Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
As tai saldytas (su lukstais) krevetes paverdu vandenyje karstam pridejus milziniska sauja druskos ir nerealiai daug krapu
) kai krapai paverda su krevetem igauna kreveciu skoni
o sitokios krevetes super tinka prie alaus. Taip ir patiekiu inde su visu skystimu.. niam niam
)
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
QUOTE(linaj @ 2006 02 13, 22:47)
o jus man pasakykit kaip su austrem reikia elgtis
kaip prekybos centre suzinoti ar jos sviezios
kaip prekybos centre suzinoti ar jos sviezios
Nesvieziu neturetu parduoti, nes jeigu nesviezios galima ir apsinuodyti
QUOTE(Jini @ 2006 04 14, 00:00)
As tai saldytas (su lukstais) krevetes paverdu vandenyje karstam pridejus milziniska sauja druskos ir nerealiai daug krapu
) kai krapai paverda su krevetem igauna kreveciu skoni
o sitokios krevetes super tinka prie alaus. Taip ir patiekiu inde su visu skystimu.. niam niam
)
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
Kadangi daug bendrauju su restoranu virejom, tai is kreveciu rekomendavo "Nowaco".
su visais lukstais verdi ir po to su lukstais patieki
as perku irgi nowaco krevetes su lukstais, bet jos jau buna virtos tai tik atsildau, islukstenu ir naudoju (salotoms, padazams ir t.t.)
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 14, 16:11)
su visais lukstais verdi ir po to su lukstais patieki
juk nepatogu is skyscio imti ir lukstenti ten jas... as kai atsildytas darineju man jau jos varva per rankas, o jei prie stalo tai visai neestetiskai atrodo
as perku irgi nowaco krevetes su lukstais, bet jos jau buna virtos tai tik atsildau, islukstenu ir naudoju (salotoms, padazams ir t.t.)
as perku irgi nowaco krevetes su lukstais, bet jos jau buna virtos tai tik atsildau, islukstenu ir naudoju (salotoms, padazams ir t.t.)
Na cia mano variantas gal daugiau ne sveciam tiekti o patiem namuose skanauti
o as siulau stai toki recepteli:
Krevetėmis įdaryti kiaušiniai:
Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti per pusę, išimti trynius ir sutrinti su majonezu.
Krevetes apvirti, apšlakstyti pasūdytu aliejumi.
Į baltymus įdėti ištrinto trynio su majonezu, rateliu sudėti krevetes, pabarstyti petražolėmis.
pati isbandziau, man patiko
Krevetėmis įdaryti kiaušiniai:
Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti per pusę, išimti trynius ir sutrinti su majonezu.
Krevetes apvirti, apšlakstyti pasūdytu aliejumi.
Į baltymus įdėti ištrinto trynio su majonezu, rateliu sudėti krevetes, pabarstyti petražolėmis.
pati isbandziau, man patiko
kai buvau anglijoj, vienam restorane valgiau: lasisa ir ant jos baltas padaziukas su krevetem, nu kaip skanu
Gal galite pasakyti kur galėčiau nusipirkti moliuskų šiuo metų laiku? Nes prieš kokį mėn. mačiau IKI, bet dabar nebematau
QUOTE(SuperBaba @ 2006 05 17, 19:02)
atidarai indelį, pasiimi šakutę ir valgai
Papildyta:
na aš parašysiu labai paprasta, be jokių vykrutasų receptą, bet laaabai skanų:
kadangi mums su vyru nusbodo virtos krevetės, mes jas daba apkepame. Aš perku arba tigrines, arba mažas krevetes, apkepu alyvų aliejuje, tada įmetu smulkinto česnako, vegetos, džiovintų petražolių, mairūno bei baziliko, mums su vyru labai skanu ir gražiai atrodo
Iki reikia pardaveju paklausti, kada atveza sviezia zuvi.
Anksciau vezdavo atrodo ketvirtadieniais ( tai ir austriu, ir moliusku, ir kreveciu svieziu budavo )
Anksciau vezdavo atrodo ketvirtadieniais ( tai ir austriu, ir moliusku, ir kreveciu svieziu budavo )
Apvirtas kalmaras (nepervirti bus kietas) baltas padažas ir valgyti su ryžiais . Verdant kalmarą įpilti truputį balto vyno geriau sauso
, į padažą įpjaustyti svogūnėlio
Bandykite nenusivilsite
sveikutės
ačiū, Neryte, vijolyte
bet įdomu, kaip tuos kalmaro file gabaliukus virti
atšildyti turbūt, o paskui sūdytam vandenėly
o kiek laiko?
manau, apvirtą galima įvairiai naudoti - ir su morkytėm ar kitom daržovėm apkelpti, ir jūsų siūlomais variantais
bet gal galėtumėte bent apytiksliai nurodyti virimo laiką, nes nesinorėtų, kad gautųsi kaip guma
ačiū, Neryte, vijolyte
bet įdomu, kaip tuos kalmaro file gabaliukus virti
manau, apvirtą galima įvairiai naudoti - ir su morkytėm ar kitom daržovėm apkelpti, ir jūsų siūlomais variantais









