Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2014 12 13, 17:33)
Ramune, kaip klijuojat valgoma nuotrauka, man vis pusles atsiranda ?
Skaiciai svere apie 12 kg
user posted image

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2014 12 13, 17:33)
Ramune, kaip klijuojat valgoma nuotrauka, man vis pusles atsiranda ?
Skaiciai svere apie 12 kg

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,mergaites 4u.gif noriu paprasyt Jusu patarimo 4u.gif noriu ant sokolado gabaliuku uzrasyt zodelius..tikriausiai su baltu sokoladu.. 4u.gif patarkit,kaip teisingai viska padaryt,kad graziai uzsirasytu 4u.gif
Atsakyti
Diana, Ultika, labai gražūs tortai.

Mano vienas paprastukas. Šokoladinis tortas, šokolado glazūra, šokoladinis kremas.
user posted image
Atsakyti
Gražių tortukų prikepėt.
SKAIČIŲ DYDIS essen.gif bigsmile.gif

Mano grybas fėjoms 2,9 kg
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2014 12 13, 13:41)
Mergaitės, SOS, labai lėtai džiūsta pastilažo gėlytės ir lapeliai, kaip greičiau išdžiovinti? help.gif

Darykit is kitos mases smile.gif as niekad is anksto nieko nedziovinu, net pastatomu skaicius ar gelytes ant veluciu.
labai gera mase kuri greit dziusta, kur nauduojama zelatina vanduo ir cukraus pudra,nekomentojamoj temoj, pirmas puslapis ligtai, tik dedu maziau proporciju, vietoja valgomo sauksto, naudoju desertini, arba arbatini, o pudros tik tiek , kiek pati mase paims i save. super masyte, tik greit reikia dirbti su ja, bet jej isdzius ji neprapuola, pasildot ir vel gera, sunaudojama iki viskas iki galo. thumbup.gif

Tortukai visu nuostabus thumbup.gif , ipac patiko su skaiciais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2014 12 13, 17:33)
Ramune, kaip klijuojat valgoma nuotrauka, man vis pusles atsiranda ?

prašom mane tuinti biggrin.gif niu paprastai, kai masė dar lipni (kol apdengiu dar nebūna sukietėjus šaldytuve) patepu su šepetuku vandenuku ir uždėjus pirštu išlyginu g.gif būna kartais koks kraščiukas atsikabina, bet tada jį vėl prilipinu ir ok. Tik neperšlapint reik, nes išsilies popierius.
wub.gif tortai

Papildyta:
QUOTE(daivamik @ 2014 12 13, 21:52)
Sveikos,mergaites  4u.gif  noriu paprasyt Jusu patarimo  4u.gif  noriu ant sokolado gabaliuku uzrasyt zodelius..tikriausiai su baltu sokoladu.. 4u.gif  patarkit,kaip teisingai viska padaryt,kad graziai uzsirasytu  4u.gif

balta sokolada tinkamai istirpinti kad butu tinkamas rasyti sunku. Bet jei rinksites sita var. tai imkit gera sokolada, pvz. shogeten ir sildykit inde kuris idetas i dubeni su karstu vandeniu (patarciau pirma ji kuo smulkiau sutarkuoti ir ipilti vos kelis lasus aliejaus). Nezinau kiek kokiu irankiu turit, jei yra kond. maisiukas ir plonas antgaliukas 0 ar 1 tai per tuos rasot, jei nera tada susisukat is kepimo popieriaus tutele ir nukirpus vos galiuka rasot su ja.

vietoj sokolado galit rinktis aisinga. Ar bent cukraus pudra + citrinos sultys (ar vietoj ju vanduo).
Atsakyti

balta sokolada tinkamai istirpinti kad butu tinkamas rasyti sunku. Bet jei rinksites sita var. tai imkit gera sokolada, pvz. shogeten ir sildykit inde kuris idetas i dubeni su karstu vandeniu (patarciau pirma ji kuo smulkiau sutarkuoti ir ipilti vos kelis lasus aliejaus). Nezinau kiek kokiu irankiu turit, jei yra kond. maisiukas ir plonas antgaliukas 0 ar 1 tai per tuos rasot, jei nera tada susisukat is kepimo popieriaus tutele ir nukirpus vos galiuka rasot su ja.

vietoj sokolado galit rinktis aisinga. Ar bent cukraus pudra + citrinos sultys (ar vietoj ju vanduo).
[/quote]
Aciu Jums labai bigsmile.gif pabandysiu su baltu sokoladu,o jei nepavyks,bandysiu su aisingu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Prisiziurejau jusu temutei nuostabiu tortu, uzsimaniau ir pati ismokt dengti tortus su pastilazu. Turiu du mazylius namie, galvoju bus smagu per sventes nudziuginti savos gamybos tortu ir siaip megstu sukiotis virtuvej. Bet ne viskas taip paprasta pasirodo:) Labai daug skaiciau ir yotoobe ziurejau apie dengima ir dekoraciju gamyba. Dariau tris tortukus. Torta uzdengt pavyksta, bet dekoracijos visai nesilipdo schmoll.gif Mase gaunasi trapi, greit luzineja. Bandziau deti maziau cukraus pudros, bet tada labai lipsni buna, isvis nieko nesulipdysi. Dariau pagal recepra ir vien su cukraus pudra ir masyta su krakmolu (dar zeleatina, aliejus, medus, pagal recepta is sm). Gavau dovanu silikoniniu formeliu, galvoju gal bus lengviau papuost su isspaustom figurelem, bet mase lipo prie sieneliu formeles, betraukiat lauk luzinejo. Dazus wilton pirkau, bet ir nedazyta mase man nesiminko taip kaip turetu schmoll.gif Gal patarsit kodel taip gali buti? Gal padaryt su baltymu mase, bus elastingesne?Ar geriau lipdosi saldainine mase? Aciu is anksto jei kas pasidalinsite patarimais, buciau labai labai dekinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ikeliu foto savo bandymu. Pirma karta sviestinis kremas nesigavo, tai labai nelygus tortas, antra karta issilygino geriau, o vakar daryto tortuko biskvitas nelygiai iskepe, nes truputi trynio papuole i baltyma ir ne taip gerai baltymas issiplake, kadangi darau namiskiams, tai nebeperkepiau biskvito, tepiau toki kreivoka ax.gif Na o papuosimai matosi tokie iplyse, itruke verysad.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tedija: 14 gruodžio 2014 - 16:59
Visų tortukai nuostabūs wub.gif

QUOTE(tedija @ 2014 12 14, 16:57)

Tortukai gražūs, o viskas ateis su praktika smile.gif
Dėl masės, reikia dėti viską gramas į gramą ir atitaikyti tiesiog jums priimtiną konsistenciją. Man iš dengimo masės likučio viskas gaunasi, ir jums pavyks, tik vėl gi, praktika smile.gif kas dėl silikoninių formelių, tai prieš dedant į ją masę, lengvai šepetėliu perbraukiu su krakmolu, kad neliptų. Beje, masę kočiokit irgi ant krakmolo, o ne c.pudros smile.gif saldainiu naudoju ekstra atveju, nes ji man nepatinka, ji guminė, sunku su ja dirbti.
Kad tortas būtų lygus, pirmą sluoksnį tepu sviestiniu, tada dedu tik į formą, joje sutepu, po nakties apverčiu formą ir turiu lygų viršų smile.gif kažkuri iš čia esančių kažkada man patarė taip daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 12 14, 19:19)
Visų tortukai nuostabūs  wub.gif
Tortukai gražūs, o viskas ateis su praktika smile.gif
Dėl masės, reikia dėti viską gramas į gramą ir atitaikyti tiesiog jums priimtiną konsistenciją. Man iš dengimo masės likučio viskas gaunasi, ir jums pavyks, tik vėl gi, praktika smile.gif kas dėl silikoninių formelių, tai prieš dedant į ją masę, lengvai šepetėliu perbraukiu su krakmolu, kad neliptų. Beje, masę kočiokit irgi ant krakmolo, o ne c.pudros smile.gif saldainiu naudoju ekstra atveju, nes ji man nepatinka, ji guminė, sunku su ja dirbti.
Kad tortas būtų lygus, pirmą sluoksnį tepu sviestiniu, tada dedu tik į formą, joje sutepu, po nakties apverčiu formą ir turiu lygų viršų smile.gif kažkuri iš čia esančių kažkada man patarė taip daryti smile.gif

Aciu labai uz patarimus 4u.gif As irgi viska lygiai atmatuoju, tik dedu siek tiek maziau cukraus pudros, nes skaiciau, kad geriau maziau o paskui prideti. Kocioju ant krakmolo, ir kai lipdau arba krakmolu arba aliejum rankas suvilgau. Nu bet ta mase kol rankose atrodo elastinga ir minksta. O pradedi kazka lipdyt ir pasirodo, kad ji trapi, luzineja. Gal ta mase su baltymu ne taip greit dziuna ir trupa? O Jus kokia mase naudojat su ar be baltymo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 12 14, 17:19)
Kad tortas būtų lygus, pirmą sluoksnį tepu sviestiniu, tada dedu tik į formą, joje sutepu, po nakties apverčiu formą ir turiu lygų viršų smile.gif kažkuri iš čia esančių kažkada man patarė taip daryti smile.gif


Nelabai supratau ką tuo sviestiniu aptepat pačioj pradžioj? ax.gif biskvitą? Ir tada jį dedat į formą sviestiniu sluoksniu į tortinės apačią?
Papildyta:
QUOTE(tedija @ 2014 12 14, 18:23)
Aciu labai uz patarimus 4u.gif As irgi viska lygiai atmatuoju, tik dedu siek tiek maziau cukraus pudros, nes skaiciau, kad geriau maziau o paskui prideti. Kocioju ant krakmolo, ir kai lipdau arba krakmolu arba aliejum rankas suvilgau. Nu bet ta mase kol rankose atrodo elastinga ir minksta. O pradedi kazka lipdyt ir pasirodo, kad ji trapi, luzineja. Gal ta mase su baltymu ne taip greit dziuna ir trupa? O Jus kokia mase naudojat su ar be baltymo? 4u.gif


Nemanau kad rasit kantresnę ir patogesnę masę už pastilažą dengimui mirksiukas.gif nebent pirktinė dengimo ar figūrėlių masė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 12 14, 20:46)
Nelabai supratau ką tuo sviestiniu aptepat pačioj pradžioj?  ax.gif  biskvitą? Ir tada jį dedat į formą sviestiniu sluoksniu į tortinės apačią?
Papildyta:
Nemanau kad rasit kantresnę ir patogesnę masę už pastilažą dengimui  mirksiukas.gif  nebent pirktinė dengimo ar figūrėlių masė mirksiukas.gif

Tikiu, kad su pastilazu galima daug ka padaryti, uztenka vien cia darbeliu kiek graziu prideta. Tik idomu ar vien tik nuo praktikois priklauso gero pastilazo padarymas, nuo ranku igudziu, ar as ka ne taip darau biggrin.gif
Atsakyti