QUOTE(Elentari @ 2014 12 15, 00:39)
Sveikintina, kad bandot, stenkitės ir toliau, bet tikrai visoms pradedančioms kepėjoms norėčiau patarti pirmiausiai susirinkti daugiau žinių, pasiskaityti, pasižiūrėti youtubėje (nežinau, ką jūs konkrečiai žiūrėjote, nes darbeliai kalba, kad gal nelabai tą, ko jums iš tiesų reikėjo), pasiklausinėti čia ar kitur, kur kalbama apie tortų puošybą. Aš pati tikrai nemažai domėjausi, klausinėjausi, mano mase dengtas tortas buvo gal trečias iškeptas tortas gyvenime, bet buvo idealiai lygus, nes tikrai daug info turėjau ir buvau teoriškai gan neblogai tam pasiruošusi. (Ir ne, aš nesu iš tų talentingų žmonių, kuriems viskas sekasi ir rankose viskas virsta šedevrais. Iki šiol mokausi beveik su kiekvienu tortu vis kažko naujo).
Nelabai supratau, kuo biskvito iškilimas, nes pateko trynio, susijęs su torto papuošimo kokybe?
Lipdymui aš dažniausiai naudoju pastilažą lipdymui, kurio receptas yra viršutinėje nekomentuojamoje temoje. Dengimui naudoju pastilažą pagal Cipciuką (ar Adriją, kaip ji vėliau persivadino), ir vieną, ir kitą darau gramas į gramą pagal receptą, iš vakaro. Visus produktus dedu iš karto tiek, kiek parašyta, nieko nemažinu. Kartais ir lipdau iš dengimo masės, bet jau gerokai man sunkiau su ja, nes ji minkštesnė, džiūna gerokai ilgiau.
O kokį sviestinį kremą darėte, kad nesigavo? Darykit paprasčiausią sviestas + konensuotas vienodom proporcijom gramais arba kondensuoto kiek mažiau, nesigauti tiesiog negali. Ir kremas skanus, ir tinka ne tik aptepimui, bet ir papuošimui.
Varona Ivanovna taip pat parašė gerų patarimų. Tortus sutepinėkite tik formoje, ir nebus tokių rezultatų, kaip trečiasis tortas. Bus ir šonai statūs ir lygūs, ir viršus lygus, ne tiek ir daug beliks lyginti sviestiniu kremu. Beje, pirmam aptepimui į kremą berkite biskvito trupinių, dar geriau bus.
Tikiuosi, priimsite ir kritiką, ir patarimus, lauksime kitų jūsų tortukų. Aišku, darbo reikia įdėti nemažai, kad jis būtų ir gražiai išlygintas, ir lygiai apdengtas, ir gėlyčių lapeliai išploninti, čia ne ta sritis, kur ras ras ir pasidaro idealiai, tam reikia skirti laiko, ir kai įgūdžių nėra, to laiko labai net nemažai reikia. Prisimenu, kiek laiko tortą lygindavau ir dengdavau anksčiau, ir kiek laiko dabar, tai didelis skirtumas.
Aš ir dabar patenkinta savo pirmaisiais tortais
Aciu labai uz patarimus, kritika ir naudinga informacija

Per yotooba ziuriu visko po truputi kas susije su dengimu ir puosimu pastilazu, o ka patartumet butent ziuret? Sviestini krema darau sviestas-cukraus pudra lygiom dalim-kiausinio trinys, pagal si recepta
http://kristi.erdves...tai/kremai.html Cia siaip daug naudingu ir aiskiu patarimu vienoj vietoj, bent man taip pasirode viska isstudijavus. Trecias tortas labai nelygus, nes reikejo daug biskvito apipjaustyt pries dengiant, kad islygint turbut. O as tepiau ir lyginau su nemazu kiekiu sviestinio kremo, vienam sone pridedavau, kitam atimdavau kol atrode kad lygu, o uzdengus pasimate, kad nelabai lygu

Darau i 16 cm skarda, mazesnes Visagine nera pirkti, bet reiks atsisiust is kur gal, nes taip norisi vis praktikuotis, o namiskiai nemegsta saldumynu, tai issikepu ir valgau paskui viena

Noreciau dabar tik ismokt graziai lygiai uzdengt ir lipdyt dekoracijas, manau tam torto skersmuo neturi reiksmes? Tepu as irgi formoj, tik praktikos truksta

Aciu darkart uz issamius paaiskinimus ir patarimus, atsaket i daugeli mano klausimu vienu metu
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2014 12 15, 00:45)
Viskas tvarkoje, su bandymais ateis norimas rezultatas. Kaip mergaites ir minejo mase reik pajusti tik daug kartu daryta ji kalbes ir pasakys ko reik

viskas su laiku
Man pradzioje del lipnumo padejo plastikinis kocelas ir kilimelis is Tuperware, ir dabar ant jo dirbu man maziau krakmolo tada reik. jei prie silikono formeliu mase limpa, pakrakmolinkit ja ir idekit trumpam i saldytuva jau su mase ispausta, kiek pasals, sutvirtes lengviau issiimsit.
Kreivi biskvitai irgi pataisomi, jei jie purus ir kita puse pakankamai neplona tai ta storaja tiesiog su skarda is virsaus lengvai spustelkit kol jis tik issimtas-issitiesins bent didziaja dalimi. O jei viena puse labai plona kita stora tai lygiai ta stora nupjaukit ir dadekit prie plonos - sulaistysit, sutepsit torta nieks net nezinos kad buvo "brokas"
Niu ir kad netusciom maniskis "Bimbalų" mylėtojui
Labai labai grazus tortukas

Aciu uz patarimus ir palaikyma

Reiks bandyt vel kada progai pasitaikius lipdyt. Kaip sakydavo musu lietuviu kalbos mokytojass pries egzaminus - mokais mokais, pradeda begt kraujas is nosies, nusivalai, ir toliau mokaisi:) O kaip manot ar tikslinga bandyt pasidaryt viena pastilaza, be torto, ir pabandyt su juo palipdyt? Man tiesiog su dviem mazais vaikais visas kepimo/tepimo/dengimo ir lipdymo procesas perauga i mazyti chaosa virtuvej:) Tai galvoju, gal galima tiesiog pabandyt viena pastilaza pasidaryt palipdymui