Tortu net nebegiriu, jie tiesiog nuostabus - VISI
Sveikos mergaites, kepu nedaug tai ir neberasau nieko. Bet reikia torta giganta iskepti Kaledoms, tai noreciau paklausti klausimelio. Nuotrauku cituoti negalima, tai bandysiu paaiskinti ko noriu. pris mano posta mergaite idejo tortuko su apverstais puodeliais nuotrauka, tai to torto sonai padaryti su trafaretu. Klausimas - kaip ji darot? As manau, uzdedi trafareta ir tepi mentele ta raudona glaju, o tas glajus tai aisingas ar kazkas kito? Busiu dekinga atsakiusioms
Tortu net nebegiriu, jie tiesiog nuostabus - VISI
Tortu net nebegiriu, jie tiesiog nuostabus - VISI
QUOTE(JustDi @ 2014 12 15, 18:51)
Sveikos mergaites, kepu nedaug tai ir neberasau nieko. Bet reikia torta giganta iskepti Kaledoms, tai noreciau paklausti klausimelio. Nuotrauku cituoti negalima, tai bandysiu paaiskinti ko noriu. pris mano posta mergaite idejo tortuko su apverstais puodeliais nuotrauka, tai to torto sonai padaryti su trafaretu. Klausimas - kaip ji darot? As manau, uzdedi trafareta ir tepi mentele ta raudona glaju, o tas glajus tai aisingas ar kazkas kito? Busiu dekinga atsakiusioms
Tortu net nebegiriu, jie tiesiog nuostabus - VISI
Tortu net nebegiriu, jie tiesiog nuostabus - VISI
Taip,su dažytų aisingu.
QUOTE(ramune.v @ 2014 12 15, 15:51)
ar sveret kada pasidaryta mase? pasverus jau gatava jos ten apie 740g. ne pudros!
pasiimat biskvita kuris bus virsuje, ta "virsu" aptepat sviestiniu, tada verciat zemyn sviestu i sutepinejimo forma isklota kepimoo popierium ir sutepinejat savo torta, kisat i saldytuva, kai susistovi issiimat, apverciat torta ir nuimat nuo to sviestuoto virsaus popieriu -turit lygu virsu.
Aciu,db jau viska kuo aiskiausiai supratau
QUOTE(umedyte @ 2014 12 15, 20:23)
As tokiu padekliuku ir atsisakiau vien del to,kad reikejo jau ir uzbaigus torta, labai saugoti....

Aš šių padėkliukų nemėgstu, nes jie nuo drėgmės pradeda leistis.. na, manieji ne visai tokie, bet kazkas panasaus buvo.. is infolainos.
O dėl to torto vartymo tai aš nedrįstu kažkaip, nes kartą apverčiau tortą, tai jis man į visas puses išsikreivino baisiausiai, jau galvojau kad is naujo reiks kepti
O aš tik taip ir lyginu, apvertus torta
)))
QUOTE(tedija @ 2014 12 15, 00:10)
O kaip manot ar tikslinga bandyt pasidaryt viena pastilaza, be torto, ir pabandyt su juo palipdyt? Man tiesiog su dviem mazais vaikais visas kepimo/tepimo/dengimo ir lipdymo procesas perauga i mazyti chaosa virtuvej:) Tai galvoju, gal galima tiesiog pabandyt viena pastilaza pasidaryt palipdymui 
Darykitės pastilažą lipdymui. Jo ir mažiau gausis perpus, nei dengiamojo, ir figūrėlėms jis ir skirtas.Tai gal problema, kad nepalaikėte šaldytuve, kol tortas gerai sustings? Gal skystas kremas gavosi, kad tortas bepuošiant sugriūna? Ar aptepusi sviestiniu kremu, palaikote šaldytuve, kol kremas sukietės, ir tik tada aptepate dar plonyčiu sluoksniu, kad masė priliptų ir tada dengiate? Visi šie niuansai tikrai linksniuojami čia ne kartą ir ne du, ir taip pat youtubėje galima rasti, tik tiek, kad užsieniniuose dažnai naudojamas ganašas ar koks kitas kremas, kiek kitokie ir niuansai, bet kokiu atveju, prieš dengiant, tortas turi būti idealiai išlygintas, kuo jį belygintumėte, ir sustingęs pilnai apteptas kremas, kitaip niekaip neapdengsite lygiai. Plius, kol įgusite, masę kočiokite čiut storiau, bus lengviau išlyginti (nors man ir prie noro neišeina jos storiau iškočioti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 12 15, 21:57)
O dėl to torto vartymo tai aš nedrįstu kažkaip, nes kartą apverčiau tortą, tai jis man į visas puses išsikreivino baisiausiai, jau galvojau kad is naujo reiks kepti 
Tai gal nepakankamai sustingęs? Nes mano visi tortai apversti
Piktas paukštis. Šokoladinis tortas.

Patikslinimui reiktų pasakyti, kad aš ne šiap apverčiau suteptą tortą, bet apdengiau tortą mase (nevartydama), ir bandžiau užsienietišką "fyntą" iš youtube - apdengu mase apversti ir palyginti masę taip norint išgauti statesnius kampus.. tai kai atverčiau atgal visas tortas (jau apdengtas mase!) išsikraipė į visas puses.. dėjau žiedą ant torto kad laikytųsi, kišau į šaldytuvą ir pusę nakties meldžiausi kad tortas susimiltų ir nebesikraipytų.. siaubas
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 12 15, 22:16)
Patikslinimui reiktų pasakyti, kad aš ne šiap apverčiau suteptą tortą, bet apdengiau tortą mase (nevartydama), ir bandžiau užsienietišką "fyntą" iš youtube - apdengu mase apversti ir palyginti masę taip norint išgauti statesnius kampus.. tai kai atverčiau atgal visas tortas (jau apdengtas mase!) išsikraipė į visas puses.. dėjau žiedą ant torto kad laikytųsi, kišau į šaldytuvą ir pusę nakties meldžiausi kad tortas susimiltų ir nebesikraipytų.. siaubas 
Man jų bulkas sunku pavadinti tortu
QUOTE(Azalija-777 @ 2014 12 15, 21:23)
Man jų bulkas sunku pavadinti tortu
net labai norėdamas ten nieko nesugriutu. O ir aptepti sluoksniai turbūt ganasu, išlyginti ganasu. Žodžiu akmuo 
Na taip, bet nuo to laiko nusprendžiau nebevartyti tortų
Darykitės pastilažą lipdymui. Jo ir mažiau gausis perpus, nei dengiamojo, ir figūrėlėms jis ir skirtas.
Tai gal problema, kad nepalaikėte šaldytuve, kol tortas gerai sustings? Gal skystas kremas gavosi, kad tortas bepuošiant sugriūna? Ar aptepusi sviestiniu kremu, palaikote šaldytuve, kol kremas sukietės, ir tik tada aptepate dar plonyčiu sluoksniu, kad masė priliptų ir tada dengiate? Visi šie niuansai tikrai linksniuojami čia ne kartą ir ne du, ir taip pat youtubėje galima rasti, tik tiek, kad užsieniniuose dažnai naudojamas ganašas ar koks kitas kremas, kiek kitokie ir niuansai, bet kokiu atveju, prieš dengiant, tortas turi būti idealiai išlygintas, kuo jį belygintumėte, ir sustingęs pilnai apteptas kremas, kitaip niekaip neapdengsite lygiai. Plius, kol įgusite, masę kočiokite čiut storiau, bus lengviau išlyginti (nors man ir prie noro neišeina jos storiau iškočioti
Tai gal nepakankamai sustingęs? Nes mano visi tortai apversti
Laikiau pusdieni gera saltai. Lyginau, stengiausi, kuo geriau padaryt, bet galutinis rezultatas nenudziugino
QUOTE(Azalija-777 @ 2014 12 15, 19:22)
Aciu, bandysiu ir as, turiu grazu trafareta Merry Christmas. Gero vakaro
Tedija, pasitaisykit žinutę, nes nei kur citata, nei kur jūsų žodžiai nesimato...
Per naktį šaldytuve palaikykit, ir bus ok.
Bet papasakokit, kokie tortai, kokia buvo kremo konsistencija, nes gal bėda tame?
Per naktį šaldytuve palaikykit, ir bus ok.
Bet papasakokit, kokie tortai, kokia buvo kremo konsistencija, nes gal bėda tame?






