Geri kibiriniai.
Mano vienas toks kibirinis (Sprut F1) atsidūrė šiltnamyje. Kažkoks augo mirštgyva. Gal žemės trūko (ta prasme su visais gamtiniais mineralais) O jūs nenorite į daržą jų iškomandiruoti? Papildyta:
QUOTE(Zilute26 @ 2014 07 16, 20:49)
Merginos, jei ant trecios ziedines kekes uzmezge vaisius, o ant antros tuscia - tai jau ant jos ir nebebus pomidoru?
Seniau būdavo jo visur, Senukuose, ŽS, dabar girdėjau, kad išimtas iš prekybos kaip baisus nuodas, juo javus ūkininkai purškia. Būdavo supakuotas po 1 kg.
Niu paveldas tai paveldas. Aš auginu tokias dvi paveldo veisles. Sakau, kad paveldo dėl to, kad jos pas mamą šiltanmyje auga jau apie 20, bet tikriausiai gal ir dar daugiau metų. Jinai tas sėklas gavo iš sesers, o ta sesuo ir dar kažkur. Žodžiu nėr žinių iš kur ir kokios tos veislės yra, bet viena tikrai panaši į jūsų aprašomą citriną. Geltoni, saldoki, labiau sultingi negu miltingi, labai daug ant vienos kekės pomidorų - kažkur iki 40 gali būti ant pirmos. Jie ne cheriai, gana didesni, nors itin dideli ir neauga. Kur jau tos kekės atlaikytų tiek. Kita veislė mano galva įdomesnė gal kaip kam bus. Auga labai aukšti, nors tam, kad pradėtų derėt išaugt aukšti nereikalauja. Lapai tokie keistos struktūros, atrodo tokie visada nuvytę ir visada nepatenkinti. Viršūnė irgi rodosi pastoviai nuvytus ir norisi pult kažką daryt, nes vaizdas nekoks. Bet čia tam pomidorui tai norma. Labai ilgi lapai, pastoviai siekia žemę nors ir jau gana aukštai būna. Pomidorai tikrai dideli, šiek tiek pailgi, miltingi ir labai saldūs. Kekėse būna ne po daug - po 3-5, tik ypatingais atvejais būna daugiau. Kai kada užauga tikri milžinai, bet jau reikia juos lepint, kad milžinai užaugtų. Kas svarbu, kad tokie dideli išlieka daugmaž iki aukštutinių kekių. Nepastebėjau, kad būtų linkę mėtyt žiedus. Mama juos augina daug metų todėl, kad anot jos, nėra ragavusi skanesnių ir saldesnių už šiuos pomidorus, bet aišku jinai naujom veislėm tikrai taip nesidomėjo kaip jūs ir iš jokių Estijų nesisiuntė. Sako, kad kokios tai jaučio širdys lyginant su anais neišpasakytai rūgštūs ir neskanūs. Na mes jau valgom tas jaučio širdis ir man jos tikrai nerūgščios skanios. Bet to paveldinio dar neparagavau, negaliu palygint. Jie dar žali pas mane. Šie pomidorai laukui netinka dėl ūgio manau. Kai grįšiu namo galėsiu nufotkint kaip ten kas dabar atrodo. Jeigu ką nors domina ir užmiršiu, tai priminkit.
Gal kai daugiau žinot čia panašiai skamba į kokią jūsų turimą veislę, nežinau.
oi, nepergyvenk dėl galvon nukandimo- kartais tik į užpakalį spyrį gauni, kad greičiau ir geriau kažką pasidarytum, ir už tai ačiū. kritika- geras dalykas, o jei kartais pašmaikštauja kuri ( lyg ne visos rimtuolės esam )- tai ir reikia skaityt tarp eilučių su šypsena. Dažniausiai labai rimtos diskusijos būna, bet būna ir ,,balalaikų" ne į temą prieš miegą, tskant,- sėdim, žvengiam ausim kraipydamos- dzin ką aplinkiniai galvoja tada- čia gerų emocijų palata, kartais paverkiam dėl ligų, dėl bėdų pomidorinių, bet krtais ir pagirt, ir pasidžiaugt kito derlium sugebam. Piktybinių čia nėra- tik gero derliaus linkinčių, ir sveiko.
daimura, mano Marfa buvo stabdį įjungusi tai nelabai ką pasakyt galiu Rally iš vis ten miegantis gražuolis. Jablokas ir likeris labai labai gražiai mezga kaip ir citrina (kompaktiška moteriškė). Žalia škatulka labai pabarsčiusi žiedus Kas augina Violet Jasper iš pomidoras.eu? Pas mane kol kas nei dryžių, nei violetinės spalvos, gražiai raudonuoja
... Niekada nenustok šypsotis, net kai tau labai liūdna, kas nors juk gali įsimyleti tavo šypseną...
...Visada galvok apie save tik gerai, blogai apie tave pagalvos kiti...
lietuviškosios- tai išvestos prieš kažkiek metų LT selekcininkų, kryžminant kokias tai veisles, turi pavadinimus tikslius, o ,,paveldas" tai gali būti ir tie betalux'ai, renkami niolika metų, ar čeriai koki, ar pan.- tik jau pavadinimas pasimetęs. jei klystu- meskit pomidorų, ir kuo daugiau- neprapuls
radau biski http://www.pomidorai...iski-pomidorai/ - vaje kiek dar noriu aš jų išbandyt
aga, džiaugiusi kolkas, kad sotūs auga, nereikia primaitinti ( nė neturėčiau kuo jei taip ant greičio)
ne į temą- kur borą gaunat? uošvė rožėm prašė nupirkt, ale mano kaime žiūri į mane kaip į ryžą...
galima galima, tik dar nei vieno paveldinio neparagavom reiks palaukt kol sunokinsiu.
Ir dar papasakokit kaip tas seklas reikia gamint, kad jos butu geros ir daigios. Isrenki pati graziausia pomidora ir sunokini kuo ilgiau ant kekes, taip? Tada dar palaikai ant lango kol jis toks jau visai pernokes pasidaro ir krapstai seklas, teisingai? O kaip padaryt, kad tos seklos butu negleivetos? Kazkaip isplaut, ar ka daryt? ir su kuo isplaut? Ir tada tas seklas sudziovint? O kaip dziovint ir kur dziovint?
Ir aisku kadangi esu visiska uzuomarsa, man imeskit i AZ pageidavimus, kitaip iki kol atsiras pas mane pagamintos sekles, tai tikrai uzmirsiu.