Merginos.ieskau skanaus meduolio recepto kaledom.gal kuri turit ijau isbandyta
recepta ir galit pasidalint.aciu
QUOTE(GITALE @ 2015 12 10, 15:20)
Merginos.ieskau skanaus meduolio recepto kaledom.gal kuri turit ijau isbandyta
recepta ir galit pasidalint.aciu
recepta ir galit pasidalint.aciu
apie kokio tipo meduolį kalbate?
Jeigu apie minkštą, tai man šiemet pavyko "atrasti" tobulą mano skoniui. Jį pavadinčiau minkštu medaus biskvitu. Aišku, šiek tiek sodresnis už tikrą biskvitą, bet artimas jam.
Receptas iš "Lietuviškų patiekalų" knygos
čia yra naujas leidimas
/images/books/19754/img0015.jpg)
QUOTE(Nata* @ 2015 12 10, 17:46)
apie kokio tipo meduolį kalbate?
Jeigu apie minkštą, tai man šiemet pavyko "atrasti" tobulą mano skoniui. Jį
Jeigu apie minkštą, tai man šiemet pavyko "atrasti" tobulą mano skoniui. Jį
apie minksta meduoli, galgalit recepta? aciu
QUOTE(Nata* @ 2015 12 10, 16:46)
apie kokio tipo meduolį kalbate?
Jeigu apie minkštą, tai man šiemet pavyko "atrasti" tobulą mano skoniui. Jį pavadinčiau minkštu medaus biskvitu. Aišku, šiek tiek sodresnis už tikrą biskvitą, bet artimas jam.
Receptas iš "Lietuviškų patiekalų" knygos
čia yra naujas leidimas
Jeigu apie minkštą, tai man šiemet pavyko "atrasti" tobulą mano skoniui. Jį pavadinčiau minkštu medaus biskvitu. Aišku, šiek tiek sodresnis už tikrą biskvitą, bet artimas jam.
Receptas iš "Lietuviškų patiekalų" knygos
čia yra naujas leidimas
Pasakėt "A", sakykit ir "B"

Klokit receptą! Jei jau pradėjot reklamuot.

Mergaitės, pakentėkit
Receptas knygoj, jau nufotografavau jį, ryt įdėsiu fotografiją receptuko

Receptas knygoj, jau nufotografavau jį, ryt įdėsiu fotografiją receptuko

QUOTE(Nata* @ 2015 12 10, 20:53)
Mergaitės, pakentėkit
Receptas knygoj, jau nufotografavau jį, ryt įdėsiu fotografiją receptuko

Receptas knygoj, jau nufotografavau jį, ryt įdėsiu fotografiją receptuko

štai ir žadėtasis originalus receptas.
MINKŠTAS MEDUOLIS iš Lietuviškų patiekalų knygos
300-400 g kvietinių miltų arba 300-400 stambiai maltų ruginių miltų
3 kiaušiniai
1 stiklinė rūgusio pieno
1 stiklinė grietinės (vietoj pieno galima dėti 1 stiklinę geros varškės)
2 stiklinės medaus
100 g cukraus
2 šaukšteliai prieskonių mišinio
1 šaukštelis sodos.
Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, sumaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tirštumo.
Paruošta tešla išpilama į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepama nekarštoje krosnyje 30-40 minučių.
MANO PATEBĖJIMAI:
1. aš dėjau pilno grūdo Malsenos kvietinius miltus
2. sodą gesinau grietinėje
3. pravėsusį medų sudėjau kartu su miltais
4. kepiau maždaug 175 laipsnių karštumo orkaitėje
dekui Nata* kaip tik ieskojau meduolinio recepto

QUOTE(Nata* @ 2015 12 11, 12:20)


O aš dar pasidalinsiu vienu minkšto meduolio receptu iš to pačio, anksčiau minėto žurnaliuko. Irgi mūsų mėgiamas.
2,5 st. miltų
3 kiaušiniai
nepilna stiklinė cukraus
1 st. tirštos grietinės
nepilna stiklinė medaus
3 v.š. cinamono (aš dedu tokį pat kiekį meduolių prieskonių mišinio, arba pati pamiksuoju pagal nuotaiką cinamoną/kardamoną/imbierą...)
1 a.š. sodos (aš naudoju tiek pat kep. miltelių, sodos nemyliu)
5 v.š. aliejaus (aš naudoju bearomatį saulėgrąžų)
serbentų arba vyšnių džemo
100 g džiovintų slyvų, nesūdytų žemės riešutų. (aš dedu kelis kart daugiau, negailėdama. Ko gero, tuo metu nelabai ir buvo pasirinkimo, o dabar galima tų džiovintų vaisių ir riešutų primiksuoti pagal savo norus)
Mano "stiklinė" - 200ml
Kiaušinius su cukrumi ištrinti iki purumo. Ištirpinti medų ir ataušintą pilti į kiaušinius visą laiką maišant. Po to dėti miltus, grietinę, cinamoną, sodą, aliejų ir išmaišyti. Tešlą sudėti į kepimo skardą ir įkišti į karštą orkaitę. Kepti 50 min. (bet nerašo, kiek karščio

SKANIŲ, SALDŽIŲ ŠVENČIŲ!

QUOTE(Nata* @ 2015 12 11, 11:20)
MINKŠTAS MEDUOLIS iš Lietuviškų patiekalų knygos
QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 11, 17:57)
O aš dar pasidalinsiu vienu minkšto meduolio receptu iš to pačio, anksčiau minėto žurnaliuko. Irgi mūsų mėgiamas.
Širdingiausias AČIŪ


Ryt ir "surepetuosiu"

Visus šventinius patiekalus "repetuoju" dar prieš šventes, kad paskui nereiktų stradalint, jei nepavyktų...
QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 05, 22:02)
Kadangi visai netikėtai apturėjau laisvą vakarą, tai nepatingėsiu ir nurašysiu savo patį, patį mylimiausią receptą, pagal kurį kepu jau begalę metų. Šiuos meduolius reikia išsikepti gerokai iš anksto, bet rytoj dar, manau, būtų visai laikas. Aš kepiau jau prieš pora sav., bet gal labiau dėl to nekantraus Kalėdų laukimo, nei kad iš būtinybės
Kepsiu dar truputį ir rytoj, nes sugalvojau, kad man dar mažoka
Taigi, žurnaliukas "Paragaukite" 1996m. 12 nr. 82psl.
Meduoliukai
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis + 1 aptepimui
3/4 stiklinės cukraus,
šaukštas sviesto
2 šaukštai medaus
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. prieskonių meduoliams (kartais naudoju gatavą mišinį, kartais pati pamiksuoju, kartais - viską sumaišau ir dadedu, ko norisi)
Pas mane stiklinė 200 ml. Šaukštus irgi dedu be precizikos, nesinervindama del +- gramų. Ir nebuvo, kad nepavyktų Dar - jei vietoj cukraus imsit cukraus pudrą, greičiau ir lengviau išsimaišys. Bet šiemet dėjau paprastą ir viskas buvo gerai.
as kazka ne taip numatavau...nejo kociti gavosi stori ir minksti,nors labai skanus,bet tikrai viniu nesukalsiu,atrodo nesu pradinuke kepiniuose,bet cia man nepavyko....nors gal ir pavyko,buvo skanu.
Į persijotus miltus supilti išlydytą karštą medų ir užmaišyti tešlą. Sudėti cukrų, kep. miltelius, prieskonius, o kai masė šiek tiek atauš - sviestą ir vieną kiaušinį. Kruopščiai išminkyti. Kočioti sausainukams ploniau, nameliui - storiau, net iki 0,5 cm ar net daugiau storio, jei didelį ketinat statyti.
Žurnaliuke rašo apie sausainukus, tai rekomenduoja kept 15 min, bet temperatūra nenurodyta. Aš kepu kol skaniai parunda. Ir jei kepsit storesnius, be abejo, reikės kept ilgiau. Kai iškepa siūlau dar karštus kuo greičiau ištraukti ant lygutėlio paviršiaus kad atauštų. Kai ataušta būna tokio kietumo, kad vinis galima kalt
Pirmas mano bandymas pagal šį receptą buvo didžiausia neviltis, nes kepiau prieš pat šventes ir, žinoma, jų valgyti buvo neįmanoma. Neviltis
. Nukišau į tolimiausią spintelės kampą ir ... tūnojo jie ten, kol man piktumas ir produktų gailestis praėjo (kokį mėnesį). Tada sugalvojau, kad jau laikas mest juos lauk. Bet
Paragavus supratau, kad niekur aš jų nemesiu
Kad čia būtent TIE sausainukai, kuriuos reika išlaikyti, išlaukti (o žurnaliuke apie tai - nė mur-mur
)
Taigi, siūlau pabandyti.




Taigi, žurnaliukas "Paragaukite" 1996m. 12 nr. 82psl.
Meduoliukai
2 stiklinės miltų
1 kiaušinis + 1 aptepimui
3/4 stiklinės cukraus,
šaukštas sviesto
2 šaukštai medaus
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. prieskonių meduoliams (kartais naudoju gatavą mišinį, kartais pati pamiksuoju, kartais - viską sumaišau ir dadedu, ko norisi)
Pas mane stiklinė 200 ml. Šaukštus irgi dedu be precizikos, nesinervindama del +- gramų. Ir nebuvo, kad nepavyktų Dar - jei vietoj cukraus imsit cukraus pudrą, greičiau ir lengviau išsimaišys. Bet šiemet dėjau paprastą ir viskas buvo gerai.
as kazka ne taip numatavau...nejo kociti gavosi stori ir minksti,nors labai skanus,bet tikrai viniu nesukalsiu,atrodo nesu pradinuke kepiniuose,bet cia man nepavyko....nors gal ir pavyko,buvo skanu.
Į persijotus miltus supilti išlydytą karštą medų ir užmaišyti tešlą. Sudėti cukrų, kep. miltelius, prieskonius, o kai masė šiek tiek atauš - sviestą ir vieną kiaušinį. Kruopščiai išminkyti. Kočioti sausainukams ploniau, nameliui - storiau, net iki 0,5 cm ar net daugiau storio, jei didelį ketinat statyti.
Žurnaliuke rašo apie sausainukus, tai rekomenduoja kept 15 min, bet temperatūra nenurodyta. Aš kepu kol skaniai parunda. Ir jei kepsit storesnius, be abejo, reikės kept ilgiau. Kai iškepa siūlau dar karštus kuo greičiau ištraukti ant lygutėlio paviršiaus kad atauštų. Kai ataušta būna tokio kietumo, kad vinis galima kalt

Pirmas mano bandymas pagal šį receptą buvo didžiausia neviltis, nes kepiau prieš pat šventes ir, žinoma, jų valgyti buvo neįmanoma. Neviltis




Taigi, siūlau pabandyti.
man gavosi minksti...
QUOTE(noir1 @ 2015 12 12, 16:01)
man gavosi minksti...
Galvojau, galvojau, kame čia reikalas ir sugalvojau

Jei nėjo kočioti - reikėjo pridėti miltų. Nes gi recepte gramų nėr, o tos stiklinės, šaukštai nesigauna precizižkai vienodi. Ir kiaušiniai - vienas didelis, kitas - mažas... Aš, jei nesikočioja, miltukų ant stalo, kol blyną rankom paformuoju - prisirenka tešla miltų kiek jai reik

O-bet-tačiau... dabar galvoju pabandyt nedauginant miltų


Nemaniau, kad čia taip paprasta juos suminkštint


QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 12, 20:57)
Galvojau, galvojau, kame čia reikalas ir sugalvojau
Jei nėjo kočioti - reikėjo pridėti miltų. Nes gi recepte gramų nėr, o tos stiklinės, šaukštai nesigauna precizižkai vienodi. Ir kiaušiniai - vienas didelis, kitas - mažas... Aš, jei nesikočioja, miltukų ant stalo, kol blyną rankom paformuoju - prisirenka tešla miltų kiek jai reik
O-bet-tačiau... dabar galvoju pabandyt nedauginant miltų
Ir pasidaryt, kad minkšti būtų 
Nemaniau, kad čia taip paprasta juos suminkštint


Jei nėjo kočioti - reikėjo pridėti miltų. Nes gi recepte gramų nėr, o tos stiklinės, šaukštai nesigauna precizižkai vienodi. Ir kiaušiniai - vienas didelis, kitas - mažas... Aš, jei nesikočioja, miltukų ant stalo, kol blyną rankom paformuoju - prisirenka tešla miltų kiek jai reik

O-bet-tačiau... dabar galvoju pabandyt nedauginant miltų


Nemaniau, kad čia taip paprasta juos suminkštint


minksti,bet nereiskia,kad neskanus....giliai paslepus laikau
