Įkraunama...
Įkraunama...

♥♥♥ 2014-ųjų balandinukai ♥♥♥ (62 tema)

QUOTE(sunnyday @ 2015 04 14, 10:12)
Noriu paklausti, koki maista ir kokioje formoje duodat maziukams valgyti patiems? Ir is kokio indo?
Mano kolkas valge pats virta morka (ciela), obuoli (skiltele, be skuros ir seklu), duoniukus, banana (supjaustyta gabaliukais, nes kai didesniais gabalais duodu tai trina tarp ranku ir nevalgo smile.gif). I lekste jokia nededu, nes ima ir meta visa zemyn, dedu maista tiesiai ant jo maitinimo kedutes stalvirsio, kuris nusiima ir labai lengvai nusiplauna.


Duodu viska, ka galima valgyti rankomis. Obuoli be seklu ir zieves, kriause per puse perpjauta, banana, skiltele apelsino ar mandarino, zalia morka, duona, batona, sausaini, vafli be idaro, virtas darzoves isskyrus burokeli nes su juo labai isterlioja, skersai raumens plonai atpjauta virta mesa, virta kiausini... Vaisius ir duonos produktus padedu ant virtuvinio stalo krasto. Pats pasiima ka nori, kai nebenori likuti kartais atgal ant stalo padeda. Virtas darzoves idedu i plastikine lekstute ir padedu ant kedes. Nuo stalo traukia su visa lekstute ir isvercia. Vyresnis brolis pavaisina desrele, sumustiniu ir visu kitu ka pats valgo.
Atsakyti
Buvom pries gera savaite TA. Tai mazius sveria 11.8 kg ir yra 80 cm ugio. Eme krauja. Labai nustebom, nes visai neverke. Vyras jau buvo pasiruoses mobiliaka vaikui nedomonstruoti, bet vaikui kur kas idomiau buvo gydytojos atsinesti buteliukai ir darbo irankiai visokie.
Taciau kraujas tai prastas labai, hemoglobinas nukrites iki 96, nors kai tyre 6 men tai buvo 113. Bet nenustebom, nes mesos labai nevalgo kokius turbut pora menesiu. Taigi, dabar vartojam gelezies lasiukus, kurie, kiek suprantu is vaiko reakcijos, yra neskanus, tai darosi beda juos sugirdyti.
O kaip jusu vaikiuku kraujas?

Bet jau visai gerai vaiksto, namie tai daugiau vaiksto ant dvieju negu ant keturiu.
Atsakyti
Sunnyday, turbūt taip ir bus, kad nuo mėsos nevalgymo žemas hemoglobinas g.gif
Maniškiai mėsaėdžiai, užtai ir hemoglobinai Gerdos 131, Jorio 130 smile.gif
Gerda namuose irgi jau vaikšto pati, Joris dar tik nedrąsiai žengia pirmus žingsnelius smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Maniškė tai vaikšto tik apie baldus daugiausiai, bando jau ir viena pati pasileist, lygsvarą palaikyt, bet išbūna kelias sekundes..Laukiu nesulaukiu tų pirmųjų žingsnių..tikrai atrodys kaip stebuklas smile.gif

Pastarosios savaitės tai oi oi..užsiauginom (prasikalė) krūminius apatinius dantis su 38-39temp, sloga, seilėm, nevalgymu, plius stomatitas prikibęs buvo, viduriavo.. ir t.t. Bet kai prasikalė, tai kaip ranka nuimė. Kitas vaikas.

Buvom TA, tai ūgio 78cm ir sveria gerų 14kg, tai tokia rimta pupa smile.gif Bet man tai kažkaip nelabai ji atrodo rubuilė, normalus, sveikas vaikas smile.gif

O kraujo tai imt neimė, nežinau, bet kaip ir priklausytų metukų proga, taip?

Bėrimas nuo skruostu nepraeina..Gydytoja rekomendavo tept bephantenu smile.gif o man rodos, kad nuo kažkokio maisto..

"Šneka" ir irgi jau - bamba, tapu tapu jai gaunas puci puci kažkaip biggrin.gif kate kažkaip idomiai, ate, duok , caca, bet dabar kai keičiam pampį - tai bamba favoritas - ieško ir sako ba --- ba..kažkaip skiemuo tas bam nesigauna, bet mes užskaitom, kad pasakė biggrin.gif

Jo,jo..mobiliakai tai žaislas number vuon..daviau seną noškę atlenkiamą, tai patampė porą dienų, netinka, nešviečia paspaudus.. smile.gif

Metukų proga gavom dovanų katinėlį sapniuką su lopšinėm, tai labai patinka, mylu mylu daro..ir šiaip su visais minkštais žaislais labai patinka, apsikabina, prispaudžia prie veiduko ir mylu mylu..

Barankų bokštą moka surinkt, bet jau senokai, labai dar patinka puponautai, delioja į indelius, iš vieno į kitą, verda košę su šaukštu, makaluoja..

Tiesa, po truputį sėkmingai pratinam gerti iš puodelio, ir geria, nes prieš tai tai tik šaukšteliu žaisdavau.

Įsigijom jau skėtuką. Labai patinka sėdėt. Bijojau, kad nepatiks veidu nuo mamos, bet kažkaip gerai užskaitė.

Tai labai laukiu gerų orų, bet dabar pati sergu.. sad.gif

Tai tiek trumpai apie mus smile.gif
Atsakyti
SunnyDay, o nepavyktų geležies pasikelt maistu? Grikiai, burokėliai, špinatai, jautiena..Man po gimdymo buvo pakritus, tai dar hematogeną valgiau.

O aš nebeduodu kramtyt, arba duodu tik labai prižiūriu, neblogai skaptuodavo obuolį, bet jei atsikanda, volioja, volioja, ir springt pradeda, užsikoso, ašaros..arba atsikanda ir susičiaupus laiko tą atkąstą gabalą. Gal užsižaidžiau su košėm per ilgai hmm.. Nei kriaušės nebeduodu, nei banano, nebent su priežiūra..o kramtyt nekramto..Gal kai krūminius turės, kramtys..Nežinau, kiek jau čia laiko atgal, trinu su šakute virtas daržoves, kad gabaliukų būtų, ir ne toks skystas maistas būtų. Kad ne košė. Ir valgom nebe iš jos "košinio" puodelio, o iš mūsų indų - dubenėlio, lėkštės.
Atsakyti
Sveikos. simtas metu cia nebuvau smile.gif Pas mus viskas ok, mazius jau senai begioja, burba savo kalba daugiausiai. Turi jau 8 dantukus. Apetitas puikus, valgo viska ka beduotum.
Tiesa praeita savaite su vaikais teko pagulet ligoninej, Roto virusa buvo pasigave.
Ketvirtadieni pas dukra darzelyje isleistuves buvo, tai smagiai visa seima pasibuvom.


QUOTE(sunnyday @ 2015 04 27, 22:16)

O kaip jusu vaikiuku kraujas?




maniskio 122 hemoglobinas.
Atsakyti
Na ka, vel buvom tikrintis kraujo, tai hemoglobinas atsistate iki 118 thumbup.gif Tuo paciu ir pamatavo, tai per menesi su trupuciu paaugom iki 12 kg (+200 gr) ir 83 cm (+3 cm). Tai pagal normas labai aukstas vaikinas smile.gif

Su maistu vis dar bedos. Normalaus maisto, tai valgo labai mazai. Mesisku dalyku nemegsta, darzoves irgi spjaudyti pradejo. Tai dabar darom zaliuosius kokteilius kur pagrindas bananai su spinatais. Dar imaisau tai brokoliu, tai salotu, tai kiviu, kas saldytuve yra. Tai tokius dar valgo.
O geriausia tai jam patinka MP, bet duodam tik desertui, po to kai jau privalgo normalaus maisto.

Vaiksto gerai, jau moka parodyti ko nori. Ismokino tetis galva linkseti "taip" ir "ne". Tai kai klausi ar "kaku" i pampi padarei, tai parodo taip arba ne smile.gif ir bega zviegdamas tolyn, nes pampio nenori keisti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunnyday: 31 gegužės 2015 - 12:10