Įkraunama...
Įkraunama...

Robotai siurbliai, plovėjai

QUOTE(ssmm202 @ 2014 08 22, 10:17)
O kaip instrukcijoje parašyta?


Reikes paskaityti, neuzfiksavau sito dalyko.
Atsakyti
sveikos!

kadangi nebeturiu namu tvarkytojos, o plotas namo gan nemazas, nusprendziau isbandyti robota ploveja. uzsisakiau i namus visu taip irgirta Brava 380, visa laime, kad tik pabandymui.. savo nuomones niekam nepersu. tos, kurios turi ir dziaugiasi galit labai nekreipti demesio i mano posta, turbut kiekvienai seimininkei vis kitaip ax.gif rasau tom, kurios dvejoja. butinai pasibandykit pries pirkdamos! as po visu isgyrimu norejau nebandzius pirkti, bet vyras ikalbejo pabandyti.
rasau pliusus ir miusus.

Pliusai:

1. negaliu sakyti, jog visai neplauna. jeigu grindys svarios, dulkes tikrai nuvalys. jeigu kazkas alergiskas dulkem pvz, manau, jog labai tinkamas variantas.
2. labai labai tingint ar neturint laiko plauti variantas gal ir neblogas. juk geriau kazkiek pravalytos grindys, negu nieko smile.gif
3. tylus.
4. valo sausiau, nei rankom, todel nereikia laukti, kol grindys isdziuva. galima vaiskcioti is karto.


Minusai:

1. jeigu ruosiates valyti dideles erdves, pamirskit apie toki dalyka kaip palikima ir ejima i darba. yra viena sluoste, kuri kazkiek nuolat drekinama, bet su ta pacia sluoste robotukas vazineja po visas patalpas. ar gali buti itin svaru? zodziu, jeigu turit didele svetaine ir grindys nebuvo siurbtos ir plautos pora dienu, pasiruoskit ganyti robotuka ir nuolat perplauti jo sluoste. o geriausia paleisti ji atskiruose uzdarytuose kambariuose, pries tai maximaliai viska atkelus nuo zemes.
2. pasiruoskit atkelineti visus daiktus, tada ji paleisti. man pasirode per sunku visur viska iskilnoti. jeigu to nepadarysit, pvz paliksit kedes, aplink kliuti robotukas vazines N kartu, makaluosis, suks ratais, "nervuosis" biggrin.gif, kol galiausiai issikraus anksciau laiko, nes puse savo energijos sunaudos bandydamas issiraganoti tarp kedziu, komodos kojeliu, staleliu,spinteliu ir t.t. mane pvz vede is proto, kai su vyru issidrebem salione ziuret filmo ir paleidom robotuka, o jis nezinia kiek kartu grizo prie krosneles kojeliu.
kitas dalykas, pvz man vonioje siuksliazede kelti ant skalbimo masinos ar klozeto atrodo labai jau nehigieniska.. virtuveje kaciu dubenelius irgi keliau ant spinteliu, tas man buvo labai nemalonu, nors dubeneliai ir isplauti, bet vis tiek..
3. Brava yra pakankamai stiprus, todel jeigu paliksit gyvunu dubenelius, kilimelius, buteli, dezute ar dar koki ne itin sunku daikta, viska suvers, suplaks. pirma syki kai jungiau, neuzkeliau kaciu dubeneliu, tai juos sukele viena ant kito, isbarste maista, isliejo vandeni. darbo kambary stovejo ant zemes vyro prijungtas hardas prie kompiuterio, kadangi nenorejau atjungti, as ji palikau. tai robotukas apverte.
4. buna, jog robotukas tikrai pasiklysta, sukasi ratu, primygtinai atsimusineja i koki komodos krasta, tad jeigu jusu grindys medines, toje vietoje tikrai nemazai padrekina. man tas dalykas labai nepatiko. balu nepalieka, bet nezinau kiek yra sveika 10-15 kartu toje pacioje vietoje vazinetis su dregna sluoste.
5. plytelem valo per sausai. musu plyteles matines, gan geriancios dregme, tai isvalius puse didesnio kambario, veliau robotukas vazinejasi prakstiskai sausas, nepalieka jokiu plovimo zymiu. reikia vel vilgyti sluoste, nors konteneriuke ir buna vandens, bet kazkaio silpnokai matyt paduoda i isore. aisku, medinem grindim tai pliusas.
6. ji tikrai reikia ganyti, nes buna, jog uzstringa, tai reikia gelbeti. pas mane virtuveje labai nenori draugauti su saldytuvu. nuolat po juo lenda ir neissikrapsto is po jo.
7. plaunant rankomis, jeigu matau koki nesvaruma, as patrinu, paspaudziu. Brava plauna labai "minkstai", nespausdamas, todel tikrai negalvokit, jog pasalins kazkoki matoma purva ar deme. realiai tai tik dulkem nuvalyti skirtas daiktas.


prirasiau daug, tikiuosi, jog kiekvienas isbandys ir padarys savas isvadas. palikti ji namie ir eiti i darba labai jau utopinis variantas. as dariau taip: tvarkiau namus, valinejau lentyneles, siurbiau, slaviau, o salia to kazkuriam kambary vis laikiau ijungta robotuka. nesakau, kad nera kazkokios pagalbos is jo, bet kai jis dirba, turit ir jus suktis namie. tada gausit geriausia rezultata.
man gi patogiau plaunant vonia pagriebti i ranka siuksliadeze ir po ja praplauti, negu galvoti kur ja pastatyti ar isnesti, kad robotukui netrukdytu.

su vyru buvom labai uzsidege, norejom tokio pagalbininko, bet sakem palauksim tobulesniu variantu. bent jau kad nepaliktu veziu po savim ir kad geriau orientuotusi erdveje, nes tikrai uzknisa ziureti, kaip viena kampa plauna 20 kart, o i kita nenuvaziuoja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 23 rugpjūčio 2014 - 13:35
QUOTE(lyrika @ 2014 08 23, 13:16)
Minusai:

1. jeigu ruosiates valyti dideles erdves, pamirskit apie toki dalyka kaip palikima ir ejima i darba. yra viena sluoste, kuri kazkiek nuolat drekinama, bet su ta pacia sluoste robotukas vazineja po visas patalpas. ar gali buti itin svaru? zodziu, jeigu turit didele svetaine ir grindys nebuvo siurbtos ir plautos pora dienu, pasiruoskit ganyti robotuka ir nuolat perplauti jo sluoste. o geriausia paleisti ji atskiruose uzdarytuose kambariuose, pries tai maximaliai viska atkelus nuo zemes.

2. pasiruoskit atkelineti visus daiktus,virtuveje kaciu dubenelius irgi keliau ant spinteliu, tas man buvo labai nemalonu, nors dubeneliai ir isplauti, bet vis tiek..

3. Brava yra pakankamai stiprus, todel jeigu paliksit gyvunu dubenelius, kilimelius, buteli, dezute ar dar koki ne itin sunku daikta, viska suvers, suplaks.

4. buna, jog robotukas tikrai pasiklysta, sukasi ratu

5. plytelem valo per sausai

6. ji tikrai reikia ganyti, nes buna, jog uzstringa, tai reikia gelbeti
.
7. plaunant rankomis, jeigu matau koki nesvaruma, as patrinu, paspaudziu


1. Braava šlapiam valymui skirta valyti patalpas, kurių plotas iki apie 30kv.m. Palikti jį tikrai galima, tačiau nėra būtina, nes kadangi valo be jokio garso, galima jį "pakęsti" jam dirbant ir būnant namie. Visi namų robotai yra skirti švaros palaikymiui, ne jos padarymui smile.gif Pasitaiko, kad žmonės nusiperka robotą, išpila krūvą žemių ant grindų ir tikisi, kad robotas idealiai viską išvalys smile.gif Pamirškite. Jei robotą parsinešite į švarius ir tvarkingus namus, jie tokie ir liks- robotas palaikys Jūsų švarą be Jūsų įsikišimo, tačiau jei žmonės gyvena apsikuitę ir parsineša į jovalą, joks robotas nesukurs švaros ir tvarkos. Tad, Jūs klaidingai supratote robotų paskirtį iš viso. 4u.gif

2. Tiesą sakant, nelabai įsivaizduoju, kaip galima pačiai sutvarkyti namus nepakėlus kačių bliūdų ar kėdžių? Visaip bandžiau įsivaizduoti,- nesigauna doh.gif Tai jei tvarkydamos pačios pakeliam daiktą, sudedam ne vietoj esančius į vietas, tai negi tikitės kad robotas stebuklingu būdu sutvarkys po daiktais? Ar sunešios vaikų išmėtytus žaislus į vietas? smile.gif Būtų gerai, bet kolkas tokie robotai neišrasti. Vadinasi, jei pati tvarkydama daiktų nepakeliate, tada ir robotas nepakels, jei keliate pati, vadinasi, pakelsite ir robotui tvarkant.

3. Jei namie ant grindų pridėliota butelių, dėžučių ir dar visokių daug daiktų, arba geriau roboto neturėti, arba susitvarkyti namus, arba įprasti viską pakelt, kad robotas galėtų susitvarkyti.

4. Braava yra vienas "protingiausių" mano turėtų robotų. Man jis yra pasiklydęs vos porą kart ir kelis kart per klaidą užlipo ant kilimo, kuris pas mus labai plonas. Būtų įdomu išgirsti kitų merginų nuomonę, nes man Braava, net lyginant su naujausiu Roombos modeliu yra proto bokštas. Nuostabu matyti, kaip kėdės koją apvažiuoja tobulu ratuku ir kai, baigusi darbą, susuka visus nešvarumus į šluostę.

5. Matyt priklauso nuo pytelių.

6. Apsitvarkykite namie, susirinkite visus daiktus, pstebėkite kaip robotas ir kur kliūna, pašalinkite kliūtis ir daugiau nebesuksite galvos. Su laiku ateina įprotis, paleidus robotą aprinkt tai, kas nereikalinga, vaikai susirankioja žaislus, mes- telefonų ir pakrovėjų laidus patraukiam, žodžiu, įpročio reikalas. Robotas tikrai Jūsų namų nesutvarkys smile.gif

Apie ratukų žymes pirmą kart išgirdau. blink.gif Gal, kai šlapiai valo, tas pėdsakas ir lieka, bet jo 120proc. nelieka, kai grindys išdžiūsta. Šitą galiu garantuoti, nes plaunamo roboto įsigijimą labai stipriai sąlygojo tai, kad plaunant šepečiu pas mus ant parketo likdavo vandens žymės, ko negalėjau pakęst. O Braavai sutvarkius tokių žymių nelieka niekada. Įdmu kaip pas kitas? g.gif

Pabaigai, manau, Jūs tiesiog nelabai teisingai įsivaizdavote kas yra namų robotas. Tai ne namų tvarkytoja, kuri sudeda daiktus, išplauna grindis, padaro valgyt ir dar prieš miegą pasaką paskaito. Tai aparatas, skirtas namų švaros palaikymui. Jei, kaip rašėte, namie grindys nesiurbliuotos net dvi dienas, turite naminių gyvūnų, dar gal ir ne viena gyvenate, tai faktas, kad nešvarumų bus susikaupę, todėl paleidus Braavą ant nešvarių grindų, ji tik mozos tuoš nešvarumus po visą kambarį. doh.gif Grindys turi būti išsiurbliuotos, Braava jas drėgnai prašluosto. Pabrėžiu- šluosto. Todėl, jei pridrabstote kažko ant grindų, tas "kažkas "pridžiūva, faktas kad Braava Jums to "kažko" neatkrapštys cool.gif Žodžiu šie namų robotai idealus variantas tiems, kas gyvena švariai ir tvarkingai, bet tingi tvarkytis smile.gif Mano patarimas kas ketina įsigyti namų robotą- parsineškite jį į sutvarkytus namus ir tik tada paleiskite. Ir tada tokia tvarka Jūsų namuose apsigyvens ilgam. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 23 rugpjūčio 2014 - 16:25
Jeigu taikote I tai,kad neva netvarkingiem zmonem netinka robotas,tai ne ten pataiket. Dvi dienas nesiurbtos grindys pas mane atrodo normaliai,kates beplaukes,tad nera nei plauku,nei puku. O sekmadieni isvalius namus,antradieni vakare pajungti robota man atrodo normalu,nes savaites dienom praktiskai nebunam namie,vaiku neturim,buna,kad valgom tik mieste,tad namuose nuseda tik dulkes.
Minimalizmo pas mus namie nera,tad naturalu,kad yra padetu daiktu ant zemes. Koridoriuj stovi pinta deze su valymo priemonem,svetainej be visokiu staliuku ir kedziu yra dar koloneliu stiprintuvas,kuri Brava atvaziavus padauzo. Dar yra krosnele,irankiu stovas krosnelei valyti salia ir panasus dalykai. Nesiruosiu niekur ju deti vien todel,kad yra robotas.
kitas dalykas,jeigu vonioje plaunu grindis,as kibira tiesiog atkeliu,padedu kitan kampan,perplaunu ir vel pastatau I vieta. Taip ir su kaciu dubeneliais,tiesiog patraukiu ir viskas,bet nededu ant stalu ar spinteliu! Man tai yra netvarka ir nehigiena.
ir vien del to,kad man patinka svaresnes grindys,nei palieka Brava,kad ir po issiurbimo(siandien dirba visur idealiai issiurbtose vietose).

Juokingiausia,kad man berasant sudainavo dainele ir lekiau gelbet uzstrigusi robotuka tarp kedziu.

zodziu,mano patarimas buvo toks,jog ir kitos pasibandytu pries pirkima. Zinau begale zmoniu,kurie nesusigyvena su indaplove,bet nereiskia,kad jie netvarkingi ir kad krauna indu kalnus kriaukleje. Taip pat ne vienas zmogus peikia skalbiniu dziovykles,nes neatitinka ju lukesciu. o as neisivaizduoju gyvenimo be siu prietaisu.
o va Brava neatrodo musu namam tinkamas variantas.
Gal kai bus vaiku,kai busiu namie visa diena ir galesiu priziureti,bus kitaip. Dabr jei is darbo griztu 7 ar 8 vakaro,as geriau jau pravalysiu grindis siaip sluoste,negu 4 valandas lakstysiu paskui roboteli.. Va ir dabar sestadienio vakaras,o as ji Dar ganau,nes isplove viena auksta ir kito auksto trecdali. Tada kroviau 4 valandas ir dabar vel ganau. Mane savotiskai moraliskai veikiamintis,jog namu ruosa dar nebaigta.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 08 23, 19:26)
Minimalizmo pas mus namie nera,tad naturalu,kad yra padetu daiktu ant zemes. Koridoriuj stovi pinta deze su valymo priemonem,svetainej be visokiu staliuku ir kedziu yra dar koloneliu stiprintuvas,kuri Brava atvaziavus padauzo. Dar yra krosnele,irankiu stovas krosnelei valyti salia ir panasus dalykai. Nesiruosiu niekur ju deti vien todel,kad yra robotas.
kitas dalykas,jeigu vonioje plaunu grindis,as kibira tiesiog atkeliu,padedu kitan kampan,perplaunu ir vel pastatau I vieta. Taip ir su kaciu dubeneliais,tiesiog patraukiu ir viskas,bet nededu ant stalu ar spinteliu!


o jūs tikėjotės, kad Braava jums pakilnos dubenėlius, kibirą, stovus ir kitus panašius dalykus? g.gif

Šiaip aš ir pati kartais prieš siurbdama viską sukilnoju, ir tada ramiai sau siurbiu
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 08 23, 20:28)
o jūs tikėjotės, kad Braava jums pakilnos dubenėlius, kibirą, stovus ir kitus panašius dalykus?  g.gif

Šiaip aš ir pati kartais prieš siurbdama viską sukilnoju, ir tada ramiai sau siurbiu


As tikejau,kad maziau 'parinsis' kliudamas uz kazkokiu kolejiu,o ne bandys zut but isvazineti tarp visu kedziu,kol galiausiai reiks vaduoti. Na tikrai tikejaus kad geriau supras kliuti ir maziau strigines. Ypac nepatinka kai dregnai n kartu valo ta pacia vieta ant mediniu grindu.

as pasakiau savo nuomone ir tiek. Viltis tureti pagalboininka,kuris pravalo namus kol esu darbe kaip ir isbleso,nes reik paganyt.

viskas,sia tema nebesakysiu nieko. Kiekvienas turim teise rinktis,o bet kokia nuomone yra tik didelis pliusas,jeigu zmogus sprendzia pirkti ar ne.
Atsakyti
aš turiu tik siurbiamą robotuką, tai su vaikais 1 2 3 susirenkam žaislus, sukeliam virtuvėje kėdes, maitinimo kėdutę uždarau drabužinėje (nes po ja būna didžiausias trupinynas biggrin.gif) vonioje skalbinių dėžes sukeliu į dušo kabiną, šiukšliadėžę įstatau į vonią,kolonėles ir laidaus irgi tvarkingai padarau, kad nebūtų išsikėroje, tambūre kalną vaikų batų sukeliu ant batų dėžės arba sutrenkiu į garažą ir wuolia, tvarka, pirmus kartus reikėdavo paganyti, kad įsidėmėti, kur gali pastrigti, užstrigti, bet lygiai tą patį daiktų sukėlimą reikėdavo padaryti, kai siurbdavau su paprastu siurbliu, kad nereiktų gaišti laiko išjungti siurblį ir tik tada stumdyti ar kėlinėti daiktus. Su robotuku tikrai nebus taip, kad susitvarkys savaime su visomis kliūtimis, išmėtytais daiktais ir paliks idealią švarą po daiktais, jeigu jų nepatrauksi.
Atsakyti
Noriu pasitarti su jumis. Galvoju nusipirkti siurbliuka robota samsunga is ranku. Kaip galvojate ar ne verta kai jau jam nera garantijos, bet viskas lyg ir gerai vekia?
Atsakyti
QUOTE(lituka @ 2014 08 31, 12:18)
Noriu pasitarti su jumis. Galvoju nusipirkti siurbliuka robota samsunga is ranku. Kaip galvojate ar ne verta kai jau jam nera garantijos, bet viskas lyg ir gerai vekia?

žiūrint koks skirtumas, lyginant su nauju, bet aš bijočiau jaučiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2014 08 31, 13:06)
žiūrint koks skirtumas, lyginant su nauju, bet aš bijočiau jaučiu  g.gif

na vat ir as dvejoju, idomu ar yra cia kas nors pas ka buvo samsungas sugedes? Na ir kas dar gali pas ji sugesti? As kai niekada neturejau, tai ir nezinau i ka reikia atkreipti demesi g.gif
Atsakyti
Viskas remiasi i kaina - kiek procentu kainos lyginant su nauju siurbliu praso? Jei koks smulkus gedimas butu, suremontuojama viskas.
Atsakyti
QUOTE(lituka @ 2014 08 31, 18:29)
na vat ir as dvejoju, idomu ar yra cia kas nors pas ka buvo samsungas sugedes? Na ir kas dar gali pas ji sugesti? As kai niekada neturejau, tai ir nezinau i ka reikia atkreipti demesi  g.gif

As turiu Navibot apie trejus metus, gedimu jokiu, tik akumuliatorius susidevejo (vis trumpiau besiurbdavo), pirkau nauja, ir sepetelius keiciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 01 rugsėjo 2014 - 08:20