Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai gamina patys. Receptai

Sveiki visi. Po gerokai užtrukusių paieškų skelbiu naują temą.

Tikslas labai konkretus: pasidalinkite idėjomis, kokius patiekalus pietums vaikai galėtų "įveikti" patys. Ne kartu su mama tešlą paniurkyti, bet pasigaminti ir pavalgyti.

Pradedu nuo pieniškos makaronų sriubos. Po konsultacijų telefonu aštuonerių metų mergina sėkmingai išsivirė ir sakė buvo nepaprastai skanu.

Kitą kartą kepė picą (mielinę tešlą užminkiau iš ryto). Viskas puikiai, tik perkepė, kita bus geresnė.

Tada šaltibarščiai iš konservuotų burokėlių. Bulvių neprireikė...

Kas dar?

Atsakyti
Jei reiktų visą vasarą kažką gamintis, greičiausiai jau po savaitės būtų valgomi tik pusryčiai ir vakarienė, o pietums būtų vis dar "sotus" nuo pusryčių.

O iš pačiam įveikiamų patiekalų:

1. išsiverda makaronus, užsideda pirktinio pesto padažo ir užsibarsto tarkuotu Džiugu. Kartais palieku naminio bolonijos padažo.

2. Išsikepa omletą, pasidaro salotų.

3. Išsiverda koldūnų (pirktiniai).

4. Jei būna įkvėpimas išsikepa fri bulvyčių (man silpna dėl galimų pasekmių, kai žinau, kad kaitins puode aliejų, o kur dar tokio maisto poveikis sveikatai)

5. Dažnai praktikuojamas dalykas iš vakaro užmarinuotos vištos kulšys, nuskustos bulvės guli šaldytuve uždengtos plėvele mini skardoj. Per pietus virėjas įdeda skardą į orkaitę ir išsikepa (kartais užrašau kokiu režimu ir kiek laiko kepti). Šitas variantas jam labiausiai patinka, nes nereikia stovėti prie puodų, be to orkaitė pati praneša, kad jau pietūs paruošti.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makarska: 08 liepos 2014 - 15:06
Per karscius pasiteisines receptas pusryciams: varske, bananas, uogu kokiu yra, balto jogurto arba pieno ir i kokteiline suplakti iki vientisos mases-skanu, sveika, greita ir gaivu
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2014 07 08, 14:04)

4. Jei būna įkvėpimas išsikepa fri bulvyčių (man silpna dėl galimų pasekmių, kai žinau, kad kaitins puode aliejų, o kur dar tokio maisto poveikis sveikatai)

bulvytes fri galima iškepti orkaitėje, saugiau ir nemažiau skanu mirksiukas.gif

mano jaunoji karta pusryčiams moka išsivirti košės, sumuštinių keptuve išsikepa karštų sumuštiniu su įdarais ką randa šaldytuve.

picas išsikepa, bet iš anksto pagamintas ax.gif

Atsakyti
Prisimenu ir aš sūnaus pirmus bandymus virtuvėje( iš spageti - košė, fri bulvytės nedakepę ir t.t.)
Bet tai neatėmė noro gaminti.Dabar jis būsimas abiturientas.Jau kokie geri 4 metai per atostogas ir savaitgaliais pietus gamina sūnus.Jam labiausia patinka gaminti iš vištienos ar kalakutienos,patinka lietiniai su įvairiais įdarais.Iš saldžių -skaniai padaro tinginį.Mokykloje per muges tik savo pagamintu tinginiu prekiauja. Planuoja studijuoti ekonomiką,virtuvė tik savo poreikiams patenkint......
Atsakyti