QUOTE(AIRA @ 2014 09 10, 15:22)
Rasskee, man rodos tai ir yra veidrodinė glazūra apie kurią čia retkarčiais kalbame, bet niekas neįdeda recepto.. nežinau gal tai kokia paslaptis

Aš radau kelis receptukus anglų k., bet nesu bandžiusi, tai gal kuri konkrečiau parašys. O gal aš ir klystu
taip taip, viena kepejėlė ("kutikutule") visai nesenai demonstravo tortus su tokia veidrodine glazūra, gaminta namuose, labai gražiai padengta, bet konkrečiau nieko neperašė (sudėtį tik:"iviariausiu ju receptu yra, as darau su baltu sokoladu, kondensuotu pienu, gliukoze, cukrum" p. 26, o kaip gaminti - deja, nea).
Pagooglinau ir aš, beveik viskas ką randu apie veidrodinę glazūrą - šokoladinė.
O mačiau spalvotą, tai ir man labai įdomu.
Gal kas atsilieps? Būčiau dėkinga.
Papildyta:
Radau rusų kalba glazūrą:
Рецепт глазури:
75 г воды /vanduo
150 г сахара /cukrus
150 г глюкозного сиропа /gliukozės sirupas
100 г сгущеного молока /kondensuotas pienas
12 г желатина /želatina
150 г белого шоколада /baltas šololadas
диоксид титана -около 1 ч.л. -для отбеливания глазури. / balinimui, daryta be jo. Делала без него.
Желатин замочить в холодной воде на 15 минут.
Želatiną užmerkti vandenyje 15 min.
В сотейнике смешать воду, глюкозный сироп, сахар и диоксид титана. Довести до кипения и варить до 105С.
Puode sumaišyti vandenį, gliukozės sirupą, cukrų. Užvirinti ir virti iki 105 C
В отдельной миске смешать мелко порубленный шоколад и сгущенку. Я поставила их на водяную баню нагреваться. Белый шоколад не очень легко растопить, даже залив горячими сливками.
Atskirai sumaišyti susmulkintą šokoladą ir kondensuotą pieną. Pašildyti.
Вылить горячую смесь на теплый, прогретый (но не растопленный) шоколад, размешать до объединения.
Karštą cukraus sirupo masę užpilti ant šokolado.
Добавить отжатый желатин, и пробить смесь блендером.
Sudėti išbrinkusią želatiną ir masę suplakti blenderiu.
Использовать глазурь при температуре 32-31С.
Atvėsinti masę ir naudoti jau atvėsusią iki 32-31 C.
Эту глазурь можно хранить до 1 месяца в холодильнике, доводя до рабочей температуры в микроволновой печи.
Galima laikyti 1 mėn. šaldytuve, naudoti pašildžius mikrobanginėje.
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2014 09 10, 13:15)
gal kuri turit tokio tipo batuku maketa?
gal galetumet mestel?
temoj be komentarų