Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė **Mirena**

Laba diena visoms :) 

Mirena labai isreklamuotas produktas. Teko ir man isbandyti. Pojuciai buvo kaip besilaukiant-pykindavo rytais, krutis mausdavo kaip pries maitinima, tepliodavo. Pries tai turejau varine, prie jos teko sugryzti. Su varine spirale jokio vargo-menesines laiku ir normalios, be skausmo. Cia tik mano asmenine patirtis, bet manau, kad Mirena perdetai iskelta, kaina taip pat.

Atsakyti

Laba diena visoms :) 

Mirena labai isreklamuotas produktas. Teko ir man isbandyti. Pojuciai buvo kaip besilaukiant-pykindavo rytais, krutis mausdavo kaip pries maitinima, tepliodavo. Pries tai turejau varine, prie jos teko sugryzti. Su varine spirale jokio vargo-menesines laiku ir normalios, be skausmo. Cia tik mano asmenine patirtis, bet manau, kad Mirena perdetai iskelta, kaina taip pat.

Atsakyti

Ah, ir aš norėčiau išbandyt, bet kažkodėl bijau.. Be to, tikrai atrodo, kad Mirena tiesiog labai išreklamuota..

Atsakyti

Sveika, aš nesu jos turėjusi, tik derinau su savo gydytoja, bet nedrįsau įsidėti, nes prieš tai turėta (varinė su sidabro siūlais) kėlė tam tikrų nepatogumų, na bet aš ne apie tai... Kai kalbėjausi su gydytoją apie kontraceptinę spiralę, tai ji man labai aiškiai pasakė, kad visai nebūtina dėtis būtent Mireną, nes jau yra gerų kokybiškų ir pigesnių analogų. Tai gal tiesiog, geriausia su Jus nuolat prižiūrinčia ydytoja pasitarti, kokią galėtų ji pasiūlyti :) 

Atsakyti

Atrodo kartais, kad be mirenos daugiau jokių nėra. Ir pati taip galvojau. Bet iš tikrųjų.. Dabar jau ir kitų alternatyvų yra, kurios ir pigesnes. Norėčiau išsirinkti kažkokia, pribrendo laikas dėtis. Tai manau su gydytoja reiks pasitarti 🤔

Atsakyti

Man šona skauda ir galvoju gal čia Mirena kalta?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo INETULIUX: 05 gruodžio 2019 - 22:00
Užbėgau ir aš su savo istorija 🙄.
Ilgai svarsčiau ar dėtis Mireną, bet gydymo tikslais pasiryžau...
Dėjausi spalio mėn. Įdėjimas buvo labai skausmingas, ilgas, mačiau gydytojos reakciją, kad kažkas ne taip. Minėjo, kad įdėjimui trukdo randas... Seniau man buvo operuotas (konizuotas dėl žaizdelėje rastų pakitimų) gimdos kaklelis, gal dėl to kilo sunkumų... Nors prieš dedant gydytoja tame problemos nematė.
Patikrinusi įdėtą spiralę echoskopu, ji mane patikino, kad viskas gerai 😶, nors visą tą dieną ir kelias kitas kenčiau stiprų šono, vėliau pilvo skausmą, jaučiau sąrėmius lyg gimdydama 🙁.
Patikrinimui pas gydytoją nuėjau po mėnesio. Vėl echoskopavo ir labai sunkiai įžiūrėjo spiralę. Bet pasakė, kad viskas gerai.
Dar po kelių savaičių užmačiau stipriai išlindusius siūliukus. Pasirodo, spiralė stipriai pasmukusi. Po mėnesinių teks eiti ją pašalinti...
Per šį neilgą laikotarpį stipriai gailėjausi, kad ją dėjausi - pilvas buvo stipriai papūstas, veidas spuoguotas, o ir tokia pikta dar niekada nebuvau 🤨... Tik dabar pastebiu, kad apie tai rašo daug merginų.
Aišku, gaila pinigų, liūdna, kad ir toliau teks kentėti gausias mėnesines, bet įsitikinau, kad mano organizmui ji tikrai netinka. Daugiau su savo organizmu taip neeksperimentuosiu, ir, jei kas paklaustų nuomonės, nerekomenduočiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katukas: 12 gruodžio 2019 - 20:12

Sveikos, o gal kuri nors esate bandžiusios, o gal ir dabar turite hormoninę spiralę, bet ne Mireną? Kokios patirtys?

Atsakyti

Sveikos, merginos .

Gal yra tokiu kas paliko mirena po gimdos kaklelio konizacijos? Kaip veikė? Kaip savijauta ? Kokie toliau buvo citologiniai tyrimai? Dėkoju iš anksto už atsakymą .

Atsakyti

Sveikos,

O esat kas dėję Mirena negimdžiusios(jauname amžiuje)?

Atsakyti

Sveikos. Papasakosiu ir as savo istorija. Po antro vaiko gimimo nusprendziau isideti hormonine spirale Mirena, kadangi daugiau vaiku nebeplanuojame. Po jos idejimo kraujavau puse metu - gydytoja ispejo, kad taip gali buti ir tai yra normalu. Praejus pusmeciui kraujuoti nustojau, o tada ir prasidejo. Pradejo nezmoniskais kiekiais kristi plaukai. Man taip gyvenime nera buve. Pradzioje nekreipiau demesio, galvojau gal sezoninis slinkimas. Bet tai nesiliove. Gydytojai viska nurase patiriamam stresui. Praejo daugybe menesiu, kol suzinojau realia priezasti. Kad kraujuodama su Mirena nukraujavau viska - B grupes vitaminus, hb nesieke ribos, feritinas irgi netoli zemiausios ribos. Sugaisau tam daugybe laiko, nes gydytojai i tai ziurejo atsainiai. Sake feritinas 19 tai yra norma, ko as dar noriu... Isleidau daugybe pinigu plaukams ne tam, kam reikejo. Gydytojai nenori pripazinti, kad tai spirales kalte, nors iki jos nesu turejusi jokiu problemu. Zodziu niekam nerekomenduoju sitos spirales

Atsakyti

Pas mane irgi plaukai slenka baisiai. Jie yra visur ir nieko nepadeda. Geriu papildomai vitaminus ir šampūną su macadamia aliejumi naudoju ir kolkas jokio rezultato. Tiesa man spirale patarė palikti po gimdos kaklelio konizacijos. Kovo mėnesį laukia tyrimai. Jei nieko ji nereguliuoją išimsiu. Beje tikrinant krūtis iškart pasakė, kad dėl spiralės kitas patikrinimas po dviejų metų. Dar laukia eilėje skydliaukės patikra. Įdomu ar viskas gerai bus su hormonais. Tad irgi manau , kad nedečiau jos, žinodama , kad taip viskas bus. 

Atsakyti