Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš manų kruopų

Sveikos,
žiūrėjau visas temas, bet niekur neradau apie manų kruopas. Ką iš jų apart manų košės galima dar skanaus pasigaminti g.gif ???? Yra tema apie grikius, yra apie avižas, davai ir apie manus parašinėjam thumbup.gif
Apsižiūrėjau jų spintelėje visas didžiulis indas guli g.gif , o ka pagamint? Gal manų kotletus bandyk panašius kaip iš avižų??? Užpilčiau karštu sultiniu ir palaikyčiau, o tuo tarpu pakepinčiau morkytę, svoguniukus, viską sumaišyčiau, kiaušą įdėčiau ir bandyčiau formuoti kotletus... g.gif įdomu ar jie valgomi gautusi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kaip tik turiu neseniai radusi recepta:
Lenkiski RAZUSZKI - 200g manu, 2,5 stikl. pieno, 2-3 kiausiniai, 5 saukstai miltu, 3 saukstai sviesto ar margarino, druska, cukrus, riebalai kepimui. Piena su sviestu uzvirinti, suberti manus, 10 min. maisant ant silpnos ugnies pabrinkinti, atausinti, imaisyti miltus ir kiausinius, pasudyti. Kepti apvalius kotletukus. Manyciau, kad su sultiniu irgi gautusi - cia tik kad saldus patiekalas.
Taip pat gali kepti apkepa - originalus receptas su aguonom: 0,5l pieno, 125g maltu aguonu, 70g manu, 2 kiausiniai, 3 saukstai medaus, 250g abrikosu, citrinos zievele, vanile, sviesto formai patepti. Astuntadaliu litro pieno (ketvirtciu to, ka turi) uzplikyti aguonas, 10 min.pabrinkinti, imaisyti 3 saukstus medaus. Imaisyti supiaustytus abrikosus.Likusi piena uzvirinti su medum, ctrinos zieve ir vanile, suberti manus, 5 min. pabrinkinti. Atausinti. Imaisyti trynius, po to isplaktus baltymus. Puse mases sudeti formon, ant virsaus - aguonu mase, vel manu mase. Kepti 35 min. 200°C. Lygiai taip pat gali kepti be aguonu, imti cukru vietoj medaus, vysnias vietoj abrikosu - fantazijai laisve.
Varskes apkepas irgi kepamas su manais. As manu dedu i koldunu tesla (miltu 200g, manu 100g, 2 kiausiniai, saukstas aliejaus, saukstas vandens, druskos) - italiskas receptas, tesla visai nelimpa ir nrtista, tik ja pabrandinti butina. Zuvies sriuba verdu irgi su manais (isverdu galva ir kaulus su prieskoniais, perkosiu, uzvirinu, tada iberiu manu...) Gal kitos seimininkes daugiau ideju tures.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 07 04, 11:42)
Kaip tik turiu neseniai  radusi recepta:
Lenkiski  RAZUSZKI -  200g manu, 2,5 stikl. pieno, 2-3 kiausiniai, 5 saukstai miltu, 3 saukstai sviesto ar margarino, druska, cukrus, riebalai kepimui. Piena su sviestu uzvirinti, suberti manus, 10 min. maisant  ant silpnos ugnies pabrinkinti, atausinti, imaisyti miltus ir kiausinius, pasudyti. Kepti apvalius kotletukus. Manyciau, kad su sultiniu irgi gautusi - cia  tik kad saldus patiekalas.
Taip pat gali kepti apkepa - originalus  receptas su aguonom: 0,5l pieno, 125g maltu aguonu,  70g manu, 2 kiausiniai, 3 saukstai medaus, 250g abrikosu, citrinos zievele, vanile, sviesto formai patepti. Astuntadaliu litro pieno (ketvirtciu to, ka turi) uzplikyti aguonas, 10 min.pabrinkinti, imaisyti 3 saukstus medaus. Imaisyti supiaustytus abrikosus.Likusi piena uzvirinti su medum, ctrinos zieve ir vanile, suberti manus, 5 min. pabrinkinti. Atausinti. Imaisyti trynius, po to isplaktus baltymus. Puse mases sudeti formon, ant virsaus - aguonu mase, vel manu mase. Kepti 35 min. 200°C. Lygiai taip pat gali kepti be aguonu, imti cukru vietoj medaus, vysnias vietoj abrikosu - fantazijai laisve.
Varskes apkepas irgi kepamas su manais. As manu dedu i koldunu tesla (miltu 200g, manu 100g, 2 kiausiniai, saukstas aliejaus, saukstas vandens, druskos) - italiskas receptas, tesla visai nelimpa ir nrtista, tik ja pabrandinti butina.  Zuvies sriuba verdu irgi su manais (isverdu galva ir kaulus su prieskoniais, perkosiu, uzvirinu, tada iberiu manu...) Gal kitos seimininkes daugiau ideju tures.

thumbup.gif ACIU!!!
Galesiu bandyt gamint thumbup.gif
Atsakyti
Aš esu valgius tortą, kuris buvo perteptas manų koše, tik ji buvo bajaviau pasaldinta ir kvapų pripilta. O toliau kaip priklauso-ant viršaus glajus. Aišku tada buvau moksleivė, bet pamačiau, tik kai draugės mama pasakė kuo perteptas doh.gif . Ji motyvavo, kad labai norėjo torto, o grietinėlės nebuvo, o manai gerai stingsta ir pigu.
Grįžusi mano mamai pasiūliau taip padaryti, tai mama pažiūrėjo kaip į nenormalią doh.gif


Ir dar žinau, kad nesuvalgytą manų košę perpila į kokį indelį ir kai ji sustingsta, supjausto ją gabaliukais ir dedą į saldžią sriubą.
Atsakyti
Iš anytos išmokau labai paprastą patiekalą - paįvairinimą manų košei: reikia išvirti tirštą manų košę, kai ji atšala, permaišyti (tik dabar niekaip neatsimenu, ar būtina kiaušinį dėtį, ar galima ir be jo... g.gif ) ir formuoti "kotletukus" (kaip žemaičių blynus). "Kotletukus" reikia apvolioti džiūvesėliuose ir apkepti keptuvėje. Anytada visada prie šių "kotletukų" paruošdavo kisieliaus thumbup.gif bet padažas - fantazijos ir pomėgių reikalas 4u.gif
Dar atsimenu, kad kažkada kepiau obuolių pyragą su manų kruopomis...bet recepto po ranka neturiu...
O mano mama darydavo labai skanius putėsius: iš obuolių sulčių ir manų kruopų thumbup.gif
Kiek atsimenu, esmė tame, kad obuolių sultys pakaitinamos su trupučių manų kruopų ir tada plakama plakama, kol susiplaka iki standžių putų... ech, skanumėlis rolleyes.gif jei kam įdomu, paklausiu mamos, kaip tiksliai darydavo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziugena: 13 liepos 2006 - 18:39
Dar ir kaip įdomu... ax.gif Vasarą norisi tokių lengvų skanėstų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 07 13, 22:16)
Dar ir kaip įdomu...  ax.gif Vasarą norisi tokių lengvų skanėstų.  4u.gif



mano mama irgi darydavo,bet pavirdavo normaliai tas sultis su manais.kad jau kaip košė gautusi.ir tirštumas košiškas.jei sultys rūgščios,tai cukraus pridėdavo pagal skonį.o kai išverda ta košė,tai truputį atvėsus jai plaka plaka plaka

nu mums tai niam niam būdavo

kaip kokie ale putėsiai ar pudingas.

dar mama sakė kas mėgsta galima plaktos grietinėlės užsidėt,šokoladu užtarkuot
Atsakyti
As vat tik nezinau proporciju, seniau darydavom:
paiimi sviezia kopusta, sutrakuoji su smulkia tarka, idedi kaiusini,druskos, manu kruopu, padarai kotletukus ir kepi thumbup.gif Na tikrai skanus, visai buvau pamirsus apie juos biggrin.gif
Atsakyti
Tas pyragas su manu kruopom labai paprastas smile.gif miltai, cukrus ir manai lygiom dalim sumaisomi. Tada reikia pilti i forma puse mases, uztarkuoti sviestu (taip, kad uzdengtu, bet ne per riebiai, kad nepasidarytu skysta, sudeti obuolius pjaustytus (su cinamonu, ar dar kuo pageidaujat) ir vel uzpilti ta biria mase ir uztarkuoti sviestu. esme ta, kad nuo sviesto ir kepamu obuoliu skyscio tesla sulimpa. aisku, vistiek jis toik birus, bet labai skanu smile.gif
Atsakyti
Gal kas žinot daugiau patiekaliukų? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 07 04, 11:42)
Kaip tik turiu neseniai  radusi recepta:
Lenkiski  RAZUSZKI -  200g manu, 2,5 stikl. pieno, 2-3 kiausiniai, 5 saukstai miltu, 3 saukstai sviesto ar margarino, druska, cukrus, riebalai kepimui. Piena su sviestu uzvirinti, suberti manus, 10 min. maisant  ant silpnos ugnies pabrinkinti, atausinti, imaisyti miltus ir kiausinius, pasudyti. Kepti apvalius kotletukus. Manyciau, kad su sultiniu irgi gautusi - cia  tik kad saldus patiekalas.
Taip pat gali kepti apkepa - originalus  receptas su aguonom: 0,5l pieno, 125g maltu aguonu,  70g manu, 2 kiausiniai, 3 saukstai medaus, 250g abrikosu, citrinos zievele, vanile, sviesto formai patepti. Astuntadaliu litro pieno (ketvirtciu to, ka turi) uzplikyti aguonas, 10 min.pabrinkinti, imaisyti 3 saukstus medaus. Imaisyti supiaustytus abrikosus.Likusi piena uzvirinti su medum, ctrinos zieve ir vanile, suberti manus, 5 min. pabrinkinti. Atausinti. Imaisyti trynius, po to isplaktus baltymus. Puse mases sudeti formon, ant virsaus - aguonu mase, vel manu mase. Kepti 35 min. 200°C. Lygiai taip pat gali kepti be aguonu, imti cukru vietoj medaus, vysnias vietoj abrikosu - fantazijai laisve.
Varskes apkepas irgi kepamas su manais. As manu dedu i koldunu tesla (miltu 200g, manu 100g, 2 kiausiniai, saukstas aliejaus, saukstas vandens, druskos) - italiskas receptas, tesla visai nelimpa ir nrtista, tik ja pabrandinti butina.  Zuvies sriuba verdu irgi su manais (isverdu galva ir kaulus su prieskoniais, perkosiu, uzvirinu, tada iberiu manu...) Gal kitos seimininkes daugiau ideju tures.



o is kur gauti maltu aguonu? g.gif
gal ju buna pirkti? ar galima ir su nemaltom?
Atsakyti
Is vakaro manu kruopas reik uzmerkti su pienu.
Jaigu jo lieka reikia nupilti.
Imuskite kiausiniu,idekite cukraus,razinu,varskes.
Viska ismaisome.
Kepimo formele istepame sviestu,pabarstome dziuveseliais.
kepame 40 min. 4u.gif
Atsakyti