Sena tema ČIA
48
Sveikos,
Man 24. Birželį baigiau bakalaurą, o nuo 08.01 įsidarbinau pilnu etatu, o nuo 09.01 pradėjau dar ir mokytis dieninį magistrą. Poryt darbe man prasidės jau ketvirtas mėnuo kaip dirbu.
Sakykite, kaip būtų su išmokomis jei pavyktų pastoti?
Man 24. Birželį baigiau bakalaurą, o nuo 08.01 įsidarbinau pilnu etatu, o nuo 09.01 pradėjau dar ir mokytis dieninį magistrą. Poryt darbe man prasidės jau ketvirtas mėnuo kaip dirbu.
QUOTE(icma @ 2014 10 09, 16:29)
Kazkaip reikia sena tema uzbaigti

Papildyta:
QUOTE(caramelcandy @ 2014 10 30, 08:47)
Sveikos,
Atsakyta senoj temoj.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 10 30, 11:53)
Ne skaiciuotu kaip 0 pajamu.
Tai kadangi esu studentė galiu net ir nebūti išdirbusi pilnus dvylika mėnesių, tik už tuos mėnesius kiek truks skaičiuosis 0 pajamų? Ir svarbu iki 7 mėnesio būti įdarbintai, taip?
Ir dar klausimas:
Ar tuos procentus apskaičiuoja nuo mano algos "popieriuje" ar nuo tos sumos kurią jau "gaunu į rankas"?
QUOTE(caramelcandy @ 2014 10 30, 12:28)
Tai kadangi esu studentė galiu net ir nebūti išdirbusi pilnus dvylika mėnesių, tik už tuos mėnesius kiek truks skaičiuosis 0 pajamų? Ir svarbu iki 7 mėnesio būti įdarbintai, taip?
Taip, jums stazo nebutina tureti, bet ne del to, kad esat studente, o del to, kad per 3 menesius nuo studiju baigimo isidarbinot ir jums nera 26 metu.
Taip, svarbu but dirbanciai, kai eisit i dekreta.
QUOTE(Vandene @ 2014 10 29, 14:28)
O darbo biržoj registruotam neduoda nedarbingumo?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 10 29, 15:09)
Duoda, bet sodra nemoka ligos pasalpos.
Reikėtų peržiūrėti info, nes gavau dabar AŽ, kad viena mamytė prieš kelias dienas išėjo NGA būdama registruota darbo biržoje ir gauna išmokas, nes užtenka stažo.
Iš teksto skiriant pašalpą man taip ir susiskaito, kad tik stažas lemia ar pašalpa bus skiriama, jeigu žmogus turi teisę į ją. Bedarbis registruotas darbo biržoje, tokią teisę turi.
QUOTE(Vandene @ 2014 10 30, 15:31)
Reikėtų peržiūrėti info, nes gavau dabar AŽ, kad viena mamytė prieš kelias dienas išėjo NGA būdama registruota darbo biržoje ir gauna išmokas, nes užtenka stažo.
Iš teksto skiriant pašalpą man taip ir susiskaito, kad tik stažas lemia ar pašalpa bus skiriama, jeigu žmogus turi teisę į ją. Bedarbis registruotas darbo biržoje, tokią teisę turi.
Cia reikia dar ziureti ar iseinant is darbo, jau mamyte buvo nescia, tada skyria motinystes pasalpa, nes turi stazo arba buna, kad kai iseina i NGA vis dar gauna bedarbio ismoka ir ja pratesia iki NGA pabaigos.
O kokiu etatu dirbi išeinant į dekretą nesvarbu? Nes manau jei krūvis būtų per didelis, gal pasilikčiau 0.75, nes yra tokia galimybė.
QUOTE(caramelcandy @ 2014 10 30, 20:08)
O kokiu etatu dirbi išeinant į dekretą nesvarbu? Nes manau jei krūvis būtų per didelis, gal pasilikčiau 0.75, nes yra tokia galimybė.
Jeigu preteduojat į minimalią pašalpą tai nesvarbu tada krūvis, svarbu , kad bus darbdavys, kuris išleidžia į atostogas.
Labas visoms
Penktadienį buvau pas gydytoją , apskaičiavo , kad gimdymo terminas mano gegužės 01d, į dekretą galėčiau išeiti jau nuo vasario 17d. Tačiau kada iš tiesų galėčiau išeiti į dekretą ,kad gaučiau išmokas ir ar išvis mano atveju ar tai įmanoma dar ?Stažas mano : 2013 05 04- 2013 06 14 dirbau puse etatu ir nuo 2014.03.13 iki dabar dirbu pilnu etatu. Koks geriausias variantas mano atveju ? Padėkit susigaudyti
Dėkoju iš anksto

QUOTE(Leilla @ 2014 11 02, 14:09)
Labas visoms
Penktadienį buvau pas gydytoją , apskaičiavo , kad gimdymo terminas mano gegužės 01d, į dekretą galėčiau išeiti jau nuo vasario 17d. Tačiau kada iš tiesų galėčiau išeiti į dekretą ,kad gaučiau išmokas ir ar išvis mano atveju ar tai įmanoma dar ?Stažas mano : 2013 05 04- 2013 06 14 dirbau puse etatu ir nuo 2014.03.13 iki dabar dirbu pilnu etatu. Koks geriausias variantas mano atveju ? Padėkit susigaudyti
Dėkoju iš anksto 

*Jeigu į dekretą išeitumėte kaip priklauso, tai pašalpą jums skaičiuotų iš laikotarpio 2014 01 01 - 2014 12 31 išeitų, kad 2014 sausis, vasaris ir pusė kovo būtų su nulinėmis pajamomis.
* Jeigu į dekretą išeitumėte 2015 04 01 pašalpą apskaičiuotų iš laikotarpio 2014 03 01 - 2015 02 28, papultų pusė kovo be pajamų.
Metų stažas (reikalingas pašalpai gauti) per paskutinius 2 metus jums būtų maždaug 2015 02 03 jei gerai paskaičiavau.
Sveiki. Esu vaiko prieziuros atostogose su dvyniais. Abu vaikai serga, ar gali vyras pasiimti nedarbingumo lapeli vaikui slaugyti ? Seimoje dar du vaikai. Gal kas pakomentuotu situacija ?