Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(bea @ 2003 11 28, 20:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška wink.gif )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.

gal galit pasakyti kiek reikia dėti kepimo miltelių maždaug? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2007 10 30, 18:16)
Koks čia receptas?
Aš niekaip nerandu skanių imbierinių sausainių recepto  doh.gif  O juos dievinu.


Kočiojamos meduolių tešlos receptas
aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
Čia Bea anksčiau rašytas receptas, tik imbiero daugiau dėk ir gausis kaip imbieriniai. thumbup.gif Man jie irgi labai patinka, jau du kartus kepiau po pilną normą ir vėl nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2007 10 30, 18:47)
Ačiū labai labai aciuks.gif Bandysiu savaitgalį gal pasigamint. Tik cukraus turbūt mažiau dėsiu, nes gana daug atrodo  thumbup.gif
Labai dėkinga  4u.gif

Taip tikrai saldu, bet as stengiuosi kuo ploniau iskocioti tesla, tada jie labai skanus, luzta thumbup.gif ir tas saldumas labai nemaiso.
Atsakyti
Ir as kepsiu meduolius, tik noreciau meduoliu nameli padaryt g.gif Gal kas dare anais metais ir turi nuotrauku? Cia esancias perziurejau, bet dar noretusi blush2.gif
Atsakyti
Šiaip tik grazu smile.gif Aš ir ketinu šiemt pagaminti ir nameli ir arkliuka su vezimu ir eglutes, bet naudos is ju man mazai tik grazu smile.gif Man ir mano merginoms meduoliai savo skoninemis savybėmis nepatinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2007 11 05, 11:56)
Šiaip tik grazu smile.gif Aš ir ketinu šiemt pagaminti ir nameli ir arkliuka su vezimu ir eglutes, bet naudos is ju man mazai tik grazu smile.gif Man ir mano merginoms meduoliai savo skoninemis savybėmis nepatinka smile.gif

tai galima ir is kitos teslos daryt. as, pvz, dariau ir is trapios teslos, tik tada reikia is pradziu ispjauti pagal traforeta, o tada jau kepti blush2.gif
Atsakyti
As jau iskepiau pries pora dienu--irgi neradau kinkanu, bet dejau apelsino zievele tada...Jau stovi ant spintos, laukia Kaledu...
Atsakyti
o jei ne paslaptis kiek ant jo iseina?
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2007 11 08, 13:48)
As jau iskepiau pries pora dienu--irgi neradau kinkanu, bet dejau apelsino zievele tada...Jau stovi ant spintos, laukia Kaledu...

O paragavai? skanu? grazu? suvalgyt norisi? gardziai kvepia? g.gif bigsmile.gif Va kiek klausimu kamuoja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2007 11 08, 13:48)
As jau iskepiau pries pora dienu--irgi neradau kinkanu, bet dejau apelsino zievele tada...Jau stovi ant spintos, laukia Kaledu...

As dar ne, bet kitos savaites begyje darysiu
thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Owly @ 2007 10 28, 23:25)
Sveikos,

šiandien išsikepiau labai skanių meduoliukų  bigsmile.gif  Tai noriu pasidalinti receptu  smile.gif
Kalėdiniai meduoliai
Receptas pasiskolintas iš čia, tik truputi pakeistas smile.gif

2 kiaušiniai 
150 g cukraus 
100 g grietinės 
100 g sviesto 
100 g medaus 
500 g miltų 
1/2 a.š. kepimo miltelių 
1/2 a.š. prieskonių mišinio 

Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Įdėti grietinę, berti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikyti šaldytuve.
Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.
Išpjauti norimos formos meduolius.
Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 15 min).
Dar karštus, ką tik iškeptus meduolius sandariai uždaryti.

Gavosi 2 standartinės skardos štai tokių meduoliukų:  essen.gif
user posted image
**********
Prieskonių mišinys meduoliams:

6 a.š. cinamono,
2 a.š. kvapiųjų pipirų,
2 a.š. gvazdikėlių,
1 a.š. muskato riešuto.

asvisko per pus maziau dedu, ta prasme prieskoniu, o gvazdikeliu puse arbatiniosaukstelio, nes mankvapas nelabai tinka
ax.gif
Atsakyti
Kalediniai meduoliniai nameliai:
http://www.good-cook.../tort_058.shtml

http://pryanik33.narod.ru/


Pati dar nekepiau, siemet jau tikrai tikrai planuoju kepti.
Man su jais kaip uzkeikta-turejau du receptus zurnaluose ir tuos zurnalus kazkas "nujojo", buvau uzsirasiusi recepta, tai ir tas dingo. Tikiuosi siemet internetas pries kaledas nedings
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 08, 20:14)
O paragavai? skanu? grazu? suvalgyt norisi? gardziai kvepia?  g.gif  bigsmile.gif Va kiek klausimu kamuoja  lotuliukas.gif



Galiu šiek tiek pakomentuoti šitą kepinį, nes pernai prieš Kalėdas kepiau.
Kepiau likus kokioms 2 savaitėms iki Kalėdų. Kantriai išlaukėm iki šventės ir tik tada paragavom. Kepiau iš pusės normos, bet ir taip gavosi tikrai ne mažai. Naudojau pačius įvairiausius džiovintus vaisius, kvapniausios buvo džiovintos kriaušės. Siūlyčiau nepersistengti su citrusiniais vaisiais - nuo jų jaučiasi kartumas, na nebent mėgstat.
Ar pyragas buvo gražus? Atsakau - ne biggrin.gif . Toks guzuotas blynas biggrin.gif . Dėdama ant stalo supjausčiau mažais gabaliukais.
Skanu, suvalgyt norisi? Atsakau - paragaut norisi, suvalgyt ne, nes labai sunkus maistas skrandžiui. Po Kūčių vakarienės ir Kalėdinių pietų, suvartoto maisto kiekio, norisi kokio lengvesnio deserto.
Gardžiai kvepia? Atsakau - nepamenu, pamenu tik kriaušių aromatą.

Šiais metais nekepsiu, nes už tokią pinigų sumą doh.gif galima pasigaminti/nusipirkti gana prabangų ir skanų torčiuką ar kitą desertą.

Sėkmės toms, kurios nusprendėt kepti 4u.gif .

Ir dar... mano nuomonė ir skonio suvokimas nebutinai turi sutapti su Jūsų nuomone!
Atsakyti