QUOTE(IngridaB @ 2014 09 08, 20:35)
Noriu paliepių,baltųjų grūzdų raugti?Kaip gaminti?

Sūdytų pasidariau,bet knieti raugti?
Geriausiai tinka visi kietieji grybai : umėdės,grūzdai,pieniukės. Grybus verdame 10 min nuo užvirimo. Tuoj pat tą skystį nupilam lauk. Grybus atvėsinam. Imame emaliuotą puodą ar bet kokį kitą indą, kuriame galėtume paslėgti. Sluoksniuojame .Grybus pasūdome tokiu kiekiu druskos, kad būtų skanu valgyti t.y. nei per daug, nei per mažai.Ant dugno dedame 3 skilteles česnako, 2 lauro lapus , 4 juodų serbentų lapus, krapų šakelių (kaip raugiant agurkus), vyšnios 3 lapus , 5 kvepiančius pipirus, toliau dedame sluoksnį grybų jau sumaišytų su druska. Sluoksnis turi būti 5 cm storio.Ant viršaus -vėl prieskonius. Ir taip viską susluosniuojame. Uždedame ant viršaus lėkštutė ar dugnelį ir viską gerai paslegiame.
Jei teisingai viską atlikome, virš lėkštutės turi atsirasti skysčio. Laikom šiltoje virtuvėje apie pusantros paros. Toliau paimam krieną ,išilgai pridrožiame jo skiedrelių. Grybus uždengiam drobės gabalėliu , sumirkytu druskos ir vandens tirpale. Ant viršaus paberiam krienų skiedrelių ir , uždengę lėkštute ar dangteliu ,gerai paslegiam. Kišame į šaldytuvą.
Kai užsimanom pasmaguriauti išimame vieną sluoksnį grybų, (jų nereikia plauti) sumaišome su grietine(jaunesniems) ir plunksnelėmis pjaustytų svogūnų.Valgom su labai karštomis bulvėmis. Galima ir su aliejumi ar ir visai be užpilo.Galima pabarstyti juodų pipirų.
Likusius grybus sutvarkome kaip buvo. Ir visą laiką laikome šaldytuve iki suvalgysime. Būtina stebėti, kad virš paslėgtų grybų visada būtų skysčio. Skudurėlį laikas nuo laiko perplauti ir ,vėl padrėkinus pasūdytame vandenyje, uždengti.