Įkraunama...
Įkraunama...

Specializuoti darželiai: logopediniai ir kiti.

Sūnaus grupėje yra mergaitė iš asocialios šeimos (savaitinukė). Visi tėveliai tolerantiškai priėmė šią naujieną suprasdami, kad reikia mergaitę integruoti į bendraamžių būrį heart.gif . Tačiau vis dažniau sūnus skundžiasi, kad ta mergaitė spjaudėsi, mušėsi ir t.t. Pasirodo, ne tik maniškis toks "apkultas", kiti vaikai taip pat doh.gif . Auklėtoja išties patvirtina, kad mergaitė elgiasi netgi piktybiškai mad.gif .
Tačiau didžiausia bėda ta, kad tai mergaitei jau iš pažiūros galima nustatyti psichinę negalią. g.gif Buvo išsiųsta į Vaiko raidos centrą, savaitę gulėjo ten. Žinoma, nustatyta kažkokia diagnozė, kurios mes, tą grupę lankančių vaikų tėveliai, manau, ir auklėtoja neturime teisės sužinoti! blink.gif Galbūt jai reikalinga kita ugdymo įstaiga su specialiai tam paruoštais pedagogais? Tiesiog iš šeimos narių yra tik močiutė, kuri galbūt ir nelabai gaudosi šiuose reikaluose g.gif
Va tai ir situacija. Gal galit pakomentuoti, gal kuri buvot susidūrusi su panašia ar gal kuri dirbate panašioj įstaigoj?
Atsakyti
Na psichikos negaliq turintys vaikai ,juk irgi vaikai,žmogeliukai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Taip kalbu todėl ,kad mano mažius būtent turi tokį sutrikimą.Jei taip nebūtų gal taip ir nešnekėčiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Na manau,jų tikrai nereikėtų atskirti nuo visuomenės ir izoliuoti,juk jie nieko neužkrės.O ,kad reikalingas spec pedagogas dirbantis su tokiu vaiku,tai čia faktas kaip blynas.Iš savo patirties žinau,kad visi vaikai gali būti geri,net ir tie atstumtieji biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ,bet reikia su jais mokėti bendrauti,jų netstumti,nes jie daug labiau visą tą poveikį siurbia nei sveikieji.Tai mergaitei žinoma labai reikalingas spec pedagogas ir žinoma ,kad jis būtų ne tik geras specialistas,bet ir geras,mylintis vaikus žmogus.ir žinoma darbas,darbas,darbas su tą mergaitę ir būtumėte tikrai visi laimingi ir tėveliai,ir vaikučiai ir auklėtojos ir ta mergaitė.Beje linkėjimai Jūsų mažiui ir tai mergaitei.Gal jei net visai ne psichikos liga,o stoka tėvų meilės ir šilumos.Gal jei trūksta dėmesio biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Isivaizduoju, kad teveliams labai aktuali tokia problema......As jau kuris laikas gyvenu ne Lietuvoj, tai bijau pateikt klaidingas zinias, bet studijuodama(esu baigus spec. pedagogika..) atlikau praktika vaiku darzelyje, grupeje, kurioje visi vaikai turi psichikos negaliu.....Ta grupe buvo paprastame darzelyje, zodziu integruota.......Vistik tokiems vaikams reikia iskirtinio ugdymo, specialistu pagalbos......O bendroje grupeje tokiam vaikuciui sunkiau, jis savo pasiekimus lygina su kitu vaiku ir jo, zinoma, rezultatai prastesni.....Tai kelia nusivylima, pykti, agresija......Zinoma, as nenoriu pasakyt, kad toki vaika reikia izoliuot, bet mano nuomone, geriausias variantas ir yra spec poreikiu grupe bendrame darzely.................
Atsakyti
pasisakiau ir pasisakysiu pries zmoniu/vaiku turinciu psichine negalia integracijai i visuomene, jei tai visuomenei kelia nors kokia greme.
Ir nereikia aiskinti tada apie ligoniu teises, prasau nepamirsti, kad ir sveikieji turi teises.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2004 10 29, 07:05)
pasisakiau ir pasisakysiu pries zmoniu/vaiku turinciu psichine negalia integracijai i visuomene, jei tai visuomenei kelia nors kokia greme.
Ir nereikia aiskinti tada apie ligoniu teises, prasau nepamirsti, kad ir sveikieji turi teises.


blink.gif blink.gif blink.gif Nu mane tai biesina tokie kategoriški pasisakymai devil.gif Silvute, įdomu apie kokią grėsmę konkrečiai kalbi? Kiek supratau, tai tiesiog nemalonumas matyti greta savęs kiek kitokį žmogų. Taip sakant žmogų, kuris netelpa į tavo "normalumo" sampratą? Kažkaip neskaniai nuskambėjo tavo pasisakymas prieš neįgaliųjų integraciją unsure.gif Apakus esu, kai išgirstu šitaip kalbančius žmones unsure.gif Man rods, kad jiems patiems reikėtų integruotis į visuomenę bent kiek praplečiant savo akiratį ir išlendant iš savo riboto pasaulėlio.
Atleisk, Silvute, jei ne taip tave supratau, tuomet atsiimu savo žodžius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2004 10 29, 08:05)
pasisakiau ir pasisakysiu pries zmoniu/vaiku turinciu psichine negalia integracijai i visuomene, jei tai visuomenei kelia nors kokia greme.
Ir nereikia aiskinti tada apie ligoniu teises, prasau nepamirsti, kad ir sveikieji turi teises.


Tu paukstyte patyletum....
Skraidai padebesyse ir nematai kas ant zemes darosi.....
Sie zmones nieko deti, kad jiems taip atsitiko.
O jei tau taip butu tu sitaip tikrai neklegetum.
Beje apie teises - tave matyt reiktu narvelyje laikyti,
kad mes prietrankos prie taves neprisiliestume......

O jei tu turi vaikus tai jie i tave panasus ir isaugtu ....
tolerancijos nulis.... grubus..... be meiles zmogui, o ypac sau...
Kai tau sukaks kazkie nnn metu tu busi tokia va rrrrrrmmmmmm
ir tada tavo vaikuciai prades klegeti apie teises.... vat tada tu ne tik pakukuosi,
bet ir giedoti kitaip pradesi.
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2005 04 27, 11:15)
blink.gif  blink.gif  blink.gif Nu mane tai biesina tokie kategoriški pasisakymai devil.gif Silvute, įdomu apie kokią grėsmę konkrečiai kalbi? Kiek supratau, tai tiesiog nemalonumas matyti greta savęs kiek kitokį žmogų. Taip sakant žmogų, kuris netelpa į tavo "normalumo" sampratą? Kažkaip neskaniai nuskambėjo tavo pasisakymas prieš neįgaliųjų integraciją  unsure.gif Apakus esu, kai išgirstu šitaip kalbančius žmones  unsure.gif Man rods, kad jiems patiems reikėtų integruotis į visuomenę bent kiek praplečiant savo akiratį ir išlendant iš savo riboto pasaulėlio. 
Atleisk, Silvute, jei ne taip tave supratau,  tuomet atsiimu savo žodžius  4u.gif


QUOTE(Aja @ 2004 10 27, 11:26)
. Tačiau vis dažniau sūnus skundžiasi, kad ta mergaitė spjaudėsi, mušėsi ir t.t. Pasirodo, ne tik maniškis toks "apkultas", kiti vaikai taip pat  doh.gif . Auklėtoja išties patvirtina, kad mergaitė elgiasi netgi piktybiškai  mad.gif .


siaip tai turejau omeny butent sia pasisakymo dali.

P.S rasiau ne apie neigalius bet psichiskai nesveikus zmones, kurie negali vertinti savo elgesio ar uz ji atsakyti. Ir toki ileisti i grupe tarp vaiku, kurie negali patys apsiginti yra daugiau nei sadistiska. Ir tokie man tikrai nepatinka, bet ne todel, kad atrodo kitaip, bet kad kelia gresme.
Pvz kaip reaguomete, jei prie jusu vaiko prieitu moteris, nusimautu kelnias ir pradetu masturbuotis?
Atsakyti
As tai pries suprasti, kad kazka reikia integruoti, jei tai kenkia mano vaikui. Man jokio skirtumo ka kazkas jaucia, kodel atejusi ir radusi apsiverkusi vaika as turiu suprasti, kad kazkam sunku, todel jis turi teise. Nu atsiprasau.
O suprasti, priimti zinoma kad reikia, bet tai nereiskia kad gali buti skriaudziami vaikai ir ypac mano.
Musu grupeje yra vienas berniukas su fizine negalia, ir vienas diabetikas, kuriam leidzia insulina. Vaikai tai priima labai normaliai, beje kaip ir tevai.
Atsakyti
TEISĖS skriausti kitus neturi nei sveikieji, nei neįgalieji. Jei nuskriaudė tavo vaiką, argi yra skirtumas, ar tą padarė sveikas vaikas, ar nesveikas?
Sakysim, hiperaktyvūs vaikai, irgi neretai gali kelti grėsmę savo bendraamžiams, bet dėl to jų neuždaro į spec. įstaigas.
Aišku, ši tema yra labai slidus dalykas, nes neaišku, kurgi yra ta tolerancijos riba, kurią peržengus jau reikėtų kalbėti ne apie integravimą, o izoliavimą g.gif
Bet TEISĘ būti žmogumi (tai kas kad kitokiu) ir būti tarp žmonių turime kiekvienas ir nevalia jos atimti iš likimo nuskriaustųjų vien todėl, kad mums taip patogiau.
Atsakyti
Pas mano vyresniji grupeje yra vaikas, kuris kitus daznai, tikrai labai daznai apkula. Ir beje, jis sveikas, o ne su kokia psichine negalia... Ka tuomet daryti? Ir ji reikia izoliuoti? Ir mano vaikas daznai skundziasi, kad ikando, uzgavo, zodziu ivairiausiu parsinesa... O tevai tokie malonus atrodo... Neiseina izoliuoti visu "nestandartiniu" vaiku...
Taip pat musu grupeje vykdoma socialine integravimo programa - yra mergaite serganti Dauno sindromu. Kai tik ji pradejo lankyti darzeli, buvo nemazai pasikalbejimu tarp teveliu, kad jiems nepatinka "tokio" vaiko buvimas salia ju "aukseliu", kad vaikas is jo ismoks visokiu "negeru" dalyku. Tureciau pastebeti, kad nors mergaites isvaizda ir kalba bei vystymasis skiriasi nuo "sveikuju", bet ji puiki, miela, silta, puikiai sugebanti prieiti ir prisitaikyti bei bendrauti su bet kuriuo vaiku, net ir su meseika. Net jis tos mergaites nemusa!
O "sveikuju" kabutese parasiau teisingai, gramatines klaidos nepadariau. Ar kiekviena galite pasakyti, kad jusu vaikai tikrai sveikieji? Pavyzdziui, mano vienam letesnis kalbos vystymasis. Sneka jis puikiai, neatskirtumet nuo bendraamziu, bet netvirtinsiu, jog jis "sveikasis". O kiek kitokiu negaliu turi jusu vaikai? Ir galit tvirtinti, kad jie tikrai sveikieji? O jei netvirtinat, tai gal juos reikia leisti i specializuotus darzelius???????

Nenorejau nieko izeisti, tiesiog labai sunki tema yra "sveikieji" ir "nesveikieji" ir islyskime is sovietinio zmoniu vertinimo.
Atsiprasau visu, ka mano pasisakymas izeis!
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2005 04 28, 09:57)
TEISĖS skriausti kitus neturi nei sveikieji, nei neįgalieji. Jei nuskriaudė tavo vaiką, argi yra skirtumas, ar tą padarė sveikas vaikas, ar nesveikas?
Sakysim, hiperaktyvūs vaikai, irgi neretai gali kelti grėsmę savo bendraamžiams, bet dėl to jų neuždaro į spec. įstaigas.


As pilnai sutinku su pradzia

Vaikai nekalti juk bliamba
viskas del vaiku ir tevu ar aukletoju bendravimo problemu ..........
Jei tevai ar aukletojai mazai skiria demesio ...(atsiprasau gal tevai ir viska daro gerai ).....
jei vaikas supranta kad jam skiriamas mazas demesys jis bando ji gauti..
nesvarbu kokiu budu kad ir neinant sikt ar nevalgo...... tai ir mustis gali ir spjaudytis..... tai dudos akivaizdu kodel paleistos
tik kas su juo kaip su mylimu vaiku uzsiimtu..... tas ir bendra kalba rastu...

Asocialios irgi buna skirtingos seimos .....
gal jos neturi ko esti neturi ko apsirengti ..... gal nusiprausia ne visada ir prisilaka kaip sunys.... taciau.... taciau ir dar karta taciau.......
kai kuriu vaikai tokie kad mums tik pavydet reiktu....
pavyzdys labai paprastas musu greb meras Zuokas...
nesliape kad tokys buves....

Vaikams reikia meiles ir sudominti kazkuom tai kad jis sulystu i ta dalyka visa galva ir dar paprasytu tik tada vaikas nesikals su kitais....ir neieskotu kur kam ra ka nusukus....

jeigu neigalus ... kokia tai prasme, vaikas negauna daugiau demesio kaip kiti, tai jis ir zvereja... pvz negali paimti daikto, jam nesiseka, tai jis gatavas ji ..........
suvaryti bet kam i galva, kad tik pasiimtu kaip reikia.....
va cia ir iskyla problem integracija mat nepatinka ........
jus aukletuju sistema pakeiskit ir vaikai issizioje ju klausys ir lauks ka naujo ar idomaus siandien jos kaip dievai pasakys....


Atsakyti
>naturalu, kad man kaip mamai savo vaiku saugumas yra pirmoje vietoje ir jei >del to reikes paminti kieno nors teise, tai nedvejodama taip ir padarysiu - kaip ir >bet kuri kita mama. Idomu, kaip kalbetumei, jei koks nors psichiskai nesveikas >suzalotu tavo vaika ir po to sau vel vaiksciotu gatvemis..... yra riba - >nediskriminuoju fiziskai neigaliu zmoniu. Bet apie agresyvius psichiskai >nesveikus ligonius to pasakyti negaliu

nu silvute tu ir pavarai tu apsaugai savo vaikeli, o kas apsaugos tuos kaip tu sakai nesveikus nuo tokiu kaip tavo apsaugotu, kurie paskui tyciojasi nesvietiskai bliamba... mat tokie apsaugoti niekomet nesusiduria su kitokio plauko vaikais ir stai tampa problema

Vat klausiu tave tiesiai sviesiai.... kaip tu apsaugotum savo vaikeli (jeigu jis butu pvz daunas) nuo patyciu ar kitokiu fiziniu smurtavimo atveju.....
ka???? uzdarysi kaip zooologijos sode ir laikysi, o kad tik jo niekas nepaliestu...... tai jis toks ir uzaugs, tavo vaikelis, kuris uzauges gales tik banana paimti .......o daugiau nieko........savigynos nulis, apdrabstytas purvais ir visokiom srutom.....
tai kaip tu uzkukuosi paukstyte.... ir beje problema yra, ir slapta aptariant asmeninese zinutese, jos neisspresi....

Atsakyti