Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

Labas rytas
Su Sv. Kaledos
Cia mano simtalapio pjuvis, sakyciau, kaip pirmam kartui, tai visai neblogai. Gal kiek sluoksniai per stori. Bet sviesto dejau tik 200 gr. pilnai normai. Aguonu, atrodo is nuotraukos, kad permazai, bet cia arciau krasto.
user posted image
Manau, rugegele23 cia ne sviestas kaltas, o per storai istampyta, ypac krastai. Nes kai tu ji susuki, kaip tik tiek krastai patenka i viduri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 25 gruodžio 2008 - 08:42
Su Šv. Kalėdom. Oi kiek visos peikepę šimtalapių thumbup.gif . biggrin.gif
Atsakyti
Na bet kad pas mane jie issitampomi tiesiog permatomi.... tik tie krastai buna storesni. Bet nesuprantu, kodel jie susilieja i viena... o man taip norisi atskiru laksteliu... verysad.gif nors simtalapis isgirtas, sake skanus labai kas valge blush2.gif

Cipciuk, ar mielinis gaminys gali sukristi, kaip pvz gaminys su soda ar kepimo milteliais? Ar cia miltai kalti gal, kad ne 450D ar kokie ten tinkami...
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 25, 01:55)
Ooooooooooooooo.....sy karta seip sau atrodo wink.gif , na cia net neisivaizduoju , kas jam yra  g.gif , sakyciau , kad per storai istampyta ir sviesto per mazai , bet , kad tu daug dejai ..... na tiesiok kazkoks rebusas  unsure.gif .... nezinau nei kaip paaiskinti mastau.gif


Aij va, radau JUsu parasyta, kazkaip neradau sios zinutes, tai is naujo klausima uzdaviau...

O beje, Jus turbut krastu neapipjaudinejat, na kai istampot visus blynus? gal kita karta bandysiu tuos storesnius nupjaut. Oij nezinau, taip norisi iskept grazu, bet nesigauna... unsure.gif ale skanus..

Gerai Cipciuk, pradedu klausineti Jusu recepto neaiskumus man. Kepsiu savo gimtadieniui pagal Jus.

1. Uzpylus mieles sauksteliu pieno ir cukrumi, ismaisyt viska? Kaip jos ten turi pakilt, ir kiek laiko taip palaikyt?

2 kai isminkot tesla, tai kiek laiko kildinat ja, na tuos 5 gabalelius?

3. Ir perkelus i skarda, kiek laiko dar kildint reikia?

As nebusiu as, jei man nesigaus mad.gif kepsiu kol gausis mad.gif

Beje gal as per mazai mieliu dedu g.gif Jus isnagrinekit Cipciuk mano recepta, kai galesit g.gif blush2.gif Cia Tik is puses normos viska imu. Tai gal sakau mieliu mazai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 25 gruodžio 2008 - 10:54
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 25, 10:43)
Na bet kad pas mane jie issitampomi tiesiog permatomi.... tik tie krastai buna storesni. Bet nesuprantu, kodel jie susilieja i viena... o man taip norisi atskiru laksteliu...  verysad.gif nors simtalapis isgirtas, sake skanus labai kas valge  blush2.gif

Cipciuk, ar mielinis gaminys gali sukristi, kaip pvz gaminys su soda ar kepimo milteliais? Ar cia miltai kalti gal, kad ne 450D ar kokie ten tinkami...
Papildyta:
Aij va, radau JUsu parasyta, kazkaip neradau sios zinutes, tai is naujo klausima uzdaviau...

O beje, Jus turbut krastu neapipjaudinejat, na kai istampot visus blynus? gal kita karta bandysiu tuos storesnius nupjaut. Oij nezinau, taip norisi iskept grazu, bet nesigauna... unsure.gif ale skanus..

Gerai Cipciuk, pradedu klausineti Jusu recepto neaiskumus man. Kepsiu savo gimtadieniui pagal Jus.

1. Uzpylus mieles sauksteliu pieno ir cukrumi, ismaisyt viska? Kaip jos ten turi pakilt, ir kiek laiko taip palaikyt?

2 kai isminkot tesla, tai kiek laiko kildinat ja, na tuos 5 gabalelius?

3. Ir perkelus i skarda, kiek laiko dar kildint reikia?

As nebusiu as, jei man nesigaus  mad.gif kepsiu kol gausis mad.gif

Beje gal as per mazai mieliu dedu  g.gif Jus isnagrinekit Cipciuk mano recepta, kai galesit  g.gif  blush2.gif Cia Tik is puses normos viska imu. Tai gal sakau mieliu mazai  g.gif


Sukristi jis negali , jis paprasciausiai prastai iskyla .

Krastu as neapipjaunu , bet pas mane jie istampyti ciut ne ploniau nei vidurys .

1.Tai ismaisyti iki skystimuko ( koseles).Pakyla staigiai , per 5 min , pasidaro pilnas indelis , tada ir pili i tesla .
2 .Labai greitai , jei virtuve buna isilusi ( jau pries tai kas virta ar kepta ) pakyla per 15 min.taip buvo kai variau juos visa diena doh.gif
3 .Va skardoje uztrunka ilgiau , gal apie valanda , kadangi tesla jau yra sunkesne nuo sviesto , bet kai orkaite ijunkta ( kasnors kepa joje ) pastacius ant virsaus ir uzdengus storesniu ranksluostuku , buna , kad pakyla greiciau .

Na maniskiui reikia dvigubai mieliu , mano manymu 25 g. 1 kg. miltu yra per mazai wink.gif
O tu ji iskepsi , pamatysi , issiaiskinai detales ir viskas turi gautis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 25, 12:12)
Sukristi jis negali , jis paprasciausiai prastai iskyla .

Krastu as neapipjaunu , bet pas mane jie istampyti ciut ne ploniau nei vidurys .

1.Tai ismaisyti iki skystimuko ( koseles).Pakyla staigiai , per 5 min , pasidaro pilnas indelis , tada ir pili i tesla .
2 .Labai greitai , jei virtuve buna isilusi ( jau pries tai kas virta ar kepta ) pakyla per 15 min.taip buvo kai variau juos visa diena  doh.gif
3 .Va  skardoje uztrunka ilgiau , gal apie valanda , kadangi tesla jau yra sunkesne nuo sviesto , bet kai orkaite ijunkta ( kasnors kepa joje ) pastacius ant virsaus ir uzdengus storesniu ranksluostuku , buna , kad pakyla greiciau .

Na maniskiui reikia dvigubai mieliu , mano manymu  25 g. 1 kg. miltu yra per  mazai  wink.gif
O tu ji iskepsi , pamatysi , issiaiskinai detales ir viskas turi gautis  doh.gif


Tai kaip supratau pagal Jusu recepta Jus visada dedat 25 g? g.gif reiks man irgi tiek det. Nu *****, vistiek jis man gausis unsure.gif matyt jis neiskyla del mieliu trukumo. Gyva jau ryt bandyt kept vel lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 24, 21:52)
O as dedu 600 g sviesto, tai pas mane is vis riebuma, bet man patinka toks skonis biggrin.gif

Nu bet kodel man nesigauna sluoksniai...  unsure.gif



Rugegele, zinok Cipciuko duotas receptas yra isties superinis thumbup.gif
O kas del tavo simtalapio, tai as manau, kad cia galejo buti kaltas isbeges sviestas, ypac jei kepei dideleje skardoje. As kai savaji iskepu, tai leidziu jam pinai atvesti ir tik tada is skardos isimu. Visi riebaliukai buna susigere.
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 25, 20:04)
Tai kaip supratau pagal Jusu recepta Jus visada dedat 25 g?  g.gif reiks man irgi tiek det. Nu *****, vistiek jis man gausis  unsure.gif matyt jis neiskyla del mieliu trukumo. Gyva jau ryt bandyt kept vel lotuliukas.gif


Rugegele23 , nesikarsciuok schmoll.gif , kai bus proga ir isbandysi , nereikia panikuoti , zinok , kad tai nieko neduos schmoll.gif , va as , nu niekaip nepadariau Inockos saldainiu meses tortam dengti , pakentejau ....ir va , viskas okei thumbup.gif .....ant karstuju , dar ko pridirbsi tongue.gif

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Cia istampyti lakstai , apibarstyti razinomis ir uzdetos aguonos ,
user posted image

Cia susuktas ,
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Chilly @ 2008 12 26, 00:15)
Rugegele, zinok Cipciuko duotas receptas yra isties superinis  thumbup.gif
O kas del tavo simtalapio, tai as manau, kad cia galejo buti kaltas isbeges sviestas, ypac jei kepei dideleje skardoje. As kai savaji iskepu, tai leidziu jam pinai atvesti ir tik tada is skardos isimu. Visi riebaliukai buna susigere.


Kepiau apvalioje skardeleje - mazoje.
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 04:27)
Cia istampyti lakstai , apibarstyti razinomis ir uzdetos aguonos ,



Aguonu tik tiek dedat g.gif ar cia taip atrodo g.gif
Atsakyti
Mums patinka, kai kiekviename sluoksnyje daug aguonu wink.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 26, 10:29)
Kepiau apvalioje skardeleje - mazoje.
Papildyta:
Aguonu tik tiek dedat g.gif ar cia taip atrodo  g.gif


Sitas asmeniskai sunui , jis nemegsta aguonu ir razinu schmoll.gif , sako " mama , gali ju is vis nebuti " , tai nors kiek idedu del marcios , o jis tegu issikrapsto tongue.gif

Va tokio praso , kad iskepciau mano vyras ( kaip pas POVILAS S) , REIKES ASMENISKAI JAM PADARYTI , NES TAIP JIS JAS PALIEKA LEKSTEJE .....KAZKOKI IDOMUS JU SKONIAI bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos skanumynų specialistės 4u.gif
Skaičiau skaičiau aš jūsų temą ir aišku ... užsikabliavau blush2.gif Irgi ruošiuos naujakui šimtalapį kepti, bet man dar kilo klausimas dėl kepimo formos. Mačiau Cipciuko įdėtas skardeles (jos ten lygtais tefloninės, ar ne?), o kažin kas gautųsi jei aš jį kepčiau tose stiklinėse skardose (arcoroco arba pyrex'o), jų forma tokia pati kaip ir tų skardinių, tik tiek kad jos stiklinės g.gif
Ir dar vienas klausimėlis dėl lakštų tampymo blush2.gif Juos reikia su kočėlo pagalba ištampyti (ta prasme iškočioti) ar pakočiojus paskui dar reikia kažkaip juos rankomis patampyti? Ir jei reikia dar rankomis tampyti - tai kaip tai padaryti g.gif blush2.gif
Atsakyti