Na mane kazakip igrojuojete su simtalapio kepimuir patarimais....,

parasysiu as savo receptuka, kuriam nereikia nei teslos kildinti visa diena ir uztrunka visas kepimas su virtuves sutvarkymu 4 valandas. pabandykite:
ŠIMTALAPIS
(Aprašomas receptas, kuomet iškepto pyrago svoris yra ~1,5 kg)
Reikia:
500 g miltų (būtinai Malsena 550 D)
20 g mielių ,,Sema (būtinai geltonoj pakuotėje)
2 kiaušiniai
1 šaukštas grietinės
250 g pieno (jeigu riebus, kaimiškas, galima skiesti vandeniu)
500 g. sviesto (būtinai iš rūgščios grietinės. Jeigu kaimiškas, reikia išlydyti ir jam sustengus nuo dugno nupilti pasukas)
350 g cukraus
1 stiklinė razinų
1,5 stiklinės aguonų
Aliejaus (saulėgrąžų)
30 g vanilinio cukraus
Eiga:
Patalpos temperatūra apie 21 laipsnis.
Iš vakaro: Pasimerkiame aguonas ir razinas, kad jos išbrinktų. Išlydome sviestą.
Ištriname mieles su šaukštu cukraus ir įpilame 50-100 gr. šilto vandens. Palaukiame kol pradeda trupučiuką kilti (apie 15 min.).
Į atskirą indą įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, supilame truputi pašildytą pieną ir įpilame 2 šaukštus (100 gr.) sviesto. Viską išplakame mikseriu.
Į atskirą indą supilame miltus ir vanilinį cukrų. Viską kartu išmaišome. Į paruoštus miltus supilame jau išplaktus kiaušinius su visais priedais ir pakilusias mieles. Viską išmaišome su šaukštu ir pradedame minkyti tešlą, o toliau minkome ant truputį miltais pabarstyto stalo 30 min. Nepanikuoti jeigu, labai limpa prie rankų. Biškį dadėti miltų. Ir rankas pastoviai pasitrinti miltais.
Padalijame tešlą į 5 lygias dalis. Lentą ir stalą ištepame aliejumi, vieną didžiausią gabaliuką pakočiojame ant lentos, o kitus 4 ant stalo. Iškočiotų gabaliukų kraštus ir viršų aptepame aliejum, kad nedžiūtų. Leidžiam pakilti(apie 10-15 min.). Tuo tarpu pasiruošiam skardą i jos vidų idedam kepimo plevelę (kepimo plėvelę biškį patepam aliejum) ir susimalam aguonas.
Ištempiam pirmą lapą. Visą lapą aptepame šiltu sviestu. Ištempiame antrą lapą ir jį aptepame sviestu. Taip kartojame visus likusius. Ant paskutinio lapo dar subarstome visą cukrų, ant vieno krašto sudedame aguonas ir ant viso lapo išbarstome razinas. Kraštus apipjaustome ir susukame pyragą. Sudedame į skardą ir leidžiame pakilti 1 valandą.
Kepame 10 minučių 200 oC temperatūroje ir 40 min 170 oC temperatūroje.