Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Sveikos mergaites, kepu nedaug tai ir neberasau nieko. Bet reikia torta giganta iskepti Kaledoms, tai noreciau paklausti klausimelio. Nuotrauku cituoti negalima, tai bandysiu paaiskinti ko noriu. pris mano posta mergaite idejo tortuko su apverstais puodeliais nuotrauka, tai to torto sonai padaryti su trafaretu. Klausimas - kaip ji darot? As manau, uzdedi trafareta ir tepi mentele ta raudona glaju, o tas glajus tai aisingas ar kazkas kito? Busiu dekinga atsakiusioms 4u.gif

Tortu net nebegiriu, jie tiesiog nuostabus - VISI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 12 15, 18:51)
Sveikos mergaites, kepu nedaug tai ir neberasau nieko. Bet reikia torta giganta iskepti Kaledoms, tai noreciau paklausti klausimelio. Nuotrauku cituoti negalima, tai bandysiu paaiskinti ko noriu. pris mano posta mergaite idejo tortuko su apverstais puodeliais nuotrauka, tai to torto sonai padaryti su trafaretu. Klausimas - kaip ji darot? As manau, uzdedi trafareta ir tepi mentele ta raudona glaju, o tas glajus tai aisingas ar kazkas kito? Busiu dekinga atsakiusioms 4u.gif

Tortu net nebegiriu, jie tiesiog nuostabus - VISI 4u.gif


Taip,su dažytų aisingu. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 12 15, 15:51)

ar sveret kada pasidaryta mase? pasverus jau gatava jos ten apie 740g. ne pudros!

pasiimat biskvita kuris bus virsuje, ta "virsu" aptepat sviestiniu, tada verciat zemyn sviestu i sutepinejimo forma isklota kepimoo popierium ir sutepinejat savo torta, kisat i saldytuva, kai susistovi issiimat, apverciat torta ir nuimat nuo to sviestuoto virsaus popieriu -turit lygu virsu.

Aciu,db jau viska kuo aiskiausiai supratau smile.gif 4u.gif 4u.gif mat kaip cia gudriai su tuo virsum darot.. bigsmile.gif vat dar kaip pataikyt apverst lygiai ant padekliuko.. g.gif smile.gif tarp kitko,Ramune,visada zaviuosi jusu tortais ir ypac,kad butent ant tu popieriniu-kartoniniu padekliuku ypatinga svara.niekur nei kleckiuko nematyti rolleyes.gif suprantu,kad greiciausiai pasidedate kepimo popieriu arba koki maiseli po tortu ir istraukiat,kai baigiat puosti? As tokiu padekliuku ir atsisakiau vien del to,kad reikejo jau ir uzbaigus torta, labai saugoti.... doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 15 gruodžio 2014 - 20:24
QUOTE(umedyte @ 2014 12 15, 20:23)
As tokiu padekliuku ir atsisakiau vien del to,kad reikejo jau ir uzbaigus torta, labai saugoti.... doh.gif  doh.gif


Aš šių padėkliukų nemėgstu, nes jie nuo drėgmės pradeda leistis.. na, manieji ne visai tokie, bet kazkas panasaus buvo.. is infolainos.


O dėl to torto vartymo tai aš nedrįstu kažkaip, nes kartą apverčiau tortą, tai jis man į visas puses išsikreivino baisiausiai, jau galvojau kad is naujo reiks kepti fear.gif
Atsakyti
O aš tik taip ir lyginu, apvertus torta smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(tedija @ 2014 12 15, 00:10)
O kaip manot ar tikslinga bandyt pasidaryt viena pastilaza, be torto, ir pabandyt su juo palipdyt?  Man tiesiog su dviem mazais vaikais visas kepimo/tepimo/dengimo ir lipdymo procesas perauga i mazyti chaosa virtuvej:) Tai galvoju, gal galima tiesiog pabandyt viena pastilaza pasidaryt palipdymui smile.gif

Darykitės pastilažą lipdymui. Jo ir mažiau gausis perpus, nei dengiamojo, ir figūrėlėms jis ir skirtas.

Tai gal problema, kad nepalaikėte šaldytuve, kol tortas gerai sustings? Gal skystas kremas gavosi, kad tortas bepuošiant sugriūna? Ar aptepusi sviestiniu kremu, palaikote šaldytuve, kol kremas sukietės, ir tik tada aptepate dar plonyčiu sluoksniu, kad masė priliptų ir tada dengiate? Visi šie niuansai tikrai linksniuojami čia ne kartą ir ne du, ir taip pat youtubėje galima rasti, tik tiek, kad užsieniniuose dažnai naudojamas ganašas ar koks kitas kremas, kiek kitokie ir niuansai, bet kokiu atveju, prieš dengiant, tortas turi būti idealiai išlygintas, kuo jį belygintumėte, ir sustingęs pilnai apteptas kremas, kitaip niekaip neapdengsite lygiai. Plius, kol įgusite, masę kočiokite čiut storiau, bus lengviau išlyginti (nors man ir prie noro neišeina jos storiau iškočioti lotuliukas.gif )

QUOTE(SaldiDiena @ 2014 12 15, 21:57)
O dėl to torto vartymo tai aš nedrįstu kažkaip, nes kartą apverčiau tortą, tai jis man į visas puses išsikreivino baisiausiai, jau galvojau kad is naujo reiks kepti  fear.gif

Tai gal nepakankamai sustingęs? Nes mano visi tortai apversti biggrin.gif

Piktas paukštis. Šokoladinis tortas.

user posted image
Atsakyti
Patikslinimui reiktų pasakyti, kad aš ne šiap apverčiau suteptą tortą, bet apdengiau tortą mase (nevartydama), ir bandžiau užsienietišką "fyntą" iš youtube - apdengu mase apversti ir palyginti masę taip norint išgauti statesnius kampus.. tai kai atverčiau atgal visas tortas (jau apdengtas mase!) išsikraipė į visas puses.. dėjau žiedą ant torto kad laikytųsi, kišau į šaldytuvą ir pusę nakties meldžiausi kad tortas susimiltų ir nebesikraipytų.. siaubas bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 12 15, 22:16)
Patikslinimui reiktų pasakyti, kad aš ne šiap apverčiau suteptą tortą, bet apdengiau tortą mase (nevartydama), ir  bandžiau užsienietišką "fyntą" iš youtube - apdengu mase apversti ir palyginti masę taip norint išgauti statesnius kampus.. tai kai atverčiau atgal visas tortas (jau apdengtas mase!) išsikraipė į visas puses.. dėjau žiedą ant torto kad laikytųsi, kišau į šaldytuvą ir pusę nakties meldžiausi kad tortas susimiltų ir nebesikraipytų.. siaubas  bijau.gif

Man jų bulkas sunku pavadinti tortu biggrin.gif net labai norėdamas ten nieko nesugriutu. O ir aptepti sluoksniai turbūt ganasu, išlyginti ganasu. Žodžiu akmuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azalija-777 @ 2014 12 15, 21:23)
Man jų bulkas sunku pavadinti tortu biggrin.gif net labai norėdamas ten nieko nesugriutu. O ir aptepti sluoksniai turbūt ganasu, išlyginti ganasu.  Žodžiu akmuo biggrin.gif


Na taip, bet nuo to laiko nusprendžiau nebevartyti tortų lotuliukas.gif
Atsakyti

Darykitės pastilažą lipdymui. Jo ir mažiau gausis perpus, nei dengiamojo, ir figūrėlėms jis ir skirtas.

Tai gal problema, kad nepalaikėte šaldytuve, kol tortas gerai sustings? Gal skystas kremas gavosi, kad tortas bepuošiant sugriūna? Ar aptepusi sviestiniu kremu, palaikote šaldytuve, kol kremas sukietės, ir tik tada aptepate dar plonyčiu sluoksniu, kad masė priliptų ir tada dengiate? Visi šie niuansai tikrai linksniuojami čia ne kartą ir ne du, ir taip pat youtubėje galima rasti, tik tiek, kad užsieniniuose dažnai naudojamas ganašas ar koks kitas kremas, kiek kitokie ir niuansai, bet kokiu atveju, prieš dengiant, tortas turi būti idealiai išlygintas, kuo jį belygintumėte, ir sustingęs pilnai apteptas kremas, kitaip niekaip neapdengsite lygiai. Plius, kol įgusite, masę kočiokite čiut storiau, bus lengviau išlyginti (nors man ir prie noro neišeina jos storiau iškočioti lotuliukas.gif )
Tai gal nepakankamai sustingęs? Nes mano visi tortai apversti biggrin.gif

Laikiau pusdieni gera saltai. Lyginau, stengiausi, kuo geriau padaryt, bet galutinis rezultatas nenudziugino doh.gif Tikiuosi su laiku ir su jusu pagalba ir patarimais ismoksiu 4u.gif Darkart aciu uz naudinga informacija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Azalija-777 @ 2014 12 15, 19:22)
Taip,su dažytų aisingu. wink.gif


Aciu, bandysiu ir as, turiu grazu trafareta Merry Christmas. Gero vakaro 4u.gif
Atsakyti
Tedija, pasitaisykit žinutę, nes nei kur citata, nei kur jūsų žodžiai nesimato... mirksiukas.gif

Per naktį šaldytuve palaikykit, ir bus ok.
Bet papasakokit, kokie tortai, kokia buvo kremo konsistencija, nes gal bėda tame?
Atsakyti