Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(umedyte @ 2014 12 15, 21:23)
Aciu,db jau viska kuo aiskiausiai supratau smile.gif 4u.gif  4u.gif mat kaip cia gudriai su tuo virsum darot.. bigsmile.gif vat dar kaip pataikyt apverst lygiai ant padekliuko.. g.gif  smile.gif tarp kitko,Ramune,visada zaviuosi jusu tortais ir ypac,kad butent ant tu popieriniu-kartoniniu padekliuku ypatinga svara.niekur nei kleckiuko nematyti  rolleyes.gif suprantu,kad greiciausiai pasidedate kepimo popieriu arba koki maiseli po tortu ir istraukiat,kai baigiat puosti? As tokiu padekliuku ir atsisakiau vien del to,kad reikejo jau ir uzbaigus torta, labai saugoti.... doh.gif  doh.gif

oi aciu biggrin.gif na pripratus as su tais padekliukais, man kaina ju patinka biggrin.gif o jei rimtai tai taip, visai teisingai dedu krasciukus o po pastilazo istraukiu-viskas ir saugoti baisingai ju nereik, is kokiu 30 tortu buna koks vienas su klecku biggrin.gif bet tada po padekliuku mano foto galit matyti servetele biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Elentari,2014 12 15, 23:10]
Darykitės pastilažą lipdymui. Jo ir mažiau gausis perpus, nei dengiamojo, ir figūrėlėms jis ir skirtas.

Tai gal problema, kad nepalaikėte šaldytuve, kol tortas gerai sustings? Gal skystas kremas gavosi, kad tortas bepuošiant sugriūna? Ar aptepusi sviestiniu kremu, palaikote šaldytuve, kol kremas sukietės, ir tik tada aptepate dar plonyčiu sluoksniu, kad masė priliptų ir tada dengiate? Visi šie niuansai tikrai linksniuojami čia ne kartą ir ne du, ir taip pat youtubėje galima rasti, tik tiek, kad užsieniniuose dažnai naudojamas ganašas ar koks kitas kremas, kiek kitokie ir niuansai, bet kokiu atveju, prieš dengiant, tortas turi būti idealiai išlygintas, kuo jį belygintumėte, ir sustingęs pilnai apteptas kremas, kitaip niekaip neapdengsite lygiai. Plius, kol įgusite, masę kočiokite čiut storiau, bus lengviau išlyginti (nors man ir prie noro neišeina jos storiau iškočioti lotuliukas.gif )
Retai kada rasau forume, tai is anksto atsiprasau uz technines ir rastvedybos klaidas 4u.gif Dariau rafaelo. Norejosi kazkokio lengvo ir ne karta daryto recepto, nes turiu du mazus pagalbininnkus namie ir laika norejosi sutaupyt:) Jis skaitosi is minkstesniu tortu kaip supratau, bet ne del recepto nelygumas, tiesiog sviestinis kremas nelygiai padengtas. As tik kad si torta darau tiesiog su sviesiu biskvitu, ne pagal sauletos virtuves recepta, man asmeniskai papratas biskvitas puresnis, skanesnis, kremas tas pats.
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 12 15, 21:57)
Aš šių padėkliukų nemėgstu, nes jie nuo drėgmės pradeda leistis.. na, manieji ne visai tokie, bet kazkas panasaus buvo.. is infolainos.
O dėl to torto vartymo tai aš nedrįstu kažkaip, nes kartą apverčiau tortą, tai jis man į visas puses išsikreivino baisiausiai, jau galvojau kad is naujo reiks kepti  fear.gif

na siuos reiktu supilti gerokai kad tie pilnai istirptu g.gif stori jie dvigubi.
As taip nelyginu, lyginu paprastuoju budu smile.gif netgi primytiviai, bet man patogu g.gif o tortus vartau net du kartus biggrin.gif istraukiu is formos verciu ant lentos, tada dedu padekliuka ir atgal jau ant jo, taip puikiai pasireguliuoju kur tas tortas turi ant padeklo buti-centre ar patrauktas (na jei koks uzrasas ar traukinukas ten kraste sedes biggrin.gif ). Viska darau atsargiai bet greit, nu apsivercia g.gif
Atsakyti
[quote=tedija,2014 12 16, 01:18]
[quote=Elentari,2014 12 15, 23:10]
Darykitės pastilažą lipdymui. Jo ir mažiau gausis perpus, nei dengiamojo, ir figūrėlėms jis ir skirtas.

Tai gal problema, kad nepalaikėte šaldytuve, kol tortas gerai sustings? Gal skystas kremas gavosi, kad tortas bepuošiant sugriūna? Ar aptepusi sviestiniu kremu, palaikote šaldytuve, kol kremas sukietės, ir tik tada aptepate dar plonyčiu sluoksniu, kad masė priliptų ir tada dengiate? Visi šie niuansai tikrai linksniuojami čia ne kartą ir ne du, ir taip pat youtubėje galima rasti, tik tiek, kad užsieniniuose dažnai naudojamas ganašas ar koks kitas kremas, kiek kitokie ir niuansai, bet kokiu atveju, prieš dengiant, tortas turi būti idealiai išlygintas, kuo jį belygintumėte, ir sustingęs pilnai apteptas kremas, kitaip niekaip neapdengsite lygiai. Plius, kol įgusite, masę kočiokite čiut storiau, bus lengviau išlyginti (nors man ir prie noro neišeina jos storiau iškočioti lotuliukas.gif )
Retai kada rasau forume, tai is anksto atsiprasau uz technines ir rastvedybos klaidas 4u.gif Dariau rafaelo. Norejosi kazkokio lengvo ir ne karta daryto recepto, nes turiu du mazus pagalbininnkus namie ir laika norejosi sutaupyt:) Jis skaitosi is minkstesniu tortu kaip supratau, bet ne del recepto nelygumas, tiesiog sviestinis kremas nelygiai padengtas. As tik kad si torta darau tiesiog su sviesiu biskvitu, ne pagal sauletos virtuves recepta, man asmeniskai papratas biskvitas puresnis, skanesnis, kremas tas pats.
[/quote]
kazka ne taip as su citavimu darau. Kaip paticuoti dali zinutes, be nuotraukyciu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tedija @ 2014 12 16, 00:20)
kazka ne taip as su citavimu darau. Kaip paticuoti dali zinutes, be nuotraukyciu?  4u.gif

pacituojat ir po to istrinat jau savo zinutej tik ta dali nuo ir iki [img]
Azalija-777 thumbup.gif
Elentari grazutis piktuks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tedija @ 2014 12 15, 23:20)
kazka ne taip as su citavimu darau. Kaip paticuoti dali zinutes, be nuotraukyciu?  4u.gif



Pratrinant dalį citatos palikit pirmą citatos dalį laužtiniuose skliaustuose ir paskutinius atskirus žodžius laužtiniuose skliaustuose
Atsakyti
Tadaaaaam))) Sventes ateina ....

user posted image

Atsakyti
[quote=Ulitka,2014 12 16, 18:31]
Tadaaaaam))) Sventes ateina ....



Super thumbup.gif
Atsakyti
Wow, Ultika, koks fainas Kalėdinis maišas, o kiek žaisliuku prilipdyta doh.gif

QUOTE(ramune.v @ 2014 12 16, 00:27)
Elentari grazutis piktuks smile.gif
Ačiū 4u.gif


Kai cituojate, būtina, kad priekyje citatos būtų [quote ] su uždarytais laužtiniais skliaustais (arba [quote= vardas ] , o gale citatos [/quote ], ne tik uždaryti skliaustai, bet ir ženkliukas /. Savo tekstą rašote uždarius citatą.
Visada spauskite "Peržiūrėti žinutę" prieš siunčiat, ir pataisysite iš karto, jei kažkas atrodo ne taip, matysite, kaip žinutė atrodys išsiųsta.
Visiems bus aiškiau ir maloniau skaityti.



Atsakyti
Aciu labai uz patarimus 4u.gif Tortas nuostabus thumbup.gif
Atsakyti
Tortukai visu superiniai wub.gif thumbup.gif
kaledinis maisas fainas thumbup.gif tik galvoju, gal metus reikia rasyti 2014., ar cia tortukas stoves iki naujuju metu ? pati susimasciau, kaip turetu buti istikruju ? smile.gif



As niekada neapverciu tortuku, iskart darau ant gero padeklo, na sutepineju tortuka ant padeklo, paskui suverziu su metaline forma ir i saldytuva minimum 6 h, bet geriau 12 kad stovetu, o paskui jau aptepu sviestiniu ir po geros valandos dengiu mase, pries tai, isliginu truputi dar su sviestiniu kremuku, kad mase priliptu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 16 gruodžio 2014 - 22:34
Mergaites,gal kuri galetu atsakyti i mano klausima tortu temoje ? aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 17 gruodžio 2014 - 13:13