Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(tedija @ 2014 12 14, 17:57)
Sveikos 


viskam reikia praktikos. Ir viskas tik nuo praktikos. Aišku - turi patikti tai, ką darote.
Meistrais negimstama. Kai pamatau savo pirmųjų tortų nuotraukas - juokas ima. Bet tada buvau savim labai patenkinta lotuliukas.gif
Jūsų torčiukai labai neblogi, tik ir apdengti mase dar reikia praktikos.
O pradžia labai nebloga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raima.ma: 14 gruodžio 2014 - 22:16
QUOTE(tedija @ 2014 12 14, 17:57)
Sveikos  4u.gif  Prisiziurejau jusu temutei nuostabiu tortu, uzsimaniau ir pati ismokt dengti tortus su pastilazu.

Sveikintina, kad bandot, stenkitės ir toliau, bet tikrai visoms pradedančioms kepėjoms norėčiau patarti pirmiausiai susirinkti daugiau žinių, pasiskaityti, pasižiūrėti youtubėje (nežinau, ką jūs konkrečiai žiūrėjote, nes darbeliai kalba, kad gal nelabai tą, ko jums iš tiesų reikėjo), pasiklausinėti čia ar kitur, kur kalbama apie tortų puošybą. Aš pati tikrai nemažai domėjausi, klausinėjausi, mano mase dengtas tortas buvo gal trečias iškeptas tortas gyvenime, bet buvo idealiai lygus, nes tikrai daug info turėjau ir buvau teoriškai gan neblogai tam pasiruošusi. (Ir ne, aš nesu iš tų talentingų žmonių, kuriems viskas sekasi ir rankose viskas virsta šedevrais. Iki šiol mokausi beveik su kiekvienu tortu vis kažko naujo).

Nelabai supratau, kuo biskvito iškilimas, nes pateko trynio, susijęs su torto papuošimo kokybe? g.gif

Lipdymui aš dažniausiai naudoju pastilažą lipdymui, kurio receptas yra viršutinėje nekomentuojamoje temoje. Dengimui naudoju pastilažą pagal Cipciuką (ar Adriją, kaip ji vėliau persivadino), ir vieną, ir kitą darau gramas į gramą pagal receptą, iš vakaro. Visus produktus dedu iš karto tiek, kiek parašyta, nieko nemažinu. Kartais ir lipdau iš dengimo masės, bet jau gerokai man sunkiau su ja, nes ji minkštesnė, džiūna gerokai ilgiau.

O kokį sviestinį kremą darėte, kad nesigavo? Darykit paprasčiausią sviestas + konensuotas vienodom proporcijom gramais arba kondensuoto kiek mažiau, nesigauti tiesiog negali. Ir kremas skanus, ir tinka ne tik aptepimui, bet ir papuošimui.

Varona Ivanovna taip pat parašė gerų patarimų. Tortus sutepinėkite tik formoje, ir nebus tokių rezultatų, kaip trečiasis tortas. Bus ir šonai statūs ir lygūs, ir viršus lygus, ne tiek ir daug beliks lyginti sviestiniu kremu. Beje, pirmam aptepimui į kremą berkite biskvito trupinių, dar geriau bus.

Tikiuosi, priimsite ir kritiką, ir patarimus, lauksime kitų jūsų tortukų. Aišku, darbo reikia įdėti nemažai, kad jis būtų ir gražiai išlygintas, ir lygiai apdengtas, ir gėlyčių lapeliai išploninti, čia ne ta sritis, kur ras ras ir pasidaro idealiai, tam reikia skirti laiko, ir kai įgūdžių nėra, to laiko labai net nemažai reikia. Prisimenu, kiek laiko tortą lygindavau ir dengdavau anksčiau, ir kiek laiko dabar, tai didelis skirtumas.

QUOTE(raima.ma @ 2014 12 14, 23:12)
Kai pamatau savo pirmųjų tortų nuotraukas - juokas ima. Bet tada buvau savim labai patenkinta  lotuliukas.gif

Aš ir dabar patenkinta savo pirmaisiais tortais wub.gif

Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2014 12 15, 00:12)
viskam reikia praktikos. Ir viskas  tik nuo praktikos. Aišku - turi patikti tai, ką darote.
Meistrais negimstama. Kai pamatau savo pirmųjų tortų nuotraukas - juokas ima. Bet tada buvau savim labai patenkinta  lotuliukas.gif
Jūsų torčiukai labai neblogi, tik ir apdengti mase dar reikia praktikos.
O pradžia labai nebloga

Aciu uz grazius zodzius 4u.gif Man pats apdengimas irgi nepatinka, nelygu labai, tik dziaugiuos, kad nors apsidenge, neplyso biggrin.gif Na reiks bandyt ir darkart bandyt. Mano mazajam puse metuku, neramiai miega, tai as daznai supu mieganti ir ziuriu yotoobe dekoraciju pavyzdzius, skaitau jusu foruma, semiuosi teorijos, nes praktikai kol kas nedaug laiko lieka:) Bet is skurdzios mano pastilazo darymo patirties susidare ispudis - kad cia kaip x failuose-tiesa kaip pasidaryti gera pastilaza slypi kazkur anapus:)Tarsi viska darai kaip parasyta, o nesilipdo ir viskas verysad.gif Dar klausimas - kur laikote pradarytus gelinius dazus, as idejau i saldytuva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tedija @ 2014 12 14, 17:57)

Viskas tvarkoje, su bandymais ateis norimas rezultatas. Kaip mergaites ir minejo mase reik pajusti tik daug kartu daryta ji kalbes ir pasakys ko reik biggrin.gif viskas su laiku mirksiukas.gif
Man pradzioje del lipnumo padejo plastikinis kocelas ir kilimelis is Tuperware, ir dabar ant jo dirbu man maziau krakmolo tada reik. jei prie silikono formeliu mase limpa, pakrakmolinkit ja ir idekit trumpam i saldytuva jau su mase ispausta, kiek pasals, sutvirtes lengviau issiimsit.
Kreivi biskvitai irgi pataisomi, jei jie purus ir kita puse pakankamai neplona tai ta storaja tiesiog su skarda is virsaus lengvai spustelkit kol jis tik issimtas-issitiesins bent didziaja dalimi. O jei viena puse labai plona kita stora tai lygiai ta stora nupjaukit ir dadekit prie plonos - sulaistysit, sutepsit torta nieks net nezinos kad buvo "brokas" biggrin.gif

Niu ir kad netusciom maniskis "Bimbalų" mylėtojui biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 14 gruodžio 2014 - 22:51
QUOTE(Elentari @ 2014 12 15, 00:39)
Sveikintina, kad bandot, stenkitės ir toliau, bet tikrai visoms pradedančioms kepėjoms norėčiau patarti pirmiausiai susirinkti daugiau žinių, pasiskaityti, pasižiūrėti youtubėje (nežinau, ką jūs konkrečiai žiūrėjote, nes darbeliai kalba, kad gal nelabai tą, ko jums iš tiesų reikėjo), pasiklausinėti čia ar kitur, kur kalbama apie tortų puošybą. Aš pati tikrai nemažai domėjausi, klausinėjausi, mano mase dengtas tortas buvo gal trečias iškeptas tortas gyvenime, bet buvo idealiai lygus, nes tikrai daug info turėjau ir buvau teoriškai gan neblogai tam pasiruošusi. (Ir ne, aš nesu iš tų talentingų žmonių, kuriems viskas sekasi ir rankose viskas virsta šedevrais. Iki šiol mokausi beveik su kiekvienu tortu vis kažko naujo).

Nelabai supratau, kuo biskvito iškilimas, nes pateko trynio, susijęs su torto papuošimo kokybe?  g.gif

Lipdymui aš dažniausiai naudoju pastilažą lipdymui, kurio receptas yra viršutinėje nekomentuojamoje temoje. Dengimui naudoju pastilažą pagal Cipciuką (ar Adriją, kaip ji vėliau persivadino), ir vieną, ir kitą darau gramas į gramą pagal receptą, iš vakaro. Visus produktus dedu iš karto tiek, kiek parašyta, nieko nemažinu. Kartais ir lipdau iš dengimo masės, bet jau gerokai man sunkiau su ja, nes ji minkštesnė, džiūna gerokai ilgiau.

O kokį sviestinį kremą darėte, kad nesigavo? Darykit paprasčiausią sviestas + konensuotas vienodom proporcijom gramais arba kondensuoto kiek mažiau, nesigauti tiesiog negali. Ir kremas skanus, ir tinka ne tik aptepimui, bet ir papuošimui.

Varona Ivanovna taip pat parašė gerų patarimų. Tortus sutepinėkite tik formoje, ir nebus tokių rezultatų, kaip trečiasis tortas. Bus ir šonai statūs ir lygūs, ir viršus lygus, ne tiek ir daug beliks lyginti sviestiniu kremu. Beje, pirmam aptepimui į kremą berkite biskvito trupinių, dar geriau bus.

Tikiuosi, priimsite ir kritiką, ir patarimus, lauksime kitų jūsų tortukų. Aišku, darbo reikia įdėti nemažai, kad jis būtų ir gražiai išlygintas, ir lygiai apdengtas, ir gėlyčių lapeliai išploninti, čia ne ta sritis, kur ras ras ir pasidaro idealiai, tam reikia skirti laiko, ir kai įgūdžių nėra, to laiko labai net nemažai reikia. Prisimenu, kiek laiko tortą lygindavau ir dengdavau anksčiau, ir kiek laiko dabar, tai didelis skirtumas.

Aš ir dabar patenkinta savo pirmaisiais tortais  wub.gif

Aciu labai uz patarimus, kritika ir naudinga informacija 4u.gif Per yotooba ziuriu visko po truputi kas susije su dengimu ir puosimu pastilazu, o ka patartumet butent ziuret? Sviestini krema darau sviestas-cukraus pudra lygiom dalim-kiausinio trinys, pagal si recepta http://kristi.erdves...tai/kremai.html Cia siaip daug naudingu ir aiskiu patarimu vienoj vietoj, bent man taip pasirode viska isstudijavus. Trecias tortas labai nelygus, nes reikejo daug biskvito apipjaustyt pries dengiant, kad islygint turbut. O as tepiau ir lyginau su nemazu kiekiu sviestinio kremo, vienam sone pridedavau, kitam atimdavau kol atrode kad lygu, o uzdengus pasimate, kad nelabai lygu doh.gif Darau i 16 cm skarda, mazesnes Visagine nera pirkti, bet reiks atsisiust is kur gal, nes taip norisi vis praktikuotis, o namiskiai nemegsta saldumynu, tai issikepu ir valgau paskui viena biggrin.gif Noreciau dabar tik ismokt graziai lygiai uzdengt ir lipdyt dekoracijas, manau tam torto skersmuo neturi reiksmes? Tepu as irgi formoj, tik praktikos truksta biggrin.gif Aciu darkart uz issamius paaiskinimus ir patarimus, atsaket i daugeli mano klausimu vienu metu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2014 12 15, 00:45)
Viskas tvarkoje, su bandymais ateis norimas rezultatas. Kaip mergaites ir minejo mase reik pajusti tik daug kartu daryta ji kalbes ir pasakys ko reik biggrin.gif viskas su laiku  mirksiukas.gif
Man pradzioje del lipnumo padejo plastikinis kocelas ir kilimelis is Tuperware, ir dabar ant jo dirbu man maziau krakmolo tada reik. jei prie silikono formeliu mase limpa, pakrakmolinkit ja ir idekit trumpam i saldytuva jau su mase ispausta, kiek pasals, sutvirtes lengviau issiimsit.
Kreivi biskvitai irgi pataisomi, jei jie purus ir kita puse pakankamai neplona tai ta storaja tiesiog su skarda is virsaus lengvai spustelkit kol jis tik issimtas-issitiesins bent didziaja dalimi. O jei viena puse labai plona kita stora tai lygiai ta stora nupjaukit ir dadekit prie plonos - sulaistysit, sutepsit torta nieks net nezinos kad buvo "brokas" biggrin.gif

Niu ir kad netusciom maniskis "Bimbalų" mylėtojui biggrin.gif
user posted image

Labai labai grazus tortukas wub.gif 4u.gif Aciu uz patarimus ir palaikyma 4u.gif Reiks bandyt vel kada progai pasitaikius lipdyt. Kaip sakydavo musu lietuviu kalbos mokytojass pries egzaminus - mokais mokais, pradeda begt kraujas is nosies, nusivalai, ir toliau mokaisi:) O kaip manot ar tikslinga bandyt pasidaryt viena pastilaza, be torto, ir pabandyt su juo palipdyt? Man tiesiog su dviem mazais vaikais visas kepimo/tepimo/dengimo ir lipdymo procesas perauga i mazyti chaosa virtuvej:) Tai galvoju, gal galima tiesiog pabandyt viena pastilaza pasidaryt palipdymui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tedija: 14 gruodžio 2014 - 23:16
QUOTE(tedija @ 2014 12 15, 00:10)
ar tikslinga bandyt pasidaryt viena pastilaza, be torto, ir pabandyt su juo palipdyt?  Man tiesiog su dviem mazais vaikais visas kepimo/tepimo/dengimo ir lipdymo procesas perauga i mazyti chaosa virtuvej:) Tai galvoju, gal galima tiesiog pabandyt viena pastilaza pasidaryt palipdymui:)

Aciu
kita syk necituokit su foto, sioje temoje to negalima mirksiukas.gif
na koled gi ne, aisku pajustumet ar jis tinkamas ar ne, ir kokiu figureliu ar paprastu gelyciu pasidarytumet, juk jas sunaudosit kada. Tik patarciau darytis bent is puses norsmos, nes visos 700g su virsum tik pasizaidimui dsugoka hm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 12 15, 01:14)
Aciu
kita syk necituokit su foto, sioje temoje to negalima  mirksiukas.gif
na koled gi ne, aisku pajustumet ar jis tinkamas ar ne, ir kokiu figureliu ar paprastu gelyciu pasidarytumet, juk jas sunaudosit kada. Tik patarciau darytis bent is puses norsmos, nes visos 700g su virsum tik pasizaidimui dsugoka hm smile.gif

Oi, atsiprasau, pamirsau apie citavima be nuotrauku blush2.gif Va galvoju pabandyt palipdyt, kol susidraugausiu su juo smile.gif Aciu labai uz patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 12 15, 00:14)
Tik patarciau darytis bent is puses norsmos, nes visos 700g su virsum tik pasizaidimui dsugoka hm smile.gif


Jei gerai supratau, pagal si parasyma, tai jus i pastilaza dengimui dedat 700 g cukraus pudros,ne 500?? g.gif blush2.gif

QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 12 14, 18:19)
Kad tortas būtų lygus, pirmą sluoksnį tepu sviestiniu, tada dedu tik į formą, joje sutepu, po nakties apverčiu formą ir turiu lygų viršų smile.gif kažkuri iš čia esančių kažkada man patarė taip daryti smile.gif

QUOTE(SaldiDiena @ 2014 12 14, 19:46)
Nelabai supratau ką tuo sviestiniu aptepat pačioj pradžioj?  ax.gif  biskvitą? Ir tada jį dedat į formą sviestiniu sluoksniu į tortinės apačią?



as ir nelabai supratau.... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 15 gruodžio 2014 - 10:55
QUOTE(umedyte @ 2014 12 15, 11:53)
Jei gerai supratau, pagal si parasyma, tai jus i  pastilaza dengimui dedat 700 g cukraus pudros,ne 500?? g.gif  blush2.gif

čia visas pagamintos masės svoris tie 700g 4u.gif

kad ne tusčiai...
vyšnių/karamelinis 2kg
user posted image
Atsakyti
Sveikos mergaites, negaliu apsispręsti.. noriu nusipirkti torto puošimui arba konditerinį švirkštą arba maišelį. Tikslas - tiesiog, kad galėčiau puošti keksiukus su kremu arba torto kraštelius. Su kuriuo prietaisu paprasčiau dirbti?
Atsakyti
QUOTE(Donna felice @ 2014 12 15, 15:34)
Sveikos mergaites, negaliu apsispręsti.. noriu nusipirkti torto puošimui arba konditerinį švirkštą arba maišelį. Tikslas - tiesiog, kad galėčiau puošti keksiukus su kremu arba torto kraštelius. Su kuriuo prietaisu paprasčiau dirbti?

man tik su maisiuku, svirkstas tik pasizaidimui, siaip jis ten gyvas nesusipratimas biggrin.gif net bulviu koses per ji nebespaudziu tik per maisiuka. Arevitoj tie ale vienkartiniai tikrai geri, naudoju daug ilgai ir viskas jiems gerai, dar tikrai tarnaus, o ir pigus mirksiukas.gif
QUOTE(umedyte @ 2014 12 15, 11:53)
Jei gerai supratau, pagal si parasyma, tai jus i  pastilaza dengimui dedat 700 g cukraus pudros,ne 500?? g.gif  blush2.gif
as ir nelabai supratau.... blush2.gif

ar sveret kada pasidaryta mase? pasverus jau gatava jos ten apie 740g. ne pudros!
QUOTE(umedyte @ 2014 12 15, 11:53)
as ir nelabai supratau.... blush2.gif

pasiimat biskvita kuris bus virsuje, ta "virsu" aptepat sviestiniu, tada verciat zemyn sviestu i sutepinejimo forma isklota kepimoo popierium ir sutepinejat savo torta, kisat i saldytuva, kai susistovi issiimat, apverciat torta ir nuimat nuo to sviestuoto virsaus popieriu -turit lygu virsu.
Atsakyti
QUOTE(Donna felice @ 2014 12 15, 15:34)
Sveikos mergaites, negaliu apsispręsti.. noriu nusipirkti torto puošimui arba konditerinį švirkštą arba maišelį. Tikslas - tiesiog, kad galėčiau puošti keksiukus su kremu arba torto kraštelius. Su kuriuo prietaisu paprasčiau dirbti?


Tas svirkstas man totali nesamone biggrin.gif
Tik maiselis:))) ir antgaliai patarciau gelezinius.

Dianaaa1215 - Jusu tortukus su skaiciais pamaciau-apalpau kaip idealiai,nerealiai graziai padaryta.super. SU GIMTADIENIU!!!! 4u.gif

Ikeliu pora idomesniu darbeliu
user posted image
user posted image
user posted image
smesarikai biggrin.gif user posted image
sirdutes daryti padejo sunus 3.5 metu biggrin.gif deja klinuoti teko paciai biggrin.gif user posted image
Atsakyti