Įkraunama...
Įkraunama...

kiek kubu duju suvartojate nuosavame name ?

Sveiki,norejau pasiteirauti,kiek mazdaug duju suvartojate per menesi su sildymu,bei karsto vandens paruosimu?

Dekui.
Atsakyti
Na as su grina elektra sildausi ir boileri sildau tai man 80kv namuko sildomo ploto gaunasi isvedus vidurki metini apie 160lt
1000lt sildymas ir apie 1000lt karstam vandeniui

jei butu dujos atitinkamai kainuotu 60% pigiau ir gautusi apie 65lt per menesi
Atsakyti
na mes nusipirkome namuka su katilu tai zaidziam su jo eksploatavimu..pradzioj parai gavos 12m3, dabar parai susisukam su 10m3 (su gyvatukais ir k/v paruosimu momentiniu)
Namo sildomas plotas 130m2.

Idomu kaip kitiems...
Atsakyti
200kv.m per parą 8m3, būna mažiau.
Atsakyti
QUOTE(ŽaliaMergelė @ 2014 12 03, 17:25)
200kv.m per parą 8m3, būna mažiau.

sildomo ploto 200?kokias programas jus nusistate?
ziauriai idomu, nes nusipirke nama mokinames...
o kiek namuose temperarura?
Mes nustate nuo 23 iki 2 val. atsijungia katilas ir tik apsauga nuo uzsalimo, ir diena 11-14 val tas pats...visa kita laika sildo...neturime instrukcijos tai ziauriai sunku...ypac kai sildomos grindys visur ir ant kolektoriu nepazymeta kuris kolektorius kurias patalpas reguliuoja... cool.gif
Atsakyti
Šilumos 21-22 1a, 18-19 2a. Pirmame a grindinis šildomas, antrame a radiatoriai, garaže ir katilinėje. Grindų šildimo atskiri konturai turi atskirus reguliavimus patalpose-rankiniu būdu. Tai ten ir prisukinėjama, atsukinėjama, bet nedažnai. Radiatorius irgi galima pasireguliuoti. Katile yra nustatyta apie 30 ar dar mažiau padavimas. Jokių naktinių atjungimų nedarome, šildo ištisai.
Kadangi kažką smulkiau aš moteriške nenagrinėju ten sistemose, tai gudraus nieko negaliu pasakyti biggrin.gif Matau pagrindinius rodiklius, žinau reguliavimo taškus ir stebiu skaitliuką biggrin.gif
Sakoma-šiluma kaulų nelaužo. Bet mes peršiltai nemėgstame.
Atsakyti
kotedzas 110 kv., visur sildomos grindys, 150ltr boileris, 3 asmenys - vidutiniskai gaunasi 3,42m3 (gruodis). Palaikoma temperatura 1a - 22, 2a - 21.
Atsakyti
Sveiki,

Norejau pasiteirauti, pasiskaicius jusu pasisakymas, susidaro ispudis jog labai daug duju ryja pas mane, pas mane yra siu metu statybos kotedzas, jame dar negyvenama, 58 kvadratu, per du aukstu, siuo momentu sildomas tik pirmo auksto grindys ir per diena prisuka kazkur 5 kubus....
Atsakyti
QUOTE(LaBras @ 2014 12 17, 18:48)
Sveiki,

Norejau pasiteirauti, pasiskaicius jusu pasisakymas, susidaro ispudis jog labai daug duju ryja pas mane, pas mane yra siu metu statybos kotedzas, jame dar negyvenama, 58 kvadratu, per du aukstu, siuo momentu sildomas tik pirmo auksto grindys ir per diena prisuka kazkur 5 kubus....

statybos - cia viskas ir pasakyta smile.gif dregnos patalpos, nuolat kazkas viaksto, darineja duris, langus, vis inesa dregmes su dazymais, betonavimais, klijavimais, tas suvalgo daug duju. Gal dar pats pastatas nespejo isilti. Kaimynai sildosi? Be to gal nesuderintas katiliukas? Gal varo ant maks galios istisai? viduje ne karsta?
va kaimynas 1 men veliau pasijunge dujas ir dar vyksta remontas, tai jam jau visai nedaug truksta ir pasivys mane pagal kubus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikrastetis: 19 gruodžio 2014 - 10:09
QUOTE(LaBras @ 2014 12 17, 18:48)
Sveiki,

pirmais metais i sanaudas sildymui galite ziureti tik is sportinio intereso. tikrieji skaiciai pasirodys tik per antraji sildymo sezona. Nebent visus "slapius" darbus baigete geguze ir visa vasara ir rudeni dziovinote namus
Atsakyti
140kv.m šildomo ploto 2 aukštų namas. Lapkričio mėnesį sunaudota 125kub dujų. Šį mėnesį kol kas 92kub. Šildymas grindinis + 160ltr. boileris. Karšto vandens cirkuliacijos nėra. Temperatūra 1a. 21,5 2a. 19,5.
Atsakyti
QUOTE(Tikrastetis @ 2014 12 19, 10:05)
statybos - cia viskas ir pasakyta smile.gif dregnos patalpos, nuolat kazkas viaksto, darineja duris, langus, vis inesa dregmes su dazymais, betonavimais, klijavimais, tas suvalgo daug duju. Gal dar pats pastatas nespejo isilti. Kaimynai sildosi? Be to gal nesuderintas katiliukas? Gal varo ant maks galios istisai? viduje ne karsta?
va kaimynas 1 men veliau pasijunge dujas ir dar vyksta remontas, tai jam jau visai nedaug truksta ir pasivys mane pagal kubus smile.gif

Vat, kad siuo momentu kaip tik jokie remontai nevyksta ir pecius padarytas visa laika ant minimum.
Atsakyti