Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išimti gražiai pyragą iš kepimo formos?

Sveikos!
Nevisada pavyksta graziai isimti pyraga is kepimo formos. Atrodo ir patepu aliejumi, miltais, manais ir t.t. Galvojau, kad kalta mano forma , nes sena ir subraizyta, bet nusipirkau nauja, o problema islieka. doh.gif
O pyraga is formos "isversti" reikia dar silta, ar jau atvesusi? g.gif Aplamai, ka daryti, kad pyragu apaciu butu "grazi"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 09 gegužės 2010 - 00:10
Niekada netepu aliejum - nuo aliejaus gal tau ir prikepa. As visada gausiai tepu margarinu kepiniams, jei pyrago tešla skysta, galima dar pabarstyt džiuvėsėliais. Puikiausiai išsiima. Visada išiminėju 5 min po iškepimo.
Atsakyti
as tai tepu aliejum - nuo jo nepridega.

nusipirk silikonine - isimsi be problemu.

o kad dugnas gaunasi prideges ar per daug sukepes, gali buti kalta orkaite: jei kaitinimas tikis apacios ir nera oro cirkuliacijos, tai, logiska, kad dugnas sukeps stipriau.
Atsakyti
As tai tepu arba aliejumi arba paprasciausiu sviestu. O išversti geriau jau atvėsusį pyragą, nes tada atkimba nuo sienelių. O geriausia, kad nepriliptų tai nusipirkti reikia silikoninę formą liuks daiktas thumbup.gif . Tiktai į ją krėsti košę reikia kai jau padėta ant skardos, nes ta forma lanksti ir nunešti iki orkaitės būtų sudėtinga doh.gif

o kad dugnas gaunasi prideges ar per daug sukepes, gali buti kalta orkaite: jei kaitinimas tikis apacios ir nera oro cirkuliacijos, tai, logiska, kad dugnas sukeps stipriau.

Cia tai jau teisybė

SKanių pyragų essen.gif
Atsakyti
Pyragą, jei tai ne biskvitas, dar šiltą reikia plokščiagaliu peiliu apipjaustyti aplink formelę. Tačiau "pjauti" tikrąja ta žodžio prasme - negalima, reikia taip atsargiai "traukti" aplinkui. Jei labai pridega dugnas, gl pyragas kepamas per arti kaitros šaltinio. Galima įtiesti į formelės dugną aliejumi sutepto sviestinio popieriaus, bus lengviua nuimti, nei nuo pridegusio formelės dugno.
Atsakyti
Aš kepimo skardą patepu aliejumi ir pabarstau miltais, miltus kurie nesusigeria iškratau iš formos. Kai pyragas iškepa keletą minučių palaukiu, kol truputį atvės ir tada išimu, pyragas kuo puikiausiai išsiima.
Atsakyti
As skarda patepu aliejumi, labai retai kada miltais, o isimu praejus kokios 5-10 min kai iskepa, jis tada siek tiek atvesta, tada labai gerai issiima, o jei kuri puse sunkiai tada pakisu platu peili ir siek tiek pakeliu, nieks nesusidraiko ir graziai issiima smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau silikoninių formų. Gal kuri galėtumėt pasakyti, ar prieš pilant tešlą reikia tokią formą kaip nors paruošti: ištepti aliejumi, margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais ir pan.? O gal kepinys atšoks pats ir išsiims lengvai niekuo netepus? Anksčiau kepdavau tefloninėse skardose, tai išsiimdavo ir taip. Na, o štai su silikoninėm patirties - nulis blush2.gif
Atsakyti
Na,as tepu aliejumi,metalineje ar kokia ten formoje kepu ir dazniausiai issiema graziai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2006 06 30, 11:45)
nusipirk silikonine - isimsi be problemu.

Išiminėjau iš silikoninės ir man kraštas kekso nulūžo verysad.gif Tai vis dėl to silikonines formas reikia aliejumi (margarinu) ištepti, ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2007 03 28, 14:11)
Išiminėjau iš silikoninės ir man kraštas kekso nulūžo verysad.gif Tai vis dėl to silikonines formas reikia aliejumi (margarinu) ištepti, ar ne? g.gif

Šiaip tai reikia ištepti kepant pirmą kartą, o vėliau nereikia
Atsakyti
QUOTE(dekoratyvine @ 2007 03 28, 19:07)
Šiaip tai reikia ištepti kepant pirmą kartą, o vėliau nereikia

aciuks.gif O aš varna neištepiau doh.gif
Atsakyti