QUOTE(ramune.v @ 2014 08 27, 23:20)
sokoladinis ganasas tai sildyta grietinele joje istirpintas sokoladas, viskas atsaldyta ir isplakta. Nelabai isivaizduoju kaip jus tuo ganasu apipilsit tortas, ten konsistencija tikrai tvirto kremo (jei daugiau gero sokolado tai net kietas).
P.S. pastilazas bijo grietineles, tirpsta, o ganase grietinele.
O aš tortukus užlieju būtent ganašu

Imu proporcijas grietinėlės ir juodo šokolado 1:1, grietinėlę užvirinu, ištirpinu joje šokoladą, kambario temperatūroje palaikau kol atvėsta ir užlieju. Mums taip skaniau nei vien šokoladas su sviestu

Kartais, kai norisi labai lygaus torto, tai aptepu šokoladiniu ganašu tortą. Tam ganašą reikia palaikyti kambario temperatūroje apie 8 val., kad taptų tepamo kremo konsistencijos. Ant jo puikiai laikosi visi pastilažiniai papuošimai, niekas netirpsta. Juk užsienyje tortus dengia daugiau ganašu, o ne sviestiniu kremu ir ant jo deda pastilažą. Reiškia ganašas pastilažo netirpdo.