Kaip tik turiu neseniai radusi recepta:
Lenkiski RAZUSZKI - 200g manu, 2,5 stikl. pieno, 2-3 kiausiniai, 5 saukstai miltu, 3 saukstai sviesto ar margarino, druska, cukrus, riebalai kepimui. Piena su sviestu uzvirinti, suberti manus, 10 min. maisant ant silpnos ugnies pabrinkinti, atausinti, imaisyti miltus ir kiausinius, pasudyti. Kepti apvalius kotletukus. Manyciau, kad su sultiniu irgi gautusi - cia tik kad saldus patiekalas.
Taip pat gali kepti apkepa - originalus receptas
su aguonom: 0,5l pieno, 125g maltu aguonu, 70g manu, 2 kiausiniai, 3 saukstai medaus, 250g abrikosu, citrinos zievele, vanile, sviesto formai patepti. Astuntadaliu litro pieno (ketvirtciu to, ka turi) uzplikyti aguonas, 10 min.pabrinkinti, imaisyti 3 saukstus medaus. Imaisyti supiaustytus abrikosus.Likusi piena uzvirinti su medum, ctrinos zieve ir vanile, suberti manus, 5 min. pabrinkinti. Atausinti. Imaisyti trynius, po to isplaktus baltymus. Puse mases sudeti formon, ant virsaus - aguonu mase, vel manu mase. Kepti 35 min. 200°C. Lygiai taip pat gali kepti be aguonu, imti cukru vietoj medaus, vysnias vietoj abrikosu - fantazijai laisve.
Varskes apkepas irgi kepamas su manais. As manu dedu i
koldunu tesla (miltu 200g, manu 100g, 2 kiausiniai, saukstas aliejaus, saukstas vandens, druskos) - italiskas receptas, tesla visai nelimpa ir nrtista, tik ja pabrandinti butina.
Zuvies sriuba verdu irgi su manais (isverdu galva ir kaulus su prieskoniais, perkosiu, uzvirinu, tada iberiu manu...) Gal kitos seimininkes daugiau ideju tures.