Makaronai su vistiena, pievagrybiais ir grietineles padazu. Pieniskos desreles ir salotos (ivairus pomidorai su rukolos ir alyvuogiu aliejaus padazu). Bananu ir vysniu pieniskas kokteilis.
Reikės:
3 baklažanų arba 600gr.
3svogūnų
2skiltelių česnako
100gr.grietinės
šaukšto alyvuogių aliejaus,
šaukšto sviesto.
druskos,pipirų
2 šaukštų grybų miltelių(Aš naudojau iš pakelio grybų sriubos).
Bkalažanus supjaustyti kubeliais,kiaušinius išplakti su druska,pipirais ir užpilti ant pjaustytų baklažanų,geria išmaišyti ir palikti pastovėti 15 min.,ne ilgiau.Smulkiai pjaustytus svogūnus suberti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir sviestu,apkepti iki auksinės spalvos,įspausti česnaką ir suberti baklažanus greitai maišant be perstojo,kad iš kiaušinių masės nepasidarytų omletas.Viską apkepinti,suberti grybų miltelius,išmaišyti ir uždengus dangtį patroškinti,kol baklažanai visai suminkštės.Supilti grietinę,išmaišyti ir dar 5 min patroškinti.
receptas iš žurnalo:)
Šiandien pas mus-Salotos su tunu,vištiena su sūriu ir baklažanais+ryžiai,koldūnai su varške