasi? Kas gali nepavykt?


Tesla negaus glitimo tiek kiek jai reikia( daugiau ar maziau ) , prasciau tampysis , tiesiog su 405 buna labiau pavykias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 22, 18:23)
Tesla negaus glitimo tiek kiek jai reikia( daugiau ar maziau ) , prasciau tampysis , tiesiog su 405 buna labiau pavykias  smile.gif


Neturiu tokiu miltu, ir net neisivazduoju kurie jie ten tokie. Turiu tik kauno grudu, gerai bus ir tie. Kita karta zinosiu. Naciort tas miltu rusis ir visa kita verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 22, 18:26)
Neturiu tokiu miltu, ir net neisivazduoju kurie jie ten tokie. Turiu tik kauno grudu, gerai bus ir tie. Kita karta zinosiu. Naciort tas miltu rusis ir visa kita  verysad.gif


Rugegele , ant kiekvieno pokialio yra parasyta skaiciai , nebuna tokiu , kad butu be skaiciu schmoll.gif , o kieno gamybos nera svarbu schmoll.gif , paprasciausiai kepiniai skanesni su tais kurie tam gaminiui skirti . mirksiukas.gif

Tu kepk , jis tau gausis , patikek mirksiukas.gif
Atsakyti