Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(klaipedaklp @ 2017 02 19, 16:30)
Mane vasario 14 d. isoperavo, operavausi miesto ligonineje pas gydytoja Vaidotas Turskis.

Kaip jauciates, kaip pavyko operacija, patenkinta siuo chirurgu?
Atsakyti
QUOTE(chardone @ 2017 02 19, 21:10)
Kaip jauciates, kaip pavyko operacija, patenkinta siuo chirurgu?

Operacija pavyko gerai, jau 10 paru po operacijos. Nieko blogo nejauciu. Maitinuosi kaip gydytojas rekomendavo, tad jauciuosi gerai.
Atsakyti
QUOTE(chardone @ 2017 02 18, 12:58)
Gal kas zinote gera specialista pilvo chirurga Klaipedoje, tulzies puslei salinti? Aciu



Į Klaipėdą iš Santariškių persikėlė chirurgas Jurgaitis, apie jį skaičiau daug gerų atsiliepimų.

Manęs operacija laukia kitą savaitę, žiauriai bijau, kad iš tos baimės net širdies permušimai prasidėjo, nerimo priepuoliai....
Atsakyti
QUOTE(Egle.vb @ 2017 03 01, 12:08)

Manęs operacija laukia kitą savaitę, žiauriai bijau....


Taigi...galiu pakomentuoti smile.gif

Kovo 9 dieną Santariškėse buvo atlikta tulžies šalinimo operacija. Jau sekančią dieną ryte vykau namo, po savaitės išėjau į darbą. Valgau beveik viską, tik riboju rūkytų gaminių. Jaučiuosi gerai smile.gif
Tos kurios dvejoja dėl operacijos, galiu padrąsinti, kad viskas bus gerai ;)
Atsakyti
Sveikos,merginos.Aš ir prisijungiu prie išoperuotųjų sąrašo.Mane išoperavo šį antradienį ir sekančią dieną išleido namo. tai šiandien tik antra para po operacijos. Kol kas dar skauda ir sake,kad skaudes mažiausiai savaitę,dar leidžiuos į pilvą hepariną nuo trombų.Šįryt bandžiau jau kažką valgyt,tai suvalgiau košes porą šaukštų ,tai gurguliuoja visą dieną ,paskui biški buljono su džiuvesiais.nelabai ir tenoriu,bet reikia. Tai ateinantį penktadienį pas šeimos gydytoją tęstis biuletenį ir išsitraukti siūlus....
Atsakyti

Panos, o po kiek laiko traukia siūlus po operacijos?

Atsakyti
QUOTE(vovereee @ 2017 06 08, 08:33)
<p>Panos, o po kiek laiko traukia siūlus po operacijos?</p>


Man po 10 dienų
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
As jau savaite po tulzies pusles pasalinimo operacijos. Sian iseme siulus. Viskas graziai sugije. Man siulus iseme po 7 d. Tokia pat operacija vos ne viena diena Kauno 3 ligoninej daresi ir mano drauge. Tik pas kita gydytoja. Visiskai kitokia jos gydytojo nuomone. Pvz. siulus ims tik po 10d. Kita nuomone ir del prausimosi po dusu. Man gydytojas leido po 3 paru (grizus namo), o draugei kategoriskai 14 d. nini, kol neistrauks siulu. Sian paklausiau gydytojo-kodel? Man paaiskino, kad anksciau kai zmones mirkdavo vonioj, tai zinoma jokiu maudyniu negalima iki 2-3 sav. O po dusu nieko tokio. Plius man tie pleistrai net nesuslapdavo labai. Persirisinet irgi jai paciai neleido-reikia pas gydytoja I poliklinika vaiksciot. As po duso persirisineju pati. Papurskiu anticeptiku ir uzdedu tvarscius Mepore maziausius. (Tiksliau MB rolleyes.gif )
Mane isleido po 2 paru. Irgi klausiau kodel-gal kas negerai... Paaiskino, kad ner ko ten namo versztis, geriau pagulet. Beje, manes paklause-ar labai nori namo? Atsakiau, kad nesiverziu. Ir siaip patenkinta del to, nes tikrai kiekviena diena daug duoda. nuskausminamieji, vaistai nuo trombu, nereik tupinet apie seimynykscius.
Sian jau buvo atsakymas del onkologijos- viska ka isima is zmogaus organizmo, tiria. Viskas o.k. (3xtphiu)
I operacine vede su marskiniais ju ten steriliais, jk kelnaciu-nuoga. Apave tokiais kur ant batu deda , maiseliais, ateme slepetes biggrin.gif .
Isoperavo, parveze I palata apie 12 val. 15 val. jau spyre is lovos, liepe judet.
Narkoze- viskas gerai. Supykino tik pirma kart atsistojus ir paejejus, bet nevemiau. Tik del to vamzdelio, statomo I tracheja, dabar dar vis (savaite po) kosciu. Ypac, kai atsigulu nakciai. O kostint skauda pilva. Bet sianakt jau maziau ir kosejau ir skaudejo. Nebuvo salta kaip jos skundzias visos kad salta operacine ar po operacijos. Man isvis karsta (gal kad spaudimas aukstas, ar kad karsta moteris ax.gif biggrin.gif ) Norejau miego po to kai parveze I palata kokia valanda. Bet miegas toks svaiginantis, su prabudimais- girdejau ka pvz.kaimyne sneka su giminaiciais.
Vakar pvz. savijauta tokia buvo puse bedos. Naktis sunki buvo. Skrandi skaudejo. Bet manau kol pripras organizmas. Visko bus. (Sian ir gydytojas patvirtino). Tempia ties bamba. Tas mane erzina. O erzina labiausiai tai, kad pries operacija visi sake- juk tik skylutes, o dabar- ko tu nori kad neskaudetu, juk operacija. Zodziu.
Dar - as blogiau/sunkiau jauciuos I vakara, kai po dienos pavargstu turbot. Drauge blogiau ryte jaucias- kol islipa is lovos, o veliau issivaiksto ir viskas jai o.k. buna.
Man tas laparoskopas tik tiek ala gerai, kad pjuvio ner. Nebus zymiu tipo. O daugiau-operacija yra operacija. Dar kl. kaip bus, ar prisitaikys organizmas be tos pusles.
O siaip, su kiekviena diena vis geriau. Sian pvz.net ir maziau ta bamba tempia.
Vienas gerai, kad svoris krenta, nes est bijau. Nenoriu rizikuot, kest skausmus. Gal per ta laika priprasiu prie kitos mitybos ir isvis gerai bus.
Akmenukas toks nemazas buvo. Vienas, bet gigantiskas. Beja, kaip suzinojau, kad turiu akmenu? As buvau sveika. Isskyrus tuos priepuolius. Tarp ju laikotarpiu valgiau viska ir nk blogo nejauciau. Priepuoliai man jau kokia pora metu. Seimos gydytoja juos ivardino (be tyrimu), kad tai panikos priepuoliai. Isgerk Xanaxo - jos patarimas blink.gif As vis galvojau kad sirdis streikuoja.
Bet po vieno priepuolio isveze greitoji. Istyre sirdi, pasiule issitirt skrandi (rijau zarna), pasidaryt pilvo organu echoskopa. Ir tada rado mano grozi. Todel nedelsdama, su gydytojusitarus, suplanavom operacija.
Atsakyti
Surado ir pas mane akmenuka, gavau siuntima pas chirurga, nezinau net, ar iskarto sakys pjauti ar dar kokiu tyrimu padarys, parasykite kaip vyksta konsultacija. Nelabai noriu pjauti, dideliu nepatogumu nejauciu. Ir perskaiciau tema tai neradau Jurgaicio Santaruose, koki kita gydytoja rekomenduotumete Vilniuje. Aciu 4u.gif
Atsakyti

Man jau kuris laiko skaudėjo dešinis šonas apačioje, turiu problemas su sąaugom, nu galvoju kad jos susidarė, buvau echo ir nustatė tulžies puslės diskinezija, turinys drumstas, d.chol. 0,5cm, yra skausmai lyg jau ir po šonkauliu ir krandžio

Atsakyti

:4u:

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte2: 10 gegužės 2019 - 21:41

Ku ku, negi niekas nebeturi problemų, turiu klausymą  t. puslė persilenkus, bet tas kartais gali būti, turinys puslėje drumstinas, d. chol. 0,5cm, tai kas čia, akmenukas? Kodėl tas turinys drumstinas, ar taip turi būti?

Atsakyti