Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 50

QUOTE(Remedy @ 2014 08 21, 15:20)
Idut o kodel i silpnesne?

ai supanikavau mergaites.nepasikeisiu as jau turbut.tokia esu panikuotoja...Dabar viska apgalvojau.nusiraminau.gal ir ne i sipnesne.bet i kita.tiesiog uzsifiksavo pries tai onkologo pasakyti zodziai.Jei dabar keiciam chemija.veliau ne labai ka turim leist verysad.gif Tai ir nusiminiau...O chemike apie jokias plaucio biopsija ir girdet nenori.viskas jai aisku kad tai mts.o ne koks darinys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 08 21, 15:51)
ai supanikavau mergaites.nepasikeisiu as jau turbut.tokia esu panikuotoja...Dabar viska apgalvojau.nusiraminau.gal ir ne i sipnesne.bet i kita.tiesiog uzsifiksavo pries tai onkologo pasakyti zodziai.Jei dabar keiciam chemija.veliau ne labai ka turim leist verysad.gif Tai ir nusiminiau...O chemike apie jokias plaucio biopsija ir girdet nenori.viskas jai aisku kad tai mts.o ne koks darinys doh.gif


kaip dėl gydytojo keitimo? tuoj pargrįš visi iš atostogų, galima ir su kitu pasikonsultuot juk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 08 21, 19:34)
kaip dėl gydytojo keitimo? tuoj pargrįš visi iš atostogų, galima ir su kitu pasikonsultuot juk  4u.gif

galvoju.bet tai vel uzims laika.o laikas ne musu naudai...Paziuresiu ka nuspres pirmadieni.bet kaip supratau chemikes zodis cia paskutinis.o jei kazi paciam pacientui.atsisakyti tos chemijos g.gif .Buna kazi taip?Remedy .kada paskyre MRT?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ida1: 21 rugpjūčio 2014 - 18:40
QUOTE(Remedy @ 2014 08 20, 22:39)
Kada galesiu atsikvepti ir ramiai gyventi po velniu?!



Va čia labai gera reakcija-siūsk tu tą v po velnių mirksiukas.gif

QUOTE(ida1 @ 2014 08 21, 08:56)
Ir NERA nera g.gif 

Esu esu mirksiukas.gif
ida, ar parašei kažkur kitur?
wilow, nu ir valio,kad atauga, kad ir skausminga, bet tik atauga smile.gif
Liepa, kaip reikalai?
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 08 22, 12:03)
Va čia labai gera reakcija-siūsk tu tą v po velnių mirksiukas.gif
Esu esu mirksiukas.gif
ida, ar parašei kažkur kitur?
wilow, nu ir valio,kad atauga, kad ir skausminga, bet tik atauga smile.gif
Liepa, kaip reikalai?

nerasiau blush2.gif .siuo metu plaukiu pasroviui verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 08 22, 12:49)
nerasiau blush2.gif .siuo metu plaukiu pasroviui verysad.gif

atsisakyti gydymo tikrai galima, niekas gi nevercia. Mes teciui atsisakem harmoninio gydymo ir pasirinkom svitinima, nes du onkologai buvo uz svitinima ir vienas uz hormonus.

Galima gi ir kitur pasikonsultuoti, geru chemiku rase yra santariskese, ne vien onkologiniam. Tik as biski nesuprantu, atrodo, kad pas jus gydymas vyksta ne is vien, t.y. vienas sako reikia tirti, kitas - jau chemija skirti g.gif kazkaip isivaizduoju, kad viskas turetu buti is vien, tam ir yra komisijos
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2014 08 22, 14:55)
atsisakyti gydymo tikrai galima, niekas gi nevercia. Mes teciui atsisakem harmoninio gydymo ir pasirinkom svitinima, nes du onkologai buvo uz svitinima ir vienas uz hormonus.

Galima gi ir kitur pasikonsultuoti, geru chemiku rase yra santariskese, ne vien onkologiniam. Tik as biski nesuprantu, atrodo, kad pas jus gydymas vyksta ne is vien, t.y. vienas sako reikia tirti, kitas - jau chemija skirti  g.gif kazkaip isivaizduoju, kad viskas turetu buti is vien, tam ir yra komisijos

tai va jie pirmadieni ir darys konsiliuma ir spres.nes vienas gydytojas.nori tirti ir dar svitinti.o kita jau tik chemija skirti.
Atsakyti
labas visoms,

Šiandien buvau pas JR. Paskyrė chemiją pagal CMF schemą. Pirma - pirmadienį dienos stacionare. M.Strioga sakė, kad pati geriausia prie dabartinės mano situacijos, nes M ir C veikia ir patenka į smegenis. Tik pykina. Su virškinimu problemos. Skonis keičiasi. na ir į širdį veikia daugiau nei buvusioji. BET. Ji veikia imunitetą slopinančiai... Todėl DLV leis tik ją baigus...

Galvą vėl pradeda skaudent, kyla spaudimas. Bet kitaip. Varsto aštrūs skausmai kaip ir galvos kraujagyslėse . Viskas prasideda vakarop. Pikas kokią 1-2 val nakties. Paskui po vaistų slopsta. Ryte jau atsikekiu svaigstančia galva bet jau beveik neskauda. Įdienojus visai praeina,,,,
Pas mane tiek. Nesijaudinkit kol kas, nes aš dabar rečiau užeinu, nes prie kompo nelabai noriu sėdėt.
Atsakyti
NEIEŠKOK ATSAKYMŲ Į KLAUSIMĄ "KODĖL", TODĖL, KAD ATSAKYMŲ TIESIOG NĖRA

Kodėl susirgau? Kodėl mano artimas žmogus susirgo? Kodėl man taip nesiseka? Kodėl taip kankinuosi? Kodėl nesugebėjau savęs apsaugoti? Kodėl vis verkiu ir liūdžiu? Kodėl mintyse nuolat sukasi tik niūrios mintys? Kodėl kodėl kodėl?

Visi šitie "kodėl", pripažinkite, stipriai vargina, atima daugybę tiek fizinių, tiek psichologinių jėgų, naktimis neleidžia ramiai miegoti, o dienomis suvalgo visą dėmesį ir energiją, žmogų uždaro kambaryje, paguldo į lovą ir labai mėgsta mus priversti tiesiog žiūrėti į vieną tašką lubose. Nuotaika tampa liūdnesnė, prislėgtesnė, irzlesnė.

O jeigu visą šitą "kodėl" klausimams ir atsakymų paieškoms skiriamą energiją nukreipus kažkur kitus - į ten, kur mums gera, į tas veiklas, kurios mus džiugina, atpalaiduoja, suteikia naujų jėgų?

Kaip tai padaryti?

- Kurkite savo gyvenimą realioje vietoje realiu laiku - čia ir dabar. Nesižvalgykite į praeitį, bandydami ieškoti atsakymų į klausimus, į kuriuos dažniausiai nėra atsakymų.

- Nukreipkite savo dėmesį nuo klausimų "kodėl" link VILTIES. Viltis - tai jėga, kuri sustiprina ir atgaivina norą gyventi.

- Viltis turi daugybę atspindžių ir formų. Pavyzdžiui, naujai diagnozuotam pacientui bei jo artimiesiems viltis reiškia tikėtis, kad gydymas praeis kuo sėkmingiau ir sukels kuo mažiau šalutinių reiškinių, kad visi blogumai bus laikini ir juos visus pavyks ištverti; pacientui, kurio liga jau pažengusi ir taikomas paliatyvus gydymas, viltis gali reikšti, kad jaučiami skausmai ir kančios bus kiek galima labiau sumažinti ir nereikės tiek kentėti, kad šiuo metu vis dar galiu bendrauti su savo artimaisiais, kad dar galiu užsiimti mėgstamomis veiklomis.

- Viltis gali būti tiesiog aktyvus ieškojimas laimės, meilės, sveikatos, ramybės akimirkų savo gyvenimuose.

- Dauguma žmonių gyvena arba ateityje, belaukdami, kol kažkas galų gale trokštamo, norimo atsitiks, arba praeityje, galvodami kaip kažkada buvo gera, nors tas momentas jau seniai praėjęs ir pasibaigęs. Mes pamirštame, kad vienintelė akimirka, kurioje mes iš tikrųjų kažką galime padaryti, tai yra dabar. Mes taip dažnai kartojame, kad jau kitais metais tai pradėsiu lankyti tenisą, keliauti, daugiau laiko skirti malonioms veikloms, draugams ir pan. O ar žinome, kaip gi bus už tų metų iš tikrųjų? Ar mes būsime sveiki? Ar būsime gyvi? Ar tikrai galėsime tai daryti?

- Tai kur gi ir kaip ieškoti tos laimės, meilės, sveikatos ir viso kito, ko mums reikia?

- Prisiminkite, kad visų šių dalykų galime ieškoti ne tik išoriniame pasaulyje, bet ir vidiniame. Išorinis pasaulis per daug nepastovus, neprognozuojamas, vidinis mūsų pasaulis tikrai labiau nuspėjamas. Kitais žodžiais tariant, visa tai, ko mums reikia, yra mūsų viduje.

- Dabar atsisėskite ramiai ir paėmę popieriaus lapą bei rašiklį surašykite, ko šiuo metu Jūs labiausiai trokštate. Dviejų ar trijų dalykų šiai akimirkai tikrai užteks.

- Šalia parašykite, kaip tą trokštamą jausmą Jūs galite pasiekti dabar, kokie būtų konkretūs Jūsų veiksmai, siekiant patirti trokštamą jausmą (pavyzdžiui, meilės jausmą, laimės jausmą, sveikatos jausmą). Parašykite, kaip šiandien, vėliausiai rytoj, Jūs šį trokštamą jausmą galite susikurti savo gyvenime.

- Pavyzdžiui, vyras parašė, kad trokštamas šiandienos jausmas yra meilė. Kaip jį jis pats gali susikurti šiandien? "Kai mano žmona šiandien grįš namo, aš ją pabučiuosiu ir pasakysiu, kad ji yra svarbiausias žmogus mano gyvenime ir kad aš ją labai myliu. Aš žinau, kad ji tai žino, bet man tiesiog norisi jai tai dar ir dar kartą pasakyti. Ir aš tikrai jausiuos gerai, tai padarydamas".

- Kitas pavyzdys: moteris parašė, kad tai, ko jai šiuo metu labiausiai reikia, tai sveikata. Paklausus, kaip ji šį sveikatos jausmą gali susikurti sau pačiai šiandien, ji atsakė: "Man niekada nepatiko daržovės, prisipažinsiu, labiausiai mėgstu greitą, nesveiką maistą. Bet prisiminiau, kad draugė anksčiau rekomendavo receptą, kaip skaniai pasigaminti brokolius. Sakė, kad labai skanu ir labai sveika. Aš paskambinsiu tai draugei ir paklausiu to recepto. Ir galbūt pasiūlysiu savo draugei kartu pasivaikščioti, tai turėtų mums abiems patikti".

Siūlome dabar pabandyti patiems. Ko Jums šiuo metu labiausiai reikia ir kaip Jūs galite to pasiekti? Ką šiandien galite padaryti, kad pajaustumėte daugiau laimės, meilės, ramybės, sveikatos?
Mylintys gyvenimą
user posted image
Atsakyti
Willow, teisingai, kompas išsiurbia. ir depresina. Jūs tik kovokit už save, o mes melsimės už jus... Kiek Willow vakcinų jau susileido?
NERA, ačū kad klausiat. Reabilitologė nieko doro man nepaaiškino dėl tos kojos. Siūlė masažus, tai dabar darausi "Eglėj" - atrodo, kažkiek gal padeda. Greit darvis negaliu vaikščiot, bet tikiuosi, kad galėsiu... NERA, o kaip jūs?
Ida, mano akimis, tai jūs - stipruolė 4u.gif galgi tas konsiliumas protingiau nuspręs... O jei ne, jei jūsų nuojauta sako kitaip - tai iš tikrųjų reik kitų specialistų ir gal kitur dar paieškot...
Remedy, betgi tikrai dar nėr blogų žinių. O kol nėr, tai nesinervuoki!!!
Kastuvėl - tu kaip laikaisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa39: 22 rugpjūčio 2014 - 19:02
Del.kompo pritariu. Kai prisedu paskaitinet vis kazko, tai tik liudesys uzeina, nes geru naujienu vis mazokai, kas su v... susije. O dar jei paskaitau kaip chemoterapija "nuodija" zmones, kaip reikia ten visokias rupuzes gert tai dar labiau susiparinu ir viskas. Noreciau mest kompa lauk, bet mokslai neleidzia.

QUOTE(Liepa39 @ 2014 08 22, 19:00)
Kastuvėl - tu kaip laikaisi?


Atsigavineju po chemijos. Pykina nerealiai, nors jau daugiau nei trys paros praejo... nu bet ryt jau turetu but geriau. Po dienos kitos prie kursinio sesiu, po savaites paskaitos, egzai, kuriu nelaikiau vasara del gydymo... zodziu, laukiu gydymo pabaigos ir stengiuos kuo normaliau gyvent smile.gif

As jau pasimeciau, kada tau gydymas baigias? Brachiterapijos jau buvo?
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 08 22, 12:49)
nerasiau blush2.gif .siuo metu plaukiu pasroviui verysad.gif

Nu barsiuosi mirksiukas.gif Nepyk, bet tu negali sau leisti plaukti pasroviui, tu turi būti vienu žingsniu priekyje. Tegu ligonis plaukia ir kaupia jėgas kovai, o tu turi ieškoti būdų, kelių, galimybių... Tu turėsi būti ta, kuri išgirdus nemalonią žinią pasakys-o tas ir tas siūlė dar tokį variantą..... Aukštyn nosį, krūtinę pirmyn ir judam mirksiukas.gif Tiesa, kartais labai naudinga į paieškas įtraukti ligonį, formuluojant jam konkrečias užduotis-išversti, suzipuoti ir t.t. tokiu būdu jis ir pats mato, kad rankų niekas nenuleidžia ir pats dalinai "užsiveda" kovai.
Beje toje pačioje Lietuvoje yra ir kitų gydytojų, kodėl nepabandžius išklausyti jų nuomonę mirksiukas.gif
Angele, teisingos mintys. Klausimas kodėl mums visai netinkamas ir net nereikalingas. Kaip vyras ir sesuo?
Kastuve, o nuo pykinimo vaistų nesileidi?
Atsakyti