
nu ka gaminau tas kriaukles,bet man jos pacios nepatiko.gal prisiziurejau vaizdu bedorojant jas tai negalejau valgyti.MB ir draugas sake nieko visai skanu,bet man jos nepro kur nelindo.supratau,jog neesu labai didele juros gerybiu fanatike

Kažin Vilniuje kur nors būtų galima nusipirkti šviežių jūros gėrybių? Ar bent kas pakuždės, kurios yra skanios šaldytos?

Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis
Kalmarai su grietinele
kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose . dieviskas skonis

Kalmarai su grietinele

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose . dieviskas skonis

QUOTE(Gisana @ 2012 05 09, 12:48)
Kažin Vilniuje kur nors būtų galima nusipirkti šviežių jūros gėrybių? Ar bent kas pakuždės, kurios yra skanios šaldytos? 

Šviežių midijų galima rasti IKI. Madoje


šaldytas perkame iš Prismos

Papildyta:
QUOTE(migliux @ 2011 09 11, 10:22)
kiek teko ragauti, tai man jos tiesiog per riebios...


Vig, turiu klausima jums , kazin ar jusu parasytam receptui galima naudoti. Saldytas kalmaru file? Nes turiu 2 pakucius, bet kazkaip jau pusmeti jie pas mane kiurkso saldikli , bet vis pristingu fantazijos kaip juos paruosti .
Siandien vakarienei planuoju spageti su kreveciu padazu, gal turite daugiau receptu?

QUOTE(irmulia @ 2012 05 12, 07:12)
Musu seimai jie labai patinka

Daug ir daznai valgom, visokias juru gerybes, salygos palankios tam.
Valgom tikruosius prawns, kepam keptuvej su vegeta ir cesnaku, taciau negalima perkepti, nes istysta.kalmaru senai ziedais tesloj nebekepam, pjaustom juostelem ir kepam taip pat kaip prawns. Arba iskeptas\virtas juru gerybes, supjaustom, sumaisom su virtu smulkintu kiausiniu,cesnakas,majonezas,, prieskoniai ir idarome krepselius...labai skanu

Su austrem tik daug receptu nezinau, gal kas ka idomesnio pasiulys?

QUOTE(vig @ 2012 05 11, 23:58)
Pasigirsiu, ilgai is Siauliu i Klapedos krasto kavine vazinejom valgyti nerealiu kalmaru, kol viena diena barmenas prasitare kaip juos ruosia. Dabar ir as moku, ir tai mano firminis
Kalmarai su grietinele
kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose . dieviskas skonis

Kalmarai su grietinele

kalmarus supjaustyti ziedeliais, kuo plonesniais
pavolioti miltuose ir druskoje
sudeti i ikaitinta alieju ir staigiai apkepti max 2min.
tada pasikepinti daug tarkuotos morkos, truputi smulkinto svoguno ir krapu virsuneliu (reikia labai daug). kai jau morkytes buna minkstos sudeti apkeptus kalmaru ziedus ir uzpilti grietinele 400ml.,ant 700gr kalmaru.ir patroskinti, 3min.
valgyti su bulviu kose . dieviskas skonis

Aciu uz recepta- isbandziau

QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 26, 12:43)
Su vegeta


QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 28, 14:50)
taip su vegeta, jureiviu patarimas
Skonio viršūnė

Na ir aš pirmą kartą gyvenime susigundžiau paragauti jūros gėrybių. Šiaip visada šlykštėjausi į juos ir žiūrėti, bet daug prisiklausiau apie nerealų skonį, tai nutariau išbandyti. Ir ką gi, na nepatiko man vis dėlto, krevetes mėgstu, bet tos midijos
, pirmą suvalgiau, antrą, trečią, vėliau pradėjau jas išdarinėti, bet visgi vėliau išrankiojau iš sriubos ir išmečiau. Dukra valgė, bet sako vos vos neapsivėmiau
Na, jei dar kada bandysiu, nebepirksiu rinkinio, pirksiu atskirai tai, ką mėgstu: krevetes, gal krabų lazdeles, kalmarus.

