BAZELIO PJAUSTYTI MEDUOLIAI450GR.medaus
300gr.cukraus
1.5a.š. cinamono
žiupsnelis maltu gvazdikėlių
0.5a.š.muskato
125gr.apelsinu cukatų
125gr.citrinų cukatų
200gr.kapotų migdolų
tarkuota citrinos žievelė(tik geltonoji dalis)
0.1l vyšnių likerio
600gr miltų
1.5a.š.kepimo miltelių
miltai tešlai kočioti
glajui:
250gr.cukraus pudros
4v.š. vyšnių likerio
Nuolat maišant,iki virimo kaitinti medų,cukrų ir prieskonius,paskui masę perpilti
į puodą ir atvėsinti.
Smulkiai sukapoti cukatas ir kartu su migdolais ,citrinų žievele ir vyšnių likeriu sumaišyti su medumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant tešlos. Tešlą išmaišyti mikseriu uždengti rankšluščiu ir palikti per naktį,kad pakiltų
kitą dieną an lentelės pabarstytos miltais tešlą iškočioti į 1cm storio lakštą
ir įdėti jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
kepti viduryje 180C temp. apie25 min.
iškepusį meduolį palikti skardoje,kad atvėstų
glajų padaryti iš išsijotos cukraus pudros sumaišytos su vyšnių likeriu
aptepti juo plokštainį ir greitai supjaustyti kvadratėliais padėti juos ant grotelių
tikrai labai skanus meduoliai