Įkraunama...
Įkraunama...

Žagarėliai

QUOTE(Ajuss @ 2003 11 24, 22:06)
Čia mano sesers firminis žagarėlių receptas:
4 kiaušiniai, 1,5 stiklinės cukraus, 0,5l grietinės, 1 šaukštelis sodos, vanilinio cukraus, miltų pagal kietumą (tešla turi būti labai minkšta) ir aišku aliejaus kepimui.

Tik pirmam kartui darykit pusę normos, nes laaaabai daug gaunasi, nu man tai skanūs jie[smiley=daemon.gif] ir, svarbiausia, nebrangūs wink.gif


tik ka dariau, tesla reiks ismest, tokia trapi, kad sausainius galetum kepti, bet ne zagarelius kocioti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 05 17, 17:54)
Siūlau savo mačiutės žagarėlių receptą
Yra daug ,daug sykių išbandytas.
1/2kg. miltų,
100g.sviesto,,
6tryniai,
2kiaušiniai,
30g.cukraus,,
1stikline grietines,
,25g.spirito,,vanilinio cukraus,aliejaus virimui
Sumaišyti visus produktus esancius recepte,suminkoma tešla.
Gerai išmušama ant lentos,kol tešloje atsiranda pūslelių
Kuo daugiau tešlokje oro,tuo  trapesni žagareliai.
Tada tešlą atšaldoma,uždengus rankšluosčiu,kad neapdžiūtų.
Tešla iškočiojama2mm. storio lakštu peiliu supjaustoma 10-12cm.ilgio,2cm.pločio kaspinėliais ,per vidurį įpjaunama perveriama kilpele.
Verdame aliejuje.
Kai viena puse apgelsta ,žagarėliai apverčiami.
Po to išgriebiami ant popierinio rankšluosčio,apibarstoma cukraus pudra.


Sitas receptas yra TIKRU zagareliu (visi kurie su varske,mielem ir t.t. yra tikrai ne zagareliai).Mano mama pagal toki recepta kepa-is tiesu sunkus ir varginantis darbas(gal todel as ju iki siol ir nekepiau).Labai ilgai minkyti ir dauzyti reikia, net rankas paskausta, bet paskui rezultatas pranoksta lukescius-zagareliai tirpsta burnoj...Tik reikia juos kuo ploniau iskocioti ir kepti labai trumpai,kad tik vos vos pagelstu.
Atsakyti
Sveikos, vaišinu puriais minkštais varškės žagarėliais. wub.gif wub.gif

Originalus receptas:

200 gr. varškės
350 gr. kefyro ( naudojau grietinę, nes kefyro neturėjau)
0.5 a.š sodos (nugesintos kefyre)
150 gr. cukraus
1 a.š vanilinio cukraus
2 kiaušinių
500 gr. miltų
Šaukšto spirito, ar degtinės.
cukraus pudros (apibarstymui)
apie 0,5 l aliejaus

Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Į varškės masę supilkite kefyrą, nugesintą sodą, vėl viską išmaišykite.Galiausiai supilkite miltus, degtinę. jei matote kad tešla per skysta, labai limpa prie rankų, miltų dar šiek tiek pridėkite, bet ji neturi visai nelipti prie rankų, miltų nepadauginti. Tešlą palaikyt šadytuve apie pusvalandį.
Puode įkaitinkite aliejų.
Tešlą iškočiokite apie puse cm storio. Supjaustykite juostelėmis. Jų viduryje įpjaukite ir pro padaryta skylę prakiškite vieną juostelės galą.
Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie įgaus rusvą atspalvį.
Iškepusius žagarėlius padėkite ant lėkštelės, kurioje patieskite popierinę servetėlę, kad aliejus susigertų. Dar šiltus apibarstykite cukraus pudra.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kirkstuniene20 @ 2008 06 16, 10:37)
biggrin.gif  biggrin.gif sveikos kuri norit bandykit labai skanus:
  žagarėliai iš varškes
nestuke.gif
reikes:
400g varskes
3 kiaušinių
200gr grietines
1 arbat.šaukštelis sodos ar kepimo milteliu (nubrauktas)
vaniles,
1,5 stiklinės
cukraus(jei norisis saldžiu beri 0,5 stiklines  ir daugiau jei ne tai maziau)
ir riebalu virti.
g.gif
eiga:
kiausinius su varške ištrinam...poto cukru su vanile beriam ir išmaisom.i grietine idedam sodos ar kepimo milteliu ir išmaisom kad padydetu grietines puse karto. tada viska ismaisome ir beriam mašydamos miltus kad galimetu tešla  kočiot... ir daryti zagarelius kepti kol gražiai apskrus... labai skanūs thumbup.gif  wub.gif  nestuke.gif

Dariau katik pagal si recepta, labai skanus zagareliai.Tik i tesla pyliau sauksta degtines,nepisigere riebalu visai, minkstuciai, skanuciai, mums pilnai uzteko stiklines cukraus.Super receptas!!!
Atsakyti
QUOTE(melija @ 2011 04 10, 13:46)
rekomenduoju šiuos TIKRUS žagarėlius. Mano vyrui patinka smile.gif)tradiciniai, lietuviški žagarėliai

žagarėlių receptas


na tesla jau uzmaisyta, kai iskepsiu pasidalinsiu nuomone kaip gavos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(melija @ 2011 04 10, 13:46)
rekomenduoju šiuos TIKRUS žagarėlius. Mano vyrui patinka smile.gif)tradiciniai, lietuviški žagarėliai
[url=http://www.mamosreceptai.lt/receptai/zagareliai-1.html]žagarėlių receptas

Siandien gaminau ir jau suvalgyta lotuliukas.gif siaip gavosi minksti purus zagareliai..
receptas issaugotas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(melija @ 2011 04 10, 14:46)
rekomenduoju šiuos TIKRUS žagarėlius. Mano vyrui patinka smile.gif)tradiciniai, lietuviški žagarėliai

žagarėlių receptas



Ką tik kepiau pagal šitą receptą, tai gavosi visai skanūs, vienus bandžiau kepti storiau iškočiojus, o kitus ploniau, tai ploniau žymiai skaniau smile.gif beje išeiga iš šito recepto nėra didelė. Šeimynai reikėtų dvigubo kiekio smile.gif
Atsakyti
Kepiau pagal šį receptuką:

http://www.tastyart....kes-zagareliai/

Gavosi tikrai daug žagarėlių, pyliau degtinės šaukštą, kaip ir patarta recepte buvo. Tik miltų man 4 puodelių neužteko, supyliau juos ir tešla vis tiek dar labai drėgna buvo, tai pyliau dar, o tada dar. Gavosi trapūs žagarėliai, ar degtinė padėjo, ar ne, bet nebuvo jie permirkę aliejumi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2008 05 18, 21:36)
Gėlytės
128 postas Ciocia Polia voveruškų receptas (tinka ir gėlytei ant  ilgo kotelio)
http://www.supermama...?...3632&st=120

SV EIKUTES ,ISBANDZIAU IR 128 POSTO GELYCIU RECEPTUKA KUR DEDASI KIAUSINIAI,PIENAS IR MILTAI,TAIP GAVOSI RIEBALUOSE NEPERMIRKE, BET PATS ZAGARELIS MINKSTAS KAIP VAIKIAI MAN SAKE SKANUS BLYNUKAI,JOKIO PANASUMO I TA TRASKANTI FORMINI ZAGARELI,NORS KEPIAU TAUKUOSE,O JEI KEPI ALIEJUJE BUNA LABAI RIEBUS
Atsakyti
Du žagarėlių kepimo būdai



Su varške ir be jos: „O jie skiriasi tuo, kad su varške žagarėliai yra minkšti, be jos – sausi ir traškūs“.



Kurį būdą panaudoti – išsirinkite Jūs.



I būdas: žagarėliai su varške

Jums reikės:

200 g varškės

1 kiaušinio

6-7 šaukštai miltų

1,5 šaukšto cukraus

1 šaukštelis sodos

125 g grietinės (pusė stiklinės)

žiupsnelio druskos

1 šaukšto degtinės

cukraus pudros.



Paruošimas

Ištrinkite varškę su cukrumi ir kiaušiniu. Atskirai išsiplakite grietinę kartu su soda ir ją supilkite į varškės masę. Dėkite miltus, truputį druskos, degtinę. Viską gerai išmaišykite ir išminkykite. Palaikykite tešlą apie valandą kameroje. Tešlą gerai iškočiokite ir darykite žagarėlius. Virkite įkaitintame aliejuje. Žagarėlius gausiai pabarstykite cukraus pudra.




II būdas: žagarėliai be varškės

Jums reikės:

50 g sviesto

250 g miltų

100 ml grietinės

šaukštas cukraus

šaukštas degtinės

žiupsnelis druskos

3 kiaušinių tryniai.



Paruošimas


Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite ir sumaišykite su tryniais. Atskirame inde sudėkite miltus, cukrų, truputį druskos, grietinę, supilkite sviestą su tryniais, įpilkite degtinę ir viską gerai išminkykite, kol tešloje atsiras smulkių burbuliukų. Tuomet tešlą apdenkite drėgnu skudurėliu (kad tešla neišdžiūtų) ir dėkite valandai į kamerą. Tešlą gerai iškočiokite ir darykite žagarėlius. Virkite įkaitintame aliejuje. Žagarėlius gausiai pabarstykite cukraus pudra.



Skanaus!



Mes siandien kepem II buda tai super skanus !!!


P.S. Degtinė į tešlą pilama tam, kad kepant aliejuje neįsigertų riebalai. Jei neturite degtinės, kepant galite įdėti po griežinėlį bulvės, nes ji taip pat sugeria riebalus.

Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 04 13, 22:52)
Sveikos, vaišinu puriais minkštais varškės žagarėliais.    wub.gif  wub.gif

Originalus receptas:

200 gr. varškės
350 gr. kefyro ( naudojau grietinę, nes kefyro neturėjau)
0.5 a.š sodos (nugesintos kefyre)
150 gr. cukraus
1 a.š vanilinio cukraus
2 kiaušinių
500 gr. miltų
Šaukšto spirito, ar degtinės.
cukraus pudros (apibarstymui)
apie 0,5 l aliejaus

Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Į varškės masę supilkite kefyrą, nugesintą sodą, vėl viską išmaišykite.Galiausiai supilkite miltus, degtinę. jei matote kad tešla per skysta, labai limpa prie rankų, miltų dar šiek tiek pridėkite, bet ji neturi visai nelipti prie rankų, miltų nepadauginti. Tešlą palaikyt šadytuve apie pusvalandį.
Puode įkaitinkite aliejų.
Tešlą iškočiokite apie puse cm storio. Supjaustykite juostelėmis. Jų viduryje įpjaukite ir pro padaryta skylę prakiškite vieną juostelės galą.
Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie įgaus rusvą atspalvį.
Iškepusius žagarėlius padėkite ant lėkštelės, kurioje patieskite popierinę servetėlę, kad aliejus susigertų. Dar šiltus apibarstykite cukraus pudra.




thumbup.gif labai skaniai gavosi essen.gif kepsiu dar nekarta juos mirksiukas.gif
Atsakyti